• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    LALINA
    LALINA --- ---
    když mi to Sirka poslala, chvíli jsem nevěřila, protože znám jenom jednoho Landu:-))))
    [ Prosadíme LANDUJÍCÍ stát! (Volte Landu) / ostatniother / 21.10.2013 / CR - Praha - ynternet a telefon ]

proto raději rovnou posílám vysvětlení, abyste se nebáli se na to podívat a případně hlasovat
    mě se to teda zatím nepodařilo, prej to jde nejlíp z google chrome, ale zkusím to později....
    Koukala jsem, že sběr pamětí a sportovci vozíčkáři mají víc než Lukáš, takže by bylo potřeba trochu zvrátit stav - neže bych nepřála vozíčkářům fotba, ale boj prori korupci je mi daleko přednější:))
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Celý týden můžete hlasovat pro Lukáše Landu, ostříleného investigativce, kterého asi znáte přinejmenším z pořadu Reportéři ČT. Díky vaším hlasům bude moct příští rok strávit v protikorupční organizaci Oživení, které pomůže rozvíjet investigativu kolem důležitých kauz, v nichž právní cesta není dostatečná. Zabýváme se takovými libůstkami, jako je korupce v pražském Dopravním podniku nebo prodejem Masarykova nádraží, nebo tunelováním Liberce.

Stačí, aby získal dostatek hlasů v programu Rok jinak.

Prosíme také o sdílení této výzvy - rodině, přátelům, kolegům (v openspaceu i mimo).
    Událost na FB: https://www.facebook.com/events/160807374129517/

Prosíme věnujte půl minuty kliknutí na hlas pro člověka, díky kterému už i takovým mafiánům, jako je bývalý šéf DPP Dvořák, tuhne úsměv na rtech a začíná se chovat naprosto hystericky (viz. čtvrteční Události komentáře http://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/213411000371017/video/ )

Hlasujte zde: http://rokjinak.cz/divoka-karta/
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    LALINA:

Fehler: 404 - Seite nicht gefunden

Die Adresse /...v-v-ohrozen-proti-narzen-eu-o-osivech-ve-prospech-osivrskeho-prumyslu ist auf diesem Server nicht vorhanden.
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak tady Sirka udělala akci, připojte se, prosím a hlavně podepište tu petici, jestlivá se máte aspon trochu rádi .-)))

[ za zachování nezávislosti a rozmanitosti osiv / ostatniother / 18.10.2013 / Evropa ]
    LALINA
    LALINA --- ---
    PREVIT: ty mě musíš očividně milovat, co? nikdy si neodpustíš nějakou osobní poznámku....
    Já neříkám, že vím všechno... o něco se zajímám...a o mnohé se nezajímám - například o zbytečné žvanění))
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    LALINA: Nejsem odbornikem pres vsechno, jako ty.:)
    LALINA
    LALINA --- ---
    přišel mi mail- a teším se, až mi prevít řekne, že je to blbost a nemusím se bát...ne fakt, strašně ráda bych to slyšela.-)
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------

Posílám tuto informaci proto, že kdybyste chtěli vyjádřit nesouhlas s tímto připravovaným nařízením, můžete tak učinit zadáním svých nacionále na internetovou petici za udržení rozmanitosti osiv, která běží v řadě států EU. Z ČR je třeba do KONCE ŘÍJNA sebrat 5 tis. podpisů. V tuto chvíli je jich pouhých 1747, jelikož lidé o tomto připravovaném nařízení nevědí. Věřím, že s Vaší pomocí se podaří potřebného počtu dosáhnout. Tato petice na na stránce https://www.openpetition.de/...v-v-ohrozen-proti-narzen-eu-o-osivech-ve-prospech-osivrskeho-prumyslu. Do 4 okének je třeba zadat celé jméno, PSČ a město, ulici a číslo domu a nakonec e-mail. V okénku pod jménem pak vyberete stát (Česká republika je skoro na konci seznamu!). No a pak vpravo ťuknete na žluté okénko Podepsání. Pokud byste nechtěli, aby Vaše jméno bylo uvedeno na webu petice, zaškrtnete Registrace Anonymní vedle státu. Pokud by se Vám kolonky zobrazovaly německy, ťukněte na okénko a objeví se vysvětlující text, který se po chvilce střídá český a německý.

Podobné nařízení už pár let platí v USA. Semena tam dnes používaná v zemědělství jsou už jen genticky modifikovaná - přírodní osivo se nesežene. Kdo by pěstoval z přírodního osiva, které si sám uchoval z předchozí úrody, je považován za zločince http://www.magnificat.sk/2013/05/geneticke-sialenstvo-alebo-kto-upravuje-a-privatizuje-prirodu/.
    Navíc genetická modifikace osiva zahrnuje i fakt, že ze semen těchto GM rostlin v 2. generaci už nic nevzejde. Proto si zemědělci musejí kupovat toto osivo každý rok nové právě od osivářský ch koncernů. Cena osiva je samozřejmě výrazně vyšší než přírodní ...

Jedním z těchto nechvalně proslulých koncernů je firma MONSANTO produkující geneticky modifikované plodiny a světoznámý prý "neškodný" herbicid ROUNDUP, který zničí všechno kromě jejích GM plodin, jež jsou vůči němu imunní. Firma byla usvědčena z úplatkářství na vládní úrovni v různých částech světa (např. http://www.priroda.cz/clanky.php?detail=494). Přikládám i krátký článek o první (!) dlouhodobé studii za 15 let, kdy byly na trh uvedeny geneticky modifikované organismy. Potkani byli po dobu dvou let krmeni geneticky modifikovanou kukuřicí a část z nich navíc ještě o&scaro n;etřenou Roundupem. Výsledky studie jsou šokující - polovina těchto potkanů zemřela předčasně, měli obrovské nádory mléčných žláz a těžké poškození jater a ledvin. Odkaz na jiné výzkumy uvádí, že Roundup ve 3. generaci laboratorních zvířat způsobil neplodnost. Tato studie probíhala v utajení - když včelařští výzkumníci poukazovali na neblahý vliv Roundapu na včely, firma Monsanto tyto výzkumné včelařské ústavy skoupila, aby vědci bádali jiným směrem ... Tato první dlouhodobá studie o vlivu GM plodin a Roundupu byla dělána stejnou metodikou jako ty předchozí prováděné firmo u Monsanto, které v&sc aron;ak žádný negativní vliv neukázaly. Sledov&aacu te;ní totiž probíhalo vždy jen po dobu 3 měsíců! Zadáte-li si do internetového vyhledavače Monsanto, vyjede vám spousta zajímavých odkazů.

Srdečně zdraví Martin
    .
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    LALINA: Jde ti o chvalyhodnou vec. Ale snazis se to podporit necim, co tvou snahu shazuje (nekvalitni clanek). To je vsechno.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LALINA: Tvoji snahu prosadit slušný, zdravý myšlení obdivuji. Palec nahoru.
    LALINA
    LALINA --- ---
    PREVIT: já jsem tvou odpověd postřehla, ale nestačí mi, ptala jsem se na to, jestli to jde nebo ne.
    takže jde, i když zrovna to, jak to popisujou BL, to tak nebylo...

ok, ale mě ani tak nejde předně o to, jak konkrétně to někdo popíše, konkrétní kauza, jde mi o celek, o možnosti a jestli to prostě jde. Aby si lidi dávali pozor a všechno, co jim kdo napíše, nebrali hned fatálně, a ověřili si to osobně, než něco třeba závažnýho udělají...
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    LALINA
    LALINA --- ---
    PREVIT: takže teda říkáš, že to možné není a můžeme bejt všichni v naprostém klidu, jo?
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    LALINA: Mam 36 let zkusenosti v IT, internet znam od pocatku. Poznam, kdyz nekdo pise o techto vecech a pritom nevi, ktera bije.
    LALINA
    LALINA --- ---
    PREVIT: nebude? máš křišťálovou kouli nebo co?;))
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Jde to, ale v tomto pripade to tak nebude.
    LALINA
    LALINA --- ---
    PREVIT: takže tvrdíš, že to nejde, jo? mě jde hlavně o to, jestli je to možný nebo není. Ne o to kdo a jak to napíše.
    Jasně BL jsem nikdá nečetla, zvrhla jsem se až v poslední době, ale musím říct, že ty články, který si vybírám, jsou celkem příčetný, jinak bych s tím zase praštila. (nečtu na BL zdaleka všechno)
    Víš jako to, že někdo píše jako někdo jinej (fake aderesa) mi přijde poměrně normální a logický (technicky celkem snadno proveditelný) - mám na techniku a lidi kolem ní celkem stabilní názor už od dob, kdy jsem jako prcek četla sci-fi a rozhodně nepatřím k naivkům, kteří si potřebuou namlouvat, jak je to všechno krásně zabezpečený, ochráněný a jistý. Když náhodou fyzicky jo, tak je tu ještě vždycky lidskej faktor, že..:)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Je-li možné zmocnit se identity osob na ministerstvu obrany a posílat zprávy z jejich e-mailových adres - See more at: http://www.blisty.cz/art/70481.html#sthash.JrfGoSHD.dpuf
    Podvrhnout adresu do "Od:" neznamena zmocnit se identity. Ten clovek nevi, o cem mluvi. A tak to je na BL skoro porad....
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    ...ten clovek (Ales Uhlir) opravdu nevi, ktera bije.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    LALINA: To je zase blabol...nekdy se i robot trefi do skutecne adresy. A pokud nekdy melo MO vystavene nejake adresy na webu, pak je to chyba a neni se cemu divit. Nejde o zadne prolomeni. Blabol z obou stran.
    LALINA
    LALINA --- ---
    Prolomení bezpečnostních opatření na Ministerstvu obrany ČR
    http://www.blisty.cz/art/70481.html
    LALINA
    LALINA --- ---
    velmi zajímavý a zevrubný článek o české energetice, ceně elektřiny a ČEZu - dobré vědět

Děkujeme, pane Martine Sobotko z ČEZu, za veřejné přiznání
    http://www.blisty.cz/art/70309.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam