• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    OBRANA OBČANA - BRAŇTE SE, NIKDO TO ZA VÁS NEUDĚLÁ
    "Lidé, ochotní vzdát se svých práv a svobod pro dočasný pocit bezpečí, nezasluhují ani jedno a o obojí přijdou".
    Klub pro všemožné obranné aktivity lidí - občanů. Stát, obchodníci, soukromníci, firmy, lobby a další „mocní“ vymýšlejí věci, které nám někdy nevyhovují, často dokonce škodí.
    Lidi cítí potřebu se bránit a snaží se mezi sebou organizovat odpor a obranu.
    V tomto klubu by se obranné aktivity všeho druhu měly soustředit na jedno místo, aby zde člověk mohl jednak získat pro svoji aktivitu přívržence a nebo se dozvědět o tom, co kde se děje, eventuelně se do obrany zapojit.
    Na nástěnku házejte linky a info o obranných aktivitách
    (vezměte v potaz, že příspěvky a aktivity nemusí nutně souhlasit se soukromým názorem majitelky klubu)

HOAX FORUM - proti šíření nepravdivých a poplašných zpráv - aneb: NEŽ ZAČNETE PLAŠIT :-]]]
    OCHRANA PŘÍRODY
    [ NOZ - Nový občanský zákoník z. č. 89/2012 Sb. - teorie, praxe a diskuse k témuž ]
    nejbližší pr(á)vní pomoc na nyxu: [ Právní poradna na NYXu - aneb právnická první pomoc ]
    [ Obří ACTA" - Transatlantická obchodní a investiční dohoda (TTIP) ]
    Občanská společnost
    Píšeme zákonodárcům..NAŠI POLITICI
    !!! Linky na nejrůznější aktivity najdete na nástěnce klubu !!!
    PÍŠEME POSLANCŮM NA SERVER "NAPISTEJIM"
    SERVER S PETICEMI
    WIKILEAKS CZ
    DEKLARACE SVOBODNÉHO KYBERPROSTORU

rozbalit záhlaví
    SPLENDIDEMENDAX
    SPLENDIDEMENDAX --- ---
    CICHLASOMA: I ty jeden rozumbrado, rozverně ti říkám "polib si" :)

a teď nerozverně: to, co jsem ti napsal, bylo míněno smrtelně vážně. A je skutečně úplně jedno, jak stará nebo mladá Lalina je.
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    SPLENDIDEMENDAX: Ale jdi Ty... (To byla ode mě jednak taková rozverná provokace, jednak v Lalinině případě skutečně odhaduji, že je hodně mladá (nevím to) a skutečně považuji za pravděpodobné, vzhledem k jejím jiným postojům a zájmům, nakolik jsem je zatím pochytil, že z toho vyroste. :) U Tebe se takovou naději chovat neodvažuji... :-P
    SPLENDIDEMENDAX
    SPLENDIDEMENDAX --- ---
    CICHLASOMA: Ty těžko snášíš, že má někdo jiné názory. Když má, tak je buď mladý a pomýlený, ale při správném vedení má šanci jendnou najít ty jediné správné názory, které vlastníš ty (takový status jsi zatím přisoudil Lalině) , nebo je blbý, nemá šanci prozřít (a nemá šanci na nic) nebo je to dokonce Nepřítel tvého názoru a s takovým je třeba se rázně vypořádat.
    Nějak nápadně mi to připomíná situaci u nás po roce 1948 :DDDDDD
    LALINA
    LALINA --- ---
    MNR: ty si prosím tebe, než začneš tendenčně argumentovat rasismem, napřed nastuduj, co je vlastně ta rasa. Dík.
    Pokud jsi to tady postřehl dobře, tak jsi asi zjistil, že se zrovna nemluvilo o rozkradení a rozprodání naší republiky pár bílejma šmejdama a víš s prominutím prd o tom, co si o tom myslím (ačkoli bys mohl, protože jsem o tom psala nemálo-nejspíš i tady) Víš velký houby, co nebo kdo je mým hromosvodem.
    Taky sis mohl za ty roky všimnout, že sem tam i uvažuju. Nemám hned ve všem jasno, jako máš možná ty. Přemýšlím o tom, mluvím s lidma z obou stran, chodím na akce, pozoruju, čtu. Házíš tu jen tendenčíma argumentama, ačkoli je tak nerad, žejo?
    Kdo mě zná, nikdy by neřekl, že jsem spořádaná a průměrná.
    Neříkám to abych se obhajovala, ale proto, abys měl šanci vidět, jak moc jsi vedle a jak ošemetné je soudit druhé a lepit jim hned všelijaký nálepky, jak je tak v modě mezi těmi, kdo používají common thinking.
    LALINA
    LALINA --- ---
    CICHLASOMA: :))))))))))), ty jsi mlady a možná z toho taky co nevidět vyrosteš, tak jako většina mladých nadšených užitečných...mno mladých nadšených naivků ;)))

Ostatně tenhle klub je o obraně občana a občani jsou různého ražení, věku i zkušeností a cejtí potřebu bránit se před odlišnými věcmi, tak to prosím chápejte.
    Není možné ani dobré tady prezentovat jenom jeden, momentálně vládou, médii a profesionálními agenturami oficiálně ražený schválený názor. Díky za toleranci:)
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    MNR: No, já vyřazovat ze sledovaných nebudu, ale jinak musím se vším souhlasit.
    (Nicméně tak nějak doufám, že Lalina je mladá a ještě z toho vyroste. ;) )
    MNR
    MNR --- ---
    LALINA: no uprimne, takovehle trapnosti jsem v tomhle klubu necekal - a jsou pro mnr signalem, ze (podobne jako mnoho jinych klubu, kde se mnoho minusuje, ale malo uvazuje) si ho mam vyradit ze sledovanych.
    ackoli sam vnimam problemy s cikanskou (romskou) mensinou, na ktere narazis a ktere nejdou poprit ( a rozhodne nejsem nejaky zachvaceny proromsky aktivista), tve uvahy jsou cistym rasismem. ano, cikani a souziti s nimi je problem - nicmene nejapne reci o vysavani NASI spolecnosti a NASEHO rozpoctu jsou pouhe tendencni argumenty. pred ocima nam tu nasi bili vladci rozhazuji miliardy a my mame jako hromosvod lidi, kteri si (celkove) vysomruji davky v radech milionu (a ktere nakonec spadnou do kapsy bilym). ovsem frustranti se radsi vybiji na viditelne mensine, nez aby uvazovali.
    nejak napadne mi to pripomina situaci v nemecku pred svetovou valkou, kdy byli podobnym hromosvodem zidi. prave ti nejsporadanejsi obcane pak byli nejhorsimi rasisty.
    v soucasnosti nevnimam jako problem par desitek holohlavcu, ale tisice prumernych obcanu, kteri se nechaji uplatit pastelkovnym a svuj vztek si vybiji ve hre "na druheho"
    LALINA
    LALINA --- ---
    nejnovější výstup z Tibinfa

Otevřený dopis premiérovi Sobotkovi v reakci na rozhodnutí vlády nekritizovat Čínu kvůli porušování lidských práv v Tibetu | TibInfo - Informační systém o Tibetu
    http://www.tibinfo.cz/clanek.php?id=714
    LALINA
    LALINA --- ---
    prosím, šiřte dále

ČR nepodporuje samostatnost Tibetu, podepsal v Pekingu Zaorálek – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/.../334824-cr-nepodporuje-samostatnost-tibetu-podepsal-v-pekingu-zaoralek.html

Omluva za Tibet 2014 - Petice24.com
    http://www.petice24.com/omluva_za_tibet_2014

LALINA
    LALINA --- ---
    CICHLASOMA: Sorry, do téhle diskuse se nebudu pouštět, pár jsem jich absolvovala, vím přesně, jak by to probíhalo a jak by to skončilo a je to totálně zbytečný a o ničem. Nemám tolik času, abych jím mrhala na zbytečnosti.
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    LALINA: Hele, a co Ti teda přesně cikáni a příslušní aktivisté udělali?
    LALINA
    LALINA --- ---
    CICHLASOMA: no vida. nakonec jsi to pochopil:))

Nicméně přiznám se bez mučení, že mě rómové neležej na srdci, ale v žadudku;)))))))))))
    A nejen oni, ale i ti, kterým rómové ležej na srdc itak moc, že vyrobili tuhle situaci, kdy se vyostřuje ne rasismus (rasismus je totální kravina a propagandistickej nesmysl) ale sociální nevraživost.
    To zavařili všichni ti naivní nadšenecký nebo naopak pragmatický a zištní aktivisti a "aktivisti" a ti, pravda a hanba, jsou většinou bílí. Ti tuhle situaci vyrobili a ted ji přiživujou a udržujou, protože - marná sláva - je velmi dobře živí. My je dobře živíme. Hanba nám, že jsem takový trubky.
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    LALINA: "Velmi velice moc nešťastně propojené téma s těma romama, to je fakt hodně blbý."

Já jsem na to chtěl říci, že prostě to dělali lidi, kterejm ležej na srdci Rómové, nebo Rómové sami, a že to dělali víceméně první a že já na tom nic špatnýho nevidim. Přece jenom, chtit po nich, aby tajili, kdo jsou, aby jim ty přišli lidi... No nevim...
    Ale máš pravdu, že čistě pragmaticky vzato je asi škoda, že se vědělo, že za tim stojí romští aktivisté.
    LALINA
    LALINA --- ---
    CICHLASOMA: to by mohli, ale nekdy je to mínus jenom něco jako znechucená grimasa a nechtějí se pouštět do nějakých diskusí....
    LALINA
    LALINA --- ---
    CICHLASOMA: tak znova: Pokládám za nešťastné, že v tom jako hlavní iniciátor figuruje romská iniciativa. Ne to, že se brání jako první.
    Příklad z nedávné zkušenosti : když jsem se ptala lidí, proč nejdou demonstrovat proti vládě, když na ni od rána do večera nadávají, odpověd byla nejčastěji tato: Ale to pořádají odbory, komunisti, přeci tam nepůjdu s nima? Nebo "holešovská výzva s tím pošukem".
    Proto se nezapojili. Neříkám, jestli je to chytré nebo hloupé, ale takhle to je. Takhle to bylo. Takhle lidi uvažujou, víš? Dost lidí.
    Mno takže já jsem předvedla to, jak asi budou lidi reagovat a z toho důvodu to pokládám za nešťastné, protože téma samo si jistě pozornost zaslouží.
    Možná že taky třeba od někoho uslyšíš: Až to bude pořádat někdo jinej, tak se přidám.
    Nevím. Uvidíš.
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    (taky by teda lidi mohli raději psát, co se jim nelíbí, než minusovat, neni-li jasný, co se jim nelíbí, žejo.. :) )
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    LALINA: No já jsem tam zapomněl napsat do minulýho příspěvku, že jsem to měl trochu vysvětlit hne na začátku. Ale co vidíš špatného na spojení s cikány, pořád nevím. Proto jsem napsal, že mi to přijde, že se Ti nelíbí vlastně to, že se cikáni brání první. Prostě oni zorganisovali demonstraci proti odebíráni všech dětí, nejen cikánských. Nevidím na tom nic špatného. (Nechávám teď stranou, jak jsou přesně financované organisace, které to pořádaly, nevím to ani.)
    LALINA
    LALINA --- ---
    CICHLASOMA: to rozhodně.

Já jsem neřekla, že je špatný, že se bráněj jako první - člověče drahá, zkus opravdu číst to, co píšu a čti to třeba i víckrát, abys postřehl smysl toho, co píšu;)
    Ostatně mnou zaplacené agentury během velmi krátké chvilky naučily rómy velmi dobře se bránit, požadovat, vymáhat a vůbec se o sebe za cizí peníze dobře postarat, to se jim musí nechat;))

ten trend je špatnej, ale takových špatných trendů jsou všude mraky kam se podíváš. Souvisí to s celkouvou situací, s celkovým dořiťovým trendem, jak jsem už psala.
    Jsou lidi, který osloví odebírání dětí, jiný osloví zákaz výroby bilinných přípravků po domácku, jiné omezování a zpoplatňová na co se člověk podívá a tak dále a tak dále... a bude se bít..Musí se bít. Možná nevyhraje, ale musí to dělat, jinak nestojí jako člověk za moc a měl by se stydět sám před sebou. Jak bojovat, to už je taky každýho věc. Někdo tak, někdo onak.

Je dobře, žes to sem dal a je dobře, že jsme to tady trochu rozmázli a vylezlo na povrch o co vlastně jde.

Budiž to poučením všem i pro příště, možná bude lepší pár slovy shrnout, o co jde, pokud to není nějak jinak explicitně vyjádřené.
    A pokud v tom budou nějak zapletení rómové, bude vysvětlení obzvláště na místě, protože jinak ty mínusy budou zase a možná zbytečně vyšumí něco, co opravdu stojí za pozornost.

CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    LALINA: Já na tom, že se cikáni uměj bránit jako první a nejhlasitěji nic špatnýho nevidim. Trend oslabování pravomci rodičů ve prospěch práv "společnosti" (resp. úřadů) je jasnej a imho jasně špatnej.
    LALINA
    LALINA --- ---
    CICHLASOMA: tak tohle je ovšem ukrutánsky nejednoznačné téma, musela bych nastudovat asi tuny zákonů a stovky případů, abych si dokázala utvořit nějakej názor. To takhle z fleku nejde.
    To, že na západě a severu mají ty zákony hodně tvrdý, je určitě pravda. Přehánějí to. Na druhou stranu rozpoznat, kdy ten zákon plní svůj úkol a kdy je zneužitej, není tak snadný. Mají tam jinou situaci, než my tady a nějak ji řešit musí, možná si myslí, že předejdou totálně nepoužitelný generaci, která by časem měla tvořit jejich HDP...
    Venku máme spousty rodin i s dětmi, ale nevím, kolika procent se týkají tyhle případy neoprávněnýho nebo "neoprávněnýho" odebrání. V té sumě rodin bude jistě nějaké procento lidí, kteří děcka opravdu týrají nebo zanedbávají. Jako v jakémkoli jiném vzorku populace. Takže fakt těžko říct.

Další věc je, že cílové státy se tak můžou pokoušet bránit přílivu dalších a dalších čerpatelů dávek a podpor, což úplně chápu.

a nakonec (nebo na začátek?) je tu obchod s dětmi. To je taky bohuželvá věc, která existovala, existuje a nejspíš existovat bude.

V každém případě pro mě z toho vyplývá, že je potřeba se tomuhle věnovat, sledovat to, bránit se tomu. A taky to, že to, co jsem zmínila, ty projevy civilizace v úpadku už jedou a je to nejspíš silnější, než jakýkoli odpor. To ovšem neznamená, že máme všechno vzdát a kapitulovat.

Velmi velice moc nešťastně propojené téma s těma romama, to je fakt hodně blbý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam