SKAFF: Ne ze bych chtel zabrednout do klasickeho nyx fajtu, ale opravdu si myslim ze Cesi nejsou xenofobni ...Vidim to sam na sobe pracuju ted se trema cernochama a chorvatkou a vubec mi to nepusobi problem myslim ze moje generace proste nebere lidi absolutne ani podle barvy ani podle jazyka proste je bere jako ktereho koli jineho cloveka.....
Ovsem stejne tak me tocilo ze cikani delaji na jizaku kde jsem drive bydlel neuveritelnej brajgl....Ano mozna jsou to komplexy z TV nova a z vypraveni kamaradu a kamaradek kteri se s nima dostali do vetsiho konfliknu. ANo i mezi ceschy jsou nasilnici a ano i mezi cikany se jiste najdou velmi slusni lide.
Ale myslim ze jde o ten pomer...
To ze cesi nevyjdou s cikany neznamena ze jsou xenofobni je to proste skupina lidi ktera odmita zit podle pravidel naopak se je snazi co nejvice naohejbat podle sebe, coz nejsou jen cikani ale spoustu dalsich skupin obyvatel. ...
Nejvice me pobavilo kdyz jsem videl v TV zpravu o jedne cikance ktere se podarilo emigrovat do kanady a rikala jak je super ten jejich socialni system ze dostane penize a vic nez v CR... Proste nezminila se ani trosku v tom rozhovoru ze hleda praci nebo jak je tam prace lepe placena... ANo muze a asi i byla to ucelova reportaz, ale nejde poprit ze to vetsina z nich tak dela a diky tomu jsme jednou prisli o moznost jet do Kanady a ted je to znovu na poradu dne...
Jsem ted take pristehovalec v cizi zemi... chovaji se tu ke me jako k nejvetsi luze vsech luz a to jsem bilej jako oni a snazim se zvladnout jejich jazyk a jejich kulturu....A mam je kvuli tomu oznacit za xenofoby?