CICHLASOMA: to rozhodně.
Já jsem neřekla, že je špatný, že se bráněj jako první - člověče drahá, zkus opravdu číst to, co píšu a čti to třeba i víckrát, abys postřehl smysl toho, co píšu;)
Ostatně mnou zaplacené agentury během velmi krátké chvilky naučily rómy velmi dobře se bránit, požadovat, vymáhat a vůbec se o sebe za cizí peníze dobře postarat, to se jim musí nechat;))
ten trend je špatnej, ale takových špatných trendů jsou všude mraky kam se podíváš. Souvisí to s celkouvou situací, s celkovým dořiťovým trendem, jak jsem už psala.
Jsou lidi, který osloví odebírání dětí, jiný osloví zákaz výroby bilinných přípravků po domácku, jiné omezování a zpoplatňová na co se člověk podívá a tak dále a tak dále... a bude se bít..Musí se bít. Možná nevyhraje, ale musí to dělat, jinak nestojí jako člověk za moc a měl by se stydět sám před sebou. Jak bojovat, to už je taky každýho věc. Někdo tak, někdo onak.
Je dobře, žes to sem dal a je dobře, že jsme to tady trochu rozmázli a vylezlo na povrch o co vlastně jde.
Budiž to poučením všem i pro příště, možná bude lepší pár slovy shrnout, o co jde, pokud to není nějak jinak explicitně vyjádřené.
A pokud v tom budou nějak zapletení rómové, bude vysvětlení obzvláště na místě, protože jinak ty mínusy budou zase a možná zbytečně vyšumí něco, co opravdu stojí za pozornost.