• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    NAVARO
    NAVARO --- ---
    Ahoj, Ofixio v Brne, pani Kotasova - prijemne jednani, vyborne tipy na kancelare v centru Brna (Kozi, palac Moravia). Bohuzel tedy majitel budovy na posledni chvili uprednostnil najemce ktery u nej pronajima pulku budovy...

    Btw kdybyste vedeli o nejake hezke kancelari v Brne, idealne centrum ale nemusi byt, 15-30m2, do 10k vcetne vseho, dejte vedet (nebo kam tohle muzu napsat? :) Jsme detska poradna theraplay.cz a hledame druhy prostor v Brne.
    ROOCZA
    ROOCZA --- ---
    KONOPASLIK: Huh. Děkuju za info :)
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    K tomuto dodám jen drobnou informaci, že Proradost není realitka, a už vůbec ne velká. Je to servisní agentura, která za velmi trapný poplatek shromažďuje samostatné makléře, umožňuje jim pod touto značkou inzerovat a vůbec žádným způsobem neřeší kvalitu jejich služeb. Lze to v podstatě brát jako shromáždění garážníků a samostatných IČařů pod jedním brandem, pod který se většinou shromaždují právě proto, že nejsou dlouhodobě schopni ustát nároky, které na ně klade skutečná velká realitka.
    ROOCZA
    ROOCZA --- ---
    GREVE: jo, taky jsem na začátku té druhé příhody choval bláhovou naději, že makléř zaštítěnej velkou realitkou snad nebude zlobit. Inu, nic není nemožné. :)
    GREVE
    GREVE --- ---
    ROOCZA: Hm, to teda stojí za to :-/
    Když se teď ohlížím za svými zkušenostmi, tak se dá říct, že větší realitka (klidně i franšízová síť) je zárukou aspoň nějakého standardu. Mívají nasmlouvaného nějakého standardního advokáta, který to pak dostane na starosti.
    Jakmile se začne do smluvní dokumentace vrtat makléř, je to průšvih. Ale v těch větších realitkách makléři prostě vědí, že to dělat nemají....
    GREVE
    GREVE --- ---
    ROOCZA: Ale je pravda, že pokud nějaký makléř vypadá naprosto marně už na první pohled, tak už to dál neřeším, nehledě na atraktivitu samotné nemovitosti. Takže tím se dá leccos odfiltrovat :-)
    GREVE
    GREVE --- ---
    ROOCZA: Tak oba dva případy jsou celkem síla. Co je to za realitky?

    Na druhou stranu musím říct, že řeším minimálně jeden prodej/nákup nemovitosti ročně, s relativně náhodnýma realitkama, a zatím to bylo vždycky v pohodě, právní služby odborně na úrovni (komunikačně více méně). Nikdy se to ani vzdáleně nedostalo na tebou zmiňovanou úroveň. Asi mám štěstí.
    ROOCZA
    ROOCZA --- ---
    ahoj,
    podělím se tady o své dva neúspěšné střety s realitkou z poslední doby (cca 2 měsíce staré).

    1.)
    Byla mi předložena rezervační smlouva, kterou jsem se měl zavázat nejen k uhrazení rezervačního poplatku ve výši 0.5mio přímo na účet realitky, ale z nějakého důvodu i k uhrazení provize o stejné výši, přičemž bylo ve smlouvě mj. velmi vágně uvedeno, jestli jde o jeden a ten samý poplatek, či nikoliv (když teda pominu samotnej fakt, že se v rezervační smlouvě vážu k úhradě provize ...). Nutno podotknout že na nemovitosti vázlo zástavní a předkupní právo, ačkoliv jsem měl v rezervační smlouvě souhlasit s přesným opakem. Ani tady nebudu zmiňovat staré dobré klasiky jako např. "nárok na provizi vzniká zajištění příležitosti k uzavření KS", atd. :) Never gets old. Tu smlouvu pro pobavení přikládám zde. Považuju ji za takovou slátaninu, že není pochyb o tom, že ji "koncipoval" sám makléř. O úpravě RS makléř slyšet nechtěl a když jsem odmítl přistoupit na jeho košér podmínky, samozřejmě přestal komunikovat.

    2.)
    Další pokus se dostal o něco dál, byla mi předložena alespoň už trojstranná rezervační smlouva, kterou jsem připomínkoval a makléř byl i ochoten do určité míry jednat o jejích úpravách. RS zavazovala k poplatku 300tis., který se v případě neshody mohl změnit v pokutu na můj vrub (prodávající měl toto obdobně). Po sem ještě asi s přimhouřením obou očí OK. Skutečný problém ale nastal, když jsem si přes velkou neochotu makléře vyžádal vzory KS a smlouvy o AÚ, kde jsem se měl zavázat k úhradě částky o výši bezmála poloviny kupní ceny mimo AÚ, za účelem vyplacení hypotečního úvěru. Za jiných okolností chápu, ale toto mělo proběhnout ještě před vkladem mého vlastnického práva do KN. Makléř nebyl ochoten poskytnout podrobnosti smlouvy o hypotečním úvěru, ani nebyl ochoten potvrdit výši částky potřebné k vyplacení (např. v případě pokuty při nesplácení). Tvrdil mi, že tak se to prostě dělá, ať se s tím smířím. Jinými slovy, měl jsem vyplatit hypotéku, aniž bych věděl komu, a aniž bych věděl, jestli bude sjednaná částka k vyplacení vůbec stačit. Řekl bych, že jsem měl štěstí, že mi makléř byl ochoten předložit vzory dalších smluv, protože toto by určitě byl bod, na který bych nepřistoupil, a tímpádem vyhodil z okna 300tis.

    Tak já nevím, chci po makléřích modrý z nebe? Dovedl by mi to jejich arogantní chování někdo nějak racionálně vysvětlit? Po těchhle posledních zkušenostech se už na makléře fakt nedovedu koukat nějak jinak, než jako na taxikáře v kvádru.
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    Moje sestra, realitni maklerka z Prahy. Mohu jen doporucit.
    Kristýna Řezáčová - RE/MAX Anděl Praha 5
    http://www.kristyna.sk/
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    LUKACZECH: Ad číslo - to jsem si nevšiml. Inu, asi nějaká asistentka. Holt tedy platí posledních pár slov mé předchozí zprávy.
    Ad paušalizující "bože jak by tu bylo krásně" - cituju ze záhlaví: "Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich."
    LUKACZECH
    LUKACZECH --- ---
    KONOPASLIK: No .)
    spis je zajimavy, ze tam je uplne u vsech stejny telefonni cislo a zvedne to vzdycky nejaka telefonistka, ktera to ma uplne volny, kontakt na “maklere” neda a vzkaz asi taky nevyridi.
    Boze, jak by tu bylo krasne, kdyby tu nebyly realitky.
    :)
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    LUKACZECH: garážovka o dvou makléřích a pěti členech vedení a personálu... zkus provolat čísla majitele uvedená na stránkách realitky. Pokud to nedopadne, bohužel dalšího odvolání v podstatě není...
    Kontakty | Hlavní stránka
    https://www.winwinreality.cz/kontakty
    LUKACZECH
    LUKACZECH --- ---
    ahoj,
    nemate nahodou nekdo zkusenost s win&win reality?
    po treti me uz zajima neco, co maji v nabidce, ale jejich odezva je teda priserna a jednani vlastne zadne.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    ANTALSTASEK: Bylo by dobré, aby veřejnost přestala vnímat realitku jako nestranného mediátora, tak to v 99% případů nebývá. RK většinou pracuje pro prodávajícího, takže jejím úkolem je maximalizovat mu zisk. To o čem píšeš je celkem funkční systém. Respektive když jsme ho před pár lety zaváděli, tak byl. Dnes už to nemá takovou úspěšnot, jakou mívalo, ale pořád je to relevantní metoda u nemovitostí s početnou cílovkou. Z pohledu kupujícího chápu, že píšeš nešvar, z pohledu prodávajícího velmi efektivní metoda - během krátké doby se vyfiltruje nejvyšší tržní nabídka v daném čase a místě. Samozřejmě pokud se má jednat o profesionální práci, tak je potřeba předem (tzn. již v inzerátu) na tento způsob prodeje upozornit, aby nedocházelo k té frustraci, o které píšeš. Bohužel to tak bývá napříč obory. Někdo něco vymyslí, dá-si záležet na tom, aby to bylo clear a ekologické vůči protistraně, pak to okouká konkurence, ale namísto původního konceptu, který má nějaká pravidla, zkopíruje tu snadnou část. A z toho pak vznikají úplně zbytečně negativní emoce. Když jsme s touhle metodou začínali, tak jsem měl pravidelně na živé aukci přes deset zájemců, nálada tam byla skvělá, zůstávali tam až do konce i ti, kteří už odpadli, protože chtěli vědět, jak to dopadne. Dnes už je to cca polovina, ale výsledkem samozřejmě stále je mnohem rychlejší prodej za vyšší cenu, než konzervativní metodou.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    Zdravím, můžete někdo doporučit nějakou realitku na Slovensku?
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    ACKO: Ano.
    ACKO
    ACKO --- ---
    Měla bych takový dotaz: při prodeji nemovitosti je smlouvě napsáno, že peníze kupující posílá do advokátní úschovny a prodávajícímu je advokát uvolní do pěti dnů po přepsání nemovitosti na katastru na nového majitele. Je tohle standardní postup?
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    GREVE: Tak to tu ještě rozmažeme: v první řadě to není rezervační smlouva, ale mišmaš, hádám soukromá tvorba realitky, protože to z půlku nedává smysl a vypadá to jako složené z vícero různých textů.
    Neobsahuje to žádný závazek prodávajícího, který není vůbec stranou, pouze závazek zprostředkovatele prodávajícího zavázat k prodeji nemovitosti, ovšem bez jakékoliv sankce, pouze s povinností vrátit složenou částku (do advokátní úschovy toho jejich advokáta), pokud by se to jejich vinou neprodalo - s náhradou škody si můžu trhnout nohou. Nadto pokud se to nepodepíše z jiného důvodu, než "z důvodu okolností ovlivněných rozhodnutím prodávajícího nebo zprostředkovatele", tak ten poplatek propadá realitce tak jako tak, to je trochu široká formulace na můj vkus a napadá mě celá řada okolností, které by se pod to vešly, zvlášť pokud zprostředkovatel prokáže, že učinil vše aby "zprostředkoval pro klienta příležitost pro uzavření smlouvy s prodávajícím".

    Zároveň smlouva neobsahuje pro mě žádný způsob, jak se z toho vyvázat, tj. bez ohledu na okolnosti musím podepsat do data staveného ve smlouvě, bez ohledu na text té kupní smlouvy, kterou mi nechtějí ani ukázat. Vedle toho jde veškerá provize realitky za mnou, jako poplatek za zprostředkování, který bude v plné výši složen dle této smlouvy a nezapočítává se na kupní cenu, tudíž prodávající má nulovou motivaci se na té kupní smlouvě dohodnou, pokud by na jeho straně nastal jakýkoliv problém, zároveň i realiťákovi to bude jedno, protože provizi má složenou, a prokazovat, že se to nepodepsalo jejich vinou, bude na mě, tj. buď podepíšu, co mi předloží, nebo v tom lítám za čtvrt milionu bez možnosti odstoupení.

    Jestli je to standard, nebo ne, to netuším, ale z mého pohledu je to hrubost na straně realitky, která by měla mít hlavní zájem na tom, aby se ten byt prodal. Já chápu, že kopeš za protistranu, jen si myslím, že takový přístup je ke škodě všem zúčastněným.
    GREVE
    GREVE --- ---
    SAT_ANN: Tu smlouvu jsme neviděli a nevíme, jak přesně je formulovaná, takže jí jen těžko můžeme posuzovat. Já jsem reagoval na obecné podmínky, které se takhle opravdu dají popsat a označit za standardní. Pak je ovšem samozřejmě potřeba si pohlídat přesné formulace.
    Jak jsem psal o příspěvek později, obvyklá (a velmi bezpečná pro kupujícího) formulace je, poplatek se nevrací kupujícímu, pokud smlouva nebyla uzavřena jeho zaviněním. Je sice obecná a nepostihuje všechny eventuality, ale funguje.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    GREVE: Ale tyhle podminky standardni nejsou (!). To se tu snazime celou dobu, uz v kruhu, v tuhle chvili, popsat.
    Pokud je ve smlouve ze realitakovi kapnou 4% i kdyz by k odstoupeni mel zajemce legitimni duvod = nevyvazena smlouva.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam