• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    KUATO
    KUATO --- ---
    LALINA: ovsem z druhe strany nahlizeno - pouzivat slovnik cizich slov (nikdo z nas neni neomylny) neni tak tezke a jelikoz jsme v EU a lidi se vzdelavaji a cestuji, tak hold pouzivaji cizi slova, aniz by tim chteli nekomu zaskvarit :o).

včil mě napada, že ty tyma Čechama mysliš isto enem Pepiky, bo ten naš pidistat je plny všelijakych pobuduf kaj z vyhnalovca, keři stejnak melu posvojemu a kurvju či tu češčinu hocijakym svojim nařečim. něbuď takova čarodějnica upyskovana a něohrňuj ten svuj rypak nad každym slovem, keremu nerozumiš!
    LALINA
    LALINA --- ---
    UMBERTO: bude přeci jen líp, když budeš pokud možnou používat česká slova.. tedy alespon pokud jsi Čech
    LALINA
    LALINA --- ---
    JENIIK: jak přesně myslíš tu větu "problém je v ejaktorátu" ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    JENIIK: slučuješ můj návrh a tu iniciativu od EU.... já ani netušila, že "zmen politiku" je akce placená z EU....
    vím, že to je možná místama náročný, ale místama to chce jen trochu času. Já úřad nenavrhovala...
    To by byla iniciativa dobrovolná a zadarmová - prostě jako sebeobrana. Když tě někdo bude chtít okrást nebo s tebou vyje*at, budeš se bránit, žejo? A nebudeš za to po nikom chtít zaplatit..

viz UMBERTO
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    LALINA: když je to placené z dotací, musí to mít ouředníky na papírování a stává se z toho kšeft a ouřad. Nic víc. My deklarujeme úspěchy a činnost, vy platíte, my se máme.

Chápu tvoji touhu něco s tím udělat, ale tohle nebude fungovat, povíme si to za pět let ;-)
    UMBERTO
    UMBERTO --- ---
    LALINA: Něco podobně myšleného funguje na Praze 3, viz www.kauza3.cz. Z osobní zkušenosti můžu říct, že je s tím hodně práce a výsledek moc hmatatelný není, ale přesto mám pocit, že to smysl má. Vím, že podobný projekt chystají myslím ještě na Praze 11. Pokud byste měl někdo zájem do toho jít ve Vaší MČ, asi by šlo domluvit schůzku, případně pokud jste někdo z Prahy 3, přidejte se...
    LALINA
    LALINA --- ---
    JANYNA: to je jedno sdružení. já měla na mysli všude tam, kde je úřad, aby si lidi udělali takovou úřadoobranu a dívali se konkrétně tomu svýmu úřadu pořádně pod pokličku.
    LALINA
    LALINA --- ---
    JENIIK: no to by nebyl úřad...tak blbá zase přece jenom nejsem .-)))))))
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    Hlídat úřad úřadem a platit to z peněz přiřknutých jiným úřadem? A vy si myslíte, že to bude fungovat?

Ehm.

Problém je JEN v elektorátu, nikde jinde.
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    LALINA: Na tohle vzniklo občanský sdružení, co na svou činnost dostalo grant eu a žije jen z toho. Vytvořili on-line systém pro občanské aktivity namířené na politiku. www.zmenpolitiku.cz
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUATO: já si nemyslím, že to byl experiment, já myslím, že to byl záměr a vcelku se mu dost dobře povedl...a že se za to bude smažit, o tom nepochybuju....
    KUATO
    KUATO --- ---
    LALINA: super. a vy prazaci byste mohli zacit tim, ze povesite Klause (po dobrym to stejne nejde), protoze jeho experimenty staly za promrdanim/rozkradenim hodnot rovnajicich se nekolika tisicum clovekozivotu prace ;o).
    LALINA
    LALINA --- ---
    no já vím, je to naivní:-)))) ale je to vize:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    napadla mě geniální myšlenka :-)))

aby v každým městě - při každém obecním úřadu - vzniklo dobrovolné občanské sdružení, které by se soustředilo na činnost toho ouřadu a hlídalo by všechno, co se tam peče a piklí a dávalo to vědět občanům. Bez cenzury a mlžení.
    Dnes jsou převážně sdružení omezená na nějakou oblast, nějaký zájem (třeba zachovat jedno hřiště nebo zabránit kácení stromů apod) ale tohle sdružení (taková zdravotní hygienické komando:-)) by se zabývalo vším, co se kuje na ouřadě. Aby na zasedáních a tam, kde se něco rozhoduje či projednává, vždycky někdo seděl a dával pozor, aby se investigativně zjišťovalo, co kde kdo s kým a za kolik se chytá (v horším případě už se stalo) , aby se podávala trestní oznámení a tak dále.

Zatím je ta obrana občanských sdružení taková živelná, nesystematická, hasí se narychlo (a nekdy i pozdě) co už hoří a je to takové většinou neorganizované, neprovázané a chaotické....
    Odpověď na námitku: " do toho sdružení by se nasáčkovali"agenti" a dělali by svou práci" odpovím: Vím, že snaha by byla, ale je to už otázka lidí, co tam budou, stejně tak jako v jiných, už fungujících partikulárních občanských sdruženích...Museli by si v tom udržet personální pořádek a přehlednost..

SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    LALINA: asi by se někde daly vyzískat náklady týhle šaškárny podle gumovýho zákona o přístupu k informacím, nicméně ta cedulka bude možná schovaná šikovně pod bůhví čim.
    LALINA
    LALINA --- ---
    JANYNA: přetáhla jsem sem diskusi z Kuriozních čech, ale když Sucker napsal to, co napsal, došlo mi, že vlastně už není o čem mluvit...
    V lese máme desítky cedulek u malých stromků s jménem toho, kdo stromek zasadil nebo snad jen zaplatil, to nevím.
    A S. říká, že jedna ta cedulka stála 100 ojro.
    Klasická bémovina- tunel.
    LALINA
    LALINA --- ---
    JANYNA: čekaj, jestli dostanou lepší nabídku, jestli se jim ten tunel vyplatí - přeci jenom riziko se zvýšilo, žejo......a ověřují, jak ho mají jištenej... anebo shánějí rušičku .-]]]]]]]
    sichr je sichr...
    minimálně někdo SNAD nenechá spát kauzu tunelů ČL a to by potom mohlo bejt třaskavý... ale nejdou od toho , jenom zjištujou ....inu ... čísla, no:-]]]]]]]]]]
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    LALINA: Jednání o Dřevěné knize bylo odloženo na přístí jednání vlády. Vláda si vyžádala numera o vývoji cen dřeva od ČSÚ. No, to jsem zvědavá, co z toho vykoumají. Já jsem si myslela, že na zvážení pro a proti stačí selskej rozum. :-))
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    LALINA: O co jde?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam