• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Muzu poprosit o radu na co si mam dat pozor u pravnika pripadne notare u ktereho budou schovany penize za nemovitost, ktere budou prevedeny na ucet prodavajicicho potom co me necha zapsat do katastru? Vim ze to urco bude partner realitky.
    Diky!
    OLAV
    OLAV --- ---
    WEN
    WEN --- ---
    ja bych to možná viděla v tom,že se občas stává, že některý lidi, když nedostanou hypo, hledají viníky všude kolem, nejlépe v RK (ještě lépe, pokud tato rk hypo zprostředkovává a má to v nabídce)
    nebo vůbec nečtou, co se jim předkládá a podobně.

    Pak je rozhodčí soud nejsnažší řešení
    Navíc když si kupující také přizve právníka a oba "jedou na výhru" tzn. co nejlepší podmínky, nemusej se taky dohodnout.

    Určitě bych doložku rozhodčího soudu nezavrhovala, nicméně bych volila třetí nezávislou stranu.

    z vlastní zkušenosti ale kontrolu smluv od RK dopoučuji s právníkem konzultovat
    GEEK
    GEEK --- ---
    OLAV: mozna standard u vekslackejch realitek.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    OLAV: ja to ted resil pze to meli ve smlouve a bez problemu sme to z ni smazali..
    OLAV
    OLAV --- ---
    Uz druha realitka me tlaci do rozhodci dolozky (RealSpektrum, ted Patreal). Rikaji, ze je to ted standard. Rozhodce vybira ARK CR. Seznam rozhodcu tady http://www.arkcr.cz/?r_id=3

    Ja bych to rozhodne nepodepsal, ale je to tedka opravdu standard? Realspektrum mi prijde jako velka RK.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    Než dáš slovo, tak se tuž. Dáš-li slovo, pak mu služ.

    POHODAVOLE: přečti si třebas první odkaz z google: http://www.sreality.cz/pravo/rezervacni-smlouva-a211 jsou tam náležitosti a na co si dát pozor (1.5) a velmi dobře napsaný bod (1.6) a pak si uvědom, že peníze pravděpodobně budeš splácet celý život, bydlet ale nakonec můžeš pod mostem i se svým dluhem.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Tak tu mam naky novinky. Dnes mi nabidla kamaradka ktera dela v realitce ze na tu smlouvu mrkne. Napsala mi s tim ze v zivote nic takovyho nevidela ale ze ji predela tak volam maklerovi a rikam mu ze mu to poslu mailem at se na to mrkne jejich pravnik a at daj vedet a on ze ne ze schuzka v pondeli palti tak at pridu ze se dohodnem pak, tak mi pride ze nas tam chce dotahnout abysme to podepsali. Mezi reci jeste prohlasil ze mam prehnanej strach a ze kdyz to bue takhle dal tak se na to muzem vykaslat. Coz mi neprijde moc fer jen kvuli tomu ze ma clovek oduvodneny obavy uz jen kvuli tomu ze rezervacni smlouvu nechtel poslat hned. Tak sem si rekl ze mu dam posledni sanci dojdu tam v pondeli a jestli bue protivnej tak si zkusim zazadat u jednatele firmy jinyho maklere bo nevim jak jinak to vyresit pze majitele nemovitosti maj exkluzivni smlouvu, ktera je platna do konce roku. Kdyby mel nekdo nakej tip tak uvitam vse.
    Diky!
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    LITTLELI: to ano, dost souhlasím. Nicméně - ten rozhodčí soud vyřeší případ nepochybně rychleji než soud klasický a co já vím, třeba se najde i nějaký seriózní :))) proto jsem se ptal na tip, nic víc.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GEEK: fakt me to nastvalo pze clovek se k nim chova slusne a ted sem poslal smlouvu kamosce z jiny realitky a myslela si ze sem upad pze v ty smlouve pry nic neni no taks e bue muset predelavat tak dam vedet jak to dopadlo :)
    GEEK
    GEEK --- ---
    POHODAVOLE: kdyz nejsou zadni podvodnici, tak ti tu smlouvu maji proste poslat predem, aby sis to mohl prostudovat, popr. ukazat pravnikovi. zadny rychlocteni pri podpisu smlouvy, kdy ti budou nervozne cvakat propiskou, jestli to mas uz precteny...
    GEEK
    GEEK --- ---
    KEMAL: rozhodci soud nebrat, nema nic spolecnyho s klasickym soudem. to si tam vetsinou cpou realitky, ktery maj s rozhodcim soudcem nejaky konexe, nebo primo tuhle instituci provozuji sami (coz neni ojedinely pripad). pak v pripade nejakyho sporu nemas skoro sanci uspet. tohle jednou na nas zkouseli v mexx reality, ze ve smlouve meli dokonce nejakej rozhodci soud v brne, a to jsme resili koupi bytu v praze...
    takova realitka neni pro me duveryhodna.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    POHODAVOLE: bych jim to hodil na hlavu, jestli to neni šmelina, což tak na 90 % je, nechapu čeho se bojí na posouzení nezávislým právním poradcem.
    KEMAL: já bych se do toho nepouštěl, tenhle institut se pro smlouvy tohoto typu rozhodně nehodí, uvědom si, že provozování takové činnosti je živnost volná a právo kolem realit se z velké části řídí občanským zákoníkem, tedy nechápu proč do toho tahat aparát, který může být vhodný pro obchodní nikoli občanskou sféru. proti rozhodnutí toho orgánu se navíc v podstatě nedá bránit a jestli v tomhle státě ještě někdo věříte na právo a spravedlnost, tak to přeju štastnou cestu.

    pochopte, že poměr solidních realitních makléřu vůči těm zlodějíčkům je prostě 1:9. Taková je situace a je potřeba být poměrně tvrdý a nenechat si srát na hlavu.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    Poprosil bych místní realitní o tip - kamarádovi cpe jedna realitka do smlouvy rozhodčí doložku ( www.arbitrators.cz ). Když už realitka nechce k soudům - prosím, to dokážu pochopit, může k tomu mít své ne-tak-úplně-blbé důvody. Ale rád bych s nimi jednal o tom že rozhodovat spory nebude "jejich" rozhodčí soud ale nějaký jiný. Nemáte prosím tipy na pokud možno seriózní rozhodčí instituce , které si třeba dáváte do smluv vy? :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nema nekdo zkusenosti s realitkou next ( http://www.nextreality.cz/ )? V pondeli mame slozit rezervacni poplatek. Vcera jsem zadal o zaslani rezervacni smlouvy mailem aby sme ji nastudovali a pan rikal ze to pry nedelaj ze kazda smlouva je delana individualne. Coz me zarazilo a rikam si proc by takovahle vec mela byt resena individualne kdyz se resi +- ty samy veci. Tak sem mu volal dnes a rikal ze se omlouva ze nejsou zadny podvodnici atd a ze mi to posle, tak i udelal tak jsem se chtel zeptat jestli by se tu nenasel nejaky odbornik z oboru kteremu bych smlouvu poslal a rekl by mi na ni svuj nazor, pozdeji bych poprosil i o omrknuti kupni smlouvy.
    Diky moc!
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    Mám dotaz na realiťáky, nejlíp i ty, kteří jsou už v branži trošku dýl. Potřebuju hrubě odhadnout cenu v roce 2005 a cenu dneska. Jedná se o garsonku 1+kk v Praze v Jílovské ulici v paneláku. V roce 2005 velice neudržovaná (bydlela v ní velice stará paní), nicméně asi pod nánosy špíny zas až tak zničená nebyla (nicméně jádro umakart, kuchyň původní a tak). Byt byl v jejím vlastnictví.
    A pak potřebuju vědět, jakou byste odhadovali cenu toho bytu ve stejném stavu dneska a pak ve stavu po rekonstrukci.
    Jde mi fakt o hrubý odhad čísel, potřebuju to pro nějaký vyjednávání s protistranou, díky.
    SAYRAYT
    SAYRAYT --- ---
    error:)
    SAYRAYT
    SAYRAYT --- ---
    brno
    GAUNER
    GAUNER --- ---
    zdar, máte někdo zkušenosti se polečností CZECH REALITY SERVICE s.r.o.?
    WEN
    WEN --- ---
    NESKY: možna skus jit na schuzi... uvidis jak budou akcni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam