• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MALKE: Nesmyslná rezervační smlouva??? Můžeš to trochu rozvést?
    MALKE
    MALKE --- ---
    ULI: Hlavně bych nechala někomu kompetentnímu zkontrolovat smlouvu. Chceme kupovat, a už v rezervační smlouvě (která je nesmyslná, ale budiž, je to zvyk) jsem já svým tupým zrakem nalezla tři věci, které mi vysloveně vadily (nezmíněný způsob placení, specifikace bytu - kdyby nám nacpali nějaký jiný, můžeme se jít klouzat a ještě něco, co už si naštěstí nepamatuju). Paní "na hlídání" nám ji vrátila opřipomínkovanou, že se červená blýská na každém třetím řádku. Holt snahou právníka (nebo "právníka") realitky je, aby smlouva byla co nejvágnější, aby ze všeho mohli vyklouznout.
    WEN
    WEN --- ---
    WEN: z makléře taky musíte mít pocit, že pro vás chce vážně pracovat.. že si vás byt jenom někam nezaloží a čau..
    buďte všímavý.. dejte na řeč těla
    WEN
    WEN --- ---
    ULI: vybrala bych si jednu RK a tý bych to na měsíc dala exkluzivně.. (tzn. že to bude nabízet pouze ona jedna RK a i když si najdete klienta vy sami, pujde to stejně pres realitku.. všechno ale zaridi) jinak do měsíce by kupce sehnat měla.. navíc se budete bavit jenom s jednim makléřem a ten za vás všechno vyřídí. Nedoporučuju dát to kvantu realitek.. to aby jste si vzali dovolenou.. jestli se rozhodnete prodávat byt sami a nikdy jste to nedělali.. je to běh na dlouhou trať.. tak na tři měsíce starostí.
    Co se týče makléřů, klidně se koukněte na stránky realitek a vybírejte si ty, kde maj fotky makléřů.. pár si jich (pole sympatií.. ty fungujou nejlíp) vyberte a realitky si obejděte.. (věnujte tomu ten čas) dejte na dojem a na to, kdo vám podá nejvíc informací.. klidně řekněte, "prodáváme byt, hledáme si makléře.. řekněte nám jak se ve věci postupuje" po pár návštěvách sami uvidíte, kdo vám řekl co navíc a kdo to odbyl.. (jakože oni stejne nic nevedi) . Berte si kontakty, ale na sebe je nenechávejte.. max. email.. nebo vás ti špatní budou pořád otravovat..
    ULI
    ULI --- ---
    Ahoj, chceme prodat byt a nikdy jsme to nedelali. Jak na to?
    Jak vybrat realitku? nebo prodavat sami? Prosim poradte.

    Dik, Uli
    WEN
    WEN --- ---
    ZOFI: záleží jestli je jako stavební parcela vedených celých 400m2 nebo jenom pozemek pod chajdou. Nicméně se koukni v realitkách a na realitních servrech za kolik se v daný lokalitě prodává a porovnej si ceny. nejjedndužší co ti můžu doporučit.. nebo se zkus mrknout http://gisbrno.tmapserver.cz/tms/html/cenova_mapa/index.php?client_type=map_html zadej tam číslo parcely a část soběšice a ono ti to nějakou cenu vyplivne
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    Nevím, jestli se tu ptám správně - případně poradte ve kterém klubu se zeptat...

    Jaké jsou prodejní ceny stavebních pozemků v Brně - Soběšicích (Brno sever)?
    Rodiče pomýšlí nad prodáním zahrady 400m2, je zde podsklepená chatka - 2 malé místnosti, elektřína, studna s pitnou vodou, velikej skleník... vedeno jako stavební parcela. Díky
    MISHON
    MISHON --- ---
    SHÁNÍM: Francouzský pár, oba publikovaní spisovatelé, muž zde bude učit na gymnáziu Hellichova, hledají pronájem bytu - více než 60 m2. Do 17 tis. včetně poplatků, Vinohrady, Nusle, Smíchov, centrum Prahy. Plánují zůstat minimálně dva roky. Velmi spěchá, nabídky do pošty nejpozději do neděle.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    LEFTY: Běžná provize je 3 - 5 % a rezervační poplatek bývá větší nebo roven provizi.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    COWBOY: ptám se jenom, jestli je to běžná výše NEBO ripoff. Nic víc, nic míň. Díky za upozornění, na co si dát pozor dál.
    Nekupuju byt každý den, a nic svým příspěvkem nechci naznačit.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    LEFTY: Proč by to mělo být nemorální? Podívej se, kolik je rezervační poplatek při koupi auta za 1.000.000.
    100.000 je jako rezervace OK, záleží spíš na důvodech nevrácení. Pokud ti nevrátí peníze ani v případě, že prodávající odstoupí od smlouvy nebo jsou dodatečně zjištěny vady na nemovitosti, tak je to nemorální. Jinak je to v pořádku.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    otázka:
    100 000 rezervační poplatek (v případě nekoupě celý propadne) u bytu za 3M, je to obvyklé/nemorální?

    Díky.
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Ahoj. Mám prosbu. Sháním byt 2+1 nebo 3+1 v Praze nebo přilehlém okolí na natáčení studentského filmu. Ideální by to bylo v prvním patře nebo přízemí, ale není podmínkou. Termín je 5. - 18. 7. 2008. Můžeme dát 15000 na ruku.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    http://www.bravis.cz/index.php
    Prosím máte niekto skúsenosti s touto realitkou? Filter mlčí.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    WICKPICK: Jak jsi se dozvěděl o tom pronájmu? Máš trochu zkreslené dojmy, za "UPLNY HOVNO" to rozhodně není.
    WEN
    WEN --- ---
    WEN: no a stou smlouvou.. jedině porovnat již se stávajícíma.. na netu je jich hromada.. a jinak se ptát, ptát, ptát.. každej bod smlouvy si nechat vysvětlit.. debatovat.. aspon se neco za ty prachy dozvíte.. (defakto, co vlastně podepisujete..)
    WEN
    WEN --- ---
    WICKPICK: maj to takhle nastavený právě z důvodu konkurenčního boje.. pronajímatel to pak radší udělá přes realitku u který nemusí nic platit..tudíš realitka dohání zisky na nájemníkovi..
    taky se mi to nelíbí, ale co naděláme, že..prostě si to takhle nastavily..

    jinak spol. dominogroup se snaží dělit provize napul mezi oba zucastněné.. (dělaj ale spíš na zakázku.. práve z duvodu exkluzivity a kladení podmínek provize, pul na pul)
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    WEN: prave proto bych pochopil kdybych platil podle toho co vyuziju. tzn. ze by meli nejakej fix za zprostredkovani, dejme tomu ze bych byl ochotnej uvazovat o peti tisicich a teprve kdyz vyuziju dalsi sluzby platim vic. to ze placnou takovyhle cislo je podle me loupez za bileho dne.
    Jo a ta smlouva je prave z realitky....
    WEN
    WEN --- ---
    WEN: desítka za pronájem, ne jako provize..
    WEN
    WEN --- ---
    WICKPICK: tu smlouvu by ti právě měla zkontrolovat realitka (pokud je to smlouva přímo majitele), předpokládá se, že smlouvám rozumí, v př. totálního blábolu by měla vytáhnout z kapsy svůj triumf..svojí podnájemní smlouvu..
    lidi akorát nadávaj, jaký maj provize.. ale ty lidi taky musej služby tý realitky využít, že.. realitky by měla být jako garant toho "obchodu" a když už někoho za něco platim, tak za to chci odpovídající zodpovědnost.
    a desítka mi prijde odpovídající..
    navíc solidní realitka si bere půlku do pronajímajícího a půlku od novýho nájemníka.. přeci jen by měli za ten servis zaplatit obě strany..
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    GREVE: drahy to je, ale je to cihla, prizemi, 3 minuty od metra, zahradka k dispozici, kompletne zarizeny novym nabytkem, staci privezt periny :-). co me ovsem sere neskutecne vic je drzost realitek rict si o jeden najem za UPLNY HOVNO, za to ze si s tebou potresou rukou a vyplnej ti smlouvu je to vopravdu nechutny odirani lidi....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam