• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    OBRANA OBČANA - BRAŇTE SE, NIKDO TO ZA VÁS NEUDĚLÁ
    "Lidé, ochotní vzdát se svých práv a svobod pro dočasný pocit bezpečí, nezasluhují ani jedno a o obojí přijdou".
    Klub pro všemožné obranné aktivity lidí - občanů. Stát, obchodníci, soukromníci, firmy, lobby a další „mocní“ vymýšlejí věci, které nám někdy nevyhovují, často dokonce škodí.
    Lidi cítí potřebu se bránit a snaží se mezi sebou organizovat odpor a obranu.
    V tomto klubu by se obranné aktivity všeho druhu měly soustředit na jedno místo, aby zde člověk mohl jednak získat pro svoji aktivitu přívržence a nebo se dozvědět o tom, co kde se děje, eventuelně se do obrany zapojit.
    Na nástěnku házejte linky a info o obranných aktivitách
    (vezměte v potaz, že příspěvky a aktivity nemusí nutně souhlasit se soukromým názorem majitelky klubu)

HOAX FORUM - proti šíření nepravdivých a poplašných zpráv - aneb: NEŽ ZAČNETE PLAŠIT :-]]]
    OCHRANA PŘÍRODY
    [ NOZ - Nový občanský zákoník z. č. 89/2012 Sb. - teorie, praxe a diskuse k témuž ]
    nejbližší pr(á)vní pomoc na nyxu: [ Právní poradna na NYXu - aneb právnická první pomoc ]
    [ Obří ACTA" - Transatlantická obchodní a investiční dohoda (TTIP) ]
    Občanská společnost
    Píšeme zákonodárcům..NAŠI POLITICI
    !!! Linky na nejrůznější aktivity najdete na nástěnce klubu !!!
    PÍŠEME POSLANCŮM NA SERVER "NAPISTEJIM"
    SERVER S PETICEMI
    WIKILEAKS CZ
    DEKLARACE SVOBODNÉHO KYBERPROSTORU

rozbalit záhlaví
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    JANYNA: ja myslel že je naivni si myslet, ze politikum daš nějaky signal. nedaš, posledni signal, ktery pochopili byla defenestrace.
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    PLAGUEDIL: No, upřímně, zvolila jsem ji pro tvou naivní hlavinku. :-) Ale jsem ráda, že to bylo vysvěleno, ono to opravdu určitý smysl má.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    JANYNA: truchu naivní představa, ale ok:)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    PLAGUEDIL: Hele, představ si, že babi se ti hrubě naveze do slečny a ty nic. Babi si pro příště bude myslet, že si to může dovolit. Kdyby ses rovnou ohradil, dá si příště větší pozor. To je stejný princip jako ten nesouhlas. Občané se ozvou. Je celkem jedno, jeslti z toho bude odvolání nebo ne. Jde o to, že zaujmou nesouhlasný postoj a to vyšle politikům signál. Kapiš?
    LALINA
    LALINA --- ---
    PLAGUEDIL: vzdávám to... tohle ti asi nevysvětlím, o co vlastně jde :-(
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    LALINA: jedine, co mu za to hrozi je odvolani z funkce, ve ktere uz neni, nikde neni receno ze pak nemuze znovu kandidovat, tu amnestii to take nezrusi = vysledek nula. to neni o zadne pomste, jde jen o cisty vypocet toho, ze vynalozenim ucriteho usili se nedosahne niceho, proto mi prijde to usili naprosto zbytecne.
    LALINA
    LALINA --- ---
    PLAGUEDIL: výsledek z toho nebude nula. Nechápu, proč to nechápeš.

dokud lidi uvažujou jako ty, mají ti nahoře vystaráno s nohama na stole...
    LALINA
    LALINA --- ---
    PLAGUEDIL:

PLAGUEDIL: že jedine co se mu muže stát je odvolání

předjímá, že pisatelé chtějí, aby se mu něco stalo, aby za to zaplatil...tedy se chtějí pomstít...nebo to vysvětluješ jinak?
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    LALINA: ja jsem nic o pomstě neřekl, jen že to je zcela zbytečne, protože vysledek z toho bude 0
    LALINA
    LALINA --- ---
    LONESTAR: pošta, nezasírej tu nevinný klub hovnama, jo?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    LALINA: no, taky si ještě můžu dělat prdel z naivů, kteří jo podepisují ;)
    LALINA
    LALINA --- ---
    LONESTAR: já tě tu nehodlám ani zabavovat při siestě ani přesvědčovat.
    Zabav se sám, broučku. Nikdo nikde neříká, že něco musíš podepisovat.
    Pokud s tím textem nesouhlasíš, stačí jediné: nepodepisovat ho a basta. Jak snadné, viď?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    LALINA: ráno? já už mám po obědě ;)
    ale můžeš mi k odpolední kávě chvilku vyprávět o tom, jak zlojed Klaus sám samotinký nastavil to "prostředí, ze ktarýho se potom odvíjely a odvíjejí veškeré průsery, které náš stát ožebračují a i morálně devastují." ;)
    LALINA
    LALINA --- ---
    LONESTAR: úsměvný post:-))) dobré ráno.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    LALINA: po kterém listopadu nastavil prezident Klaus "prostředí, ze ktarýho se potom odvíjely a odvíjejí veškeré průsery, které náš stát ožebračují a i morálně devastují." ? :)
    a ani polistopadu 1989 jsem nezaznamenal, že bychom tady měli diktaturu a všechno prostředí nastavoval diktátor Klaus...
    LALINA
    LALINA --- ---
    LONESTAR: jenom jeden, který mluví za všechny další: nastavil po listopadu prostředí, ze ktarýho se potom odvíjely a odvíjejí veškeré průsery, které náš stát ožebračují a i morálně devastují.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    LALINA: nějaký konkrétní příklad těch Klausových činů, které škodí státu? :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    LONESTAR: to, jak uvažuje Plaquedil ( pomsta) nebo ty (vybít si emoce) - to jsou bohužel projevy vlastního ega na nízké úrovni - není to chladné a racionální, sebevědomé uvažování a cítění dospělého občana v občanské společnosti.
    Já doufám, že jste ten rozdíl oba pochopili.
    LALINA
    LALINA --- ---
    LONESTAR: pokud vím, pořád ses vyptával na tu občanskou společnost, co to jako je.

Kromě jiného je to také schopnost občana dát najevo svůj odpor s tím, co mnou volení zástupci páchají během spravování svěřené agendy, svého úřadu. Svůj souhlas a svůj nesouhlas. Svoji vůli. Demokracie má být vládou lidí. Když už ji tedy máme, měli bychom se na tom taky aktivně podílet. Demokracie neznamená jednou za pár let jít k volbám a tím to hasne.
    Takhle to zatím mnoho lidí dělá - jsou hloupí, líní, alibističtí a defetističtí, taky chronicky připosraní. Ale to je prostě začátek. Kdo už se aspoň trochu probral, snaží se pracovat na tom, aby se to měnilo k lepšímu. Ano, i takovou pro někoho blbostí, jako je dát veřejně vědět, že s tímhle nesouhlasím a jsem kategoricky proti tomu.
    Když to nedělají, tak si naše samozvaný panstvo myslí, že s tím souhlasíme nebo je nám to putna a rozjíždějí se čím dál víc. A nelze se jim ani divit, při takové míře tuposti obyvatelstva.

btw. Osobně si myslím, že VK je vlastizrádce tím, jak jeho činy škodí státu (kompenzuje to jenom planým a trapným protievropským nacionalismem, takže někdo si snad může myslet, že pro ČR dělá něco prospěšného, ale nevidím to tak.) Amnestie je pro mě jenom poslední (ovšem obrovská) kapka v poháru.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    LALINA: a o co teda jde, občanko? :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    LONESTAR: ani o ten nejde, občane.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam