• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUADDIBD-FENS the FanClub
    D-FENS... fenomén mezi Blogy...

Radikální názory, radikální slovník...

Prostor pro normální lidi...

http://www.dfens-cz.com

Pozn. Hledá se spoluspávce ;)
    rozbalit záhlaví
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    MRAKY: kultura, nároní cítění a sebeuvědomění je něco, o co přicházíme a někteří se s tím nehodlají smířit, an tom není nic špatného...

Cikán, který je hrdý na to že je čech, není cikán je to tmavší čech... cikán, který je hrdý na to že je cikán je cikán, který má jiný mravní a etický kodex...
    Pokud ztratíme tuto barevnost... tak budeme všichni inifikovaně šedí... s tím já se smířit, stejně jako každý normální člověk, nehodlám, jsem hrdý na to, že nekradu, nenadávám svým potomkům do kreténů od jejich narození, a jsem hrdý na to že nepovažuju nic nedělání a pobírání dávek za vrchol životní kariéry... integrovat se s cikánama nehodlám, já jsem tu doma, kdo se tu nebude chovat tak jak se u nás doma má chovat, ať si táhne k sobě domů...
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    CRAZY_IVAN: no on tenhle multikulti pristup je ciste rasisticka zalezitost - kladeni duraz na to jak je kdo jaky, jakou ma barvu, jakou ma rec. Misto toho aby se kladl duraz na praci, vzdelani, na to aby si lide rozumeli a nevytvarela se jazykova a kulturni gheta

CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    MRAKY: Ono je to vtipný, jak nám stejně vždycky ty cikány vrátěj :) rasisti hnusní ;)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    DEMONOFANARCHY: pri poslednim cikanskem exodu si pak navrativsi cikani zpetne vyzadali ze socialky prachy za dobu co byli v kanada. V ostrave jim pridelovali nove byty ( ktere prodali ) - jen pro ilustraci - ceny bytu se v ostrave ted pohybuji prez milion
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    MRAKY: viz můj příspěvěk... souhlasím s tebou
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    DEMONOFANARCHY: Imho bys měl začít křičet, že jsou to xenofóbní rasisti a chtít po nich, aby nějaká organizace za jejich vlastní peníze učila jejich vlastní děti o tom, jak ty seš hodný :,)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    SKAFF: no vidis - a spousta lidi z toho zrovna stastna neni. Kdyz se vytvori trebas nekde muslimska ctvrt kde si mistni zavedou sve zakony, kdy te taxikar neodveze protoze uvidi ze si vezes alkohol - realne pripady z USA.
    imho to je spatny priklad. pokud ti lide utikaji do nejake zeme, tak se tam maji prispusobit a chovat se jako mistni - pokud se chovaji jako kdyby zili v zemi sveho puvodu a neakceptuji lokalni zpusob zivota tak v nove zemi nemaji co delat.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    SKAFF: Ne ze bych chtel zabrednout do klasickeho nyx fajtu, ale opravdu si myslim ze Cesi nejsou xenofobni ...Vidim to sam na sobe pracuju ted se trema cernochama a chorvatkou a vubec mi to nepusobi problem myslim ze moje generace proste nebere lidi absolutne ani podle barvy ani podle jazyka proste je bere jako ktereho koli jineho cloveka.....

Ovsem stejne tak me tocilo ze cikani delaji na jizaku kde jsem drive bydlel neuveritelnej brajgl....Ano mozna jsou to komplexy z TV nova a z vypraveni kamaradu a kamaradek kteri se s nima dostali do vetsiho konfliknu. ANo i mezi ceschy jsou nasilnici a ano i mezi cikany se jiste najdou velmi slusni lide.

Ale myslim ze jde o ten pomer...

To ze cesi nevyjdou s cikany neznamena ze jsou xenofobni je to proste skupina lidi ktera odmita zit podle pravidel naopak se je snazi co nejvice naohejbat podle sebe, coz nejsou jen cikani ale spoustu dalsich skupin obyvatel. ...

Nejvice me pobavilo kdyz jsem videl v TV zpravu o jedne cikance ktere se podarilo emigrovat do kanady a rikala jak je super ten jejich socialni system ze dostane penize a vic nez v CR... Proste nezminila se ani trosku v tom rozhovoru ze hleda praci nebo jak je tam prace lepe placena... ANo muze a asi i byla to ucelova reportaz, ale nejde poprit ze to vetsina z nich tak dela a diky tomu jsme jednou prisli o moznost jet do Kanady a ted je to znovu na poradu dne...

Jsem ted take pristehovalec v cizi zemi... chovaji se tu ke me jako k nejvetsi luze vsech luz a to jsem bilej jako oni a snazim se zvladnout jejich jazyk a jejich kulturu....A mam je kvuli tomu oznacit za xenofoby?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    SKAFF: "tak ze sebe prestante delat idioty, jste kazdemu na ocich." a co ses ty za tak dokonaleho ??? proc ten kdo utika odnekud kde to nefunguje ma sakra predstavu ze on nejlepe vi jak to maji veci fungovat ??? pokud se ti tu nelibi proc do prdele teda vlastne tihle lide prisli???!!!???!
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    CRAZY_IVAN: hele sranda s vyukou dejepisu je, ze kazdy narod si uci sve dejiny. sve vyznamne moment muzou byt krusnou dobou pro jine a naopak. i v evrope u sousedu - madari, slovaci, rakusaci atd jsou tyhle vyklady odlisne

SKAFF: cesi jsou naprosto minimalne xenofobni - xenofobiee je normalni u vsech narodu - jen je mensi a nebo vetsi. Prave naprikladu tech starsich generaci vietnamcu je krasne videt ze cesi akceptuji velmi dobre skupiny tvrde pracujici a integruji ci se oproti trebas cikanum

a ze si stezujes ze presun s rodinou do cizi zeme je narocny,nebezpecny atd. Ano je. emigranti vzdycky mivali tezky zivot. Ale to jim nedava zadne moralni opravneni po spolecnosti ktera je prijala na nejake ulevy. Je to jejich volba odejit a tak musi se snazit dobre. pak budou akceptovani. nesnazi se, ok, pak budou cerne ovce.
    slovicko xenofobie ismamofobie atd se dneska pouziva jako zasterka skutecnosti ze lide muzou mit opravneny strach. fobie je nemoc ktera nema opodstatneni - situace v evropskych zemich ktere prijaly lidi, bez spetky snahy se integrovat a prizpusobit, tam vytvari nebezpecne prostredi, proto slova koncici na *fobie tam nemaji co delat
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    MRAKY: TY XENOFOBNÍ ZAKOMPLEXOVANEJ ČECHU!
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    CRAZY_IVAN: multikulti a podobne nabozenske smery jsou dneska v kurzu
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    A jak se díváte na český imigranty v cizině ? Taky se mají vrátit zpátky ?
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Ok, tak jsem si přečetl z každého odstavce dvě prví věty. Bohatě mi to stačilo k tomu, abych pochopil, co se snažíš říct.

1) Nechápu jakou souvislost s tím má xenofobie.
    2) Od čeho máme - sakra - ty školy a hodiny dějepisu, občanské nauky apod.? Tam se děti učí jiných národech. Co si pamatuju, tak nás učili v občance na základce o ostatních náboženstvích, státech a režimech států. A v dějepise se bere i historie států ostatních. Takže pořád nechápu, PROČ musíme platit další prachy za to, aby nám někdo extra nad rámec výuky, říkal (resp. dětem), že ten číňánek je hodný, že doma papá rýži a obdivuje budhu a komunismus je na něj zlý. Ne, děkuju.
    3) Opravdu miluju lidi, co mluví o nějakých českých komplexech. Oh, my jsme tak zakomplexovanej národ. Get over it and live with that!
    4) Nepochopil si a z tvého příspěvku na mě čiší, že si myslíš, že jsem proti tomu, aby se sem pouštěli cizinci. Ne, je mi to fuk, pokud sem přijede arab(čína, rus, amerika, afrika), najde si práci, byt, pošle děti do školy a bude klid. Ale co mě sere je, když sem přijede nějaká špína, která nám do hlav tluče svoje náboženství a jací my jsme zasraní zakomplexovaní xenofóbní rasisti. (To platí i u cikánů, že ano)

Jednoduše nechápu, proč musíme dávat peníze na to, aby se dětem říkalo, co by měli už vědět - rodiče, škola. Raději bych viděl, aby někdo ty cizince naučil zvyky naše! Například říct číňanům, že u nás není nechutné vysmrkat se při jídle do kapesníku a strčit ho do kapsy, ale je nechutné to při jídle natáhnout do nosu a plivnout na zem.

Nevim jestli chápeš systém imigrantství, ale je to jako když příjdeš do nové práce. Taky se nejdřív rozkoukáváš, naučíš zvyklostem, abys pochopil, jak to tam chodí a zapadl mezi lidi. A pak, až když to pochopíš a naučíš se zvyklosti (tohle se podepíše tady a pošle támhle, blabla), tak teprve potom bude všechno v klidu. Pravej opak je to, když přijdeš do nové firmy, kde je tuna věcí zaběhlejch a začneš řikat, špatně, špatně, blbost, blbost, ukaž, takhle se to nedělá, my to děláme takhle... pak na tohodle člověka budou většinou nahlížat jako na zmrda. A tamten chudáček se bude cítit nemilován.

Prostě... nechápu tvoje kecy o nějaký xenofóbii, komplexech a tak. Serou mě extra prachy z mých daní na takovýhle píčoviny. Když je dítě bezproblémové, vždycky si najde kamarády a nemusí k tomu mít výbor, kterej řekne ostatním ve třídě, jak on je fáááájn. Naopak by mu měl výbor někde v klídku říct, že to, na co byl například doma zvyklej (např. mrdat ovce), by tady jaksi bylo za hranice a lidé by na něj mohli koukat XENOFOBNĚ, NESNÁŠENLIVĚ, ZAKOMPLEXOVANĚ.

Seru na to, víc psát nechci, doufám, že až tento text uvidíš, budeš mít stejně znechucené pocity, jako jsem měl já, když jsem viděl tu tvojí esej :)) A nečetl jsem to po sobě, tak to může nedávat smysl a snad pochopíš, co jsem tím myslel.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    SKAFF: Dlouhý, dál.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Snad nějakej polodiktároskej režim či usazení se za vyšším ekonomickým standartem není právo k tomu courat si všemožně po světě. To by tady byla za chvíli půlka Afriky. Pravej důvod je asi import nových chudých levicovými stranami kterým relativním zbohatnutím evropanů docházejí voliči a na druhé straně snaha pravicových stran udržet cenu manuální práce na co nejnižší úrovni, to vše za potlesku multikulturních elit a mínkotvůrných médií. Obyčejnej člověk z toho radost asi moc nemá, když vidí ty slumy v západní a severní Evropě. Takovýhle přemoudřelý cancy nějakýho imigranta mě dokážou leda tak nasrat ;)
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    Tím jsem chtěl říct, že národnost v těhle případech je chabej argument
    PUPU
    PUPU --- ---
    SKAFF: vis, co jsem si z Tveho vyplodu vzal ja? privandrovalec se nas snazi poucovat, jak on je vlastne skvelej a my jsme hajzlove, co maji jasat nad tim, co do jejich zeme prichazi, protoze je to vykvet lidstvi.

Jisteze jsi to tak nemyslel (tedy alespon doufam!), ale vyznelo to tak. Ja osobne proti pristehovalcum nic nemam, dokud se chovaji slusne. Jestli ovsem TOHLE ma byt jejich oficialni prezentace skutecnosti, pak mozna zmenim nazor.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    BLAAZEN: totální souhlas...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam