NEGATIVNÍ reference na RK Evropa:
Začátek jednání s makléřem v pohodě, prohlídka nemovitosti (prodáváme) taky, debata o požadované ceně rovněž bez problémů. Už jsme se téměř loučili s tím, že on si dá dohromady podklady pro nabídku, když mi řekl "a co kdybychom si teď skočili na kafe a přitom byste mi podepsala smlouvičku" (o které předtím nebyla řeč, upozorňovala jsem, že nechci výhradní zastupování).
Odpověděla jsem, že zásadně žádnou smlouvičku nepodepíšu u kafe, ale ať mi dá papíry, že si je pořádně prostuduji a zkonzultuji s právníkem.
Papíry jsem dostala, při pročtení jsem přišla na několik ne zcela jasných bodů (s právníkem jsem nekonzultovala, je pravděpodobné, že by měl více připomínek); především tam byla řeč o provizi, což odporovalo ústní dohodě (ve smyslu - my požadujeme xx Kč, vy si přihodíte částku x a najdete kupce, který to za xx + x koupí), a pak tam taky bylo napsáno, že provize je _______% + DPH, je splatná v hotovosti při podpisu kupní smlouvy; přičemž o DPH se nemluvilo už vůbec a k tomu mi nebylo jasné, kolik procent by mělo DPH dělat a z jaké částky by se počítalo.
Napsala jsem tedy mail, kde jsem se o těchto nejasnostech zmínila a požádala jsem o vysvětlení.
No, a to bylo všechno.
Pro RK Evropa jsem tím přestala existovat:-)