Moje zatím jediná zkušenost: koupila jsem malej byt a jelikož jsem za hranicema, tak jsem se ho rozhodla pronajmout na půl roku. Zavolala jsem makléřovi z REMAXu, kterej mi před rokem byt prodal a řekl, že ho i pronajme když budu chtít.
Když jsem mu řekla, že je to jen na půl roku, že pak byt budu chtít zas využívat, tak řekl, že to je nepronajmutelný, že všichni chtěj aspoň na rok. A já zas, že sem za pul roku přijedu a potřebuju byt prázdnej. Tak mi pak řek, že to uděláme tak, že ho bude inzerovat jako že na rok a po 5 měsících oznámí nájemníkovi, že se majitel z "rodiných důvodů" rozhodl smlouvu předčasně opustit. Já mu řikám, že je to nefér a on že se to tak dělá.
Jelikož vše bylo rozhodnutý dost narychlo, tak jsem řekla ok s tim, že já budu taky hledat nájemníka přes známý a pod. a odletěla jsem.
Přes bezrelitky.cz jsem našla nájemníka, kterýmu 6 měsíců nevadilo a do 5 dnů byl nastěhovanej a žádnej problém se nevyskytl. Stálo mě to 89,- za inzerát a pivo kámošovi, co vzal lidi na prohlídku, místo 6.500,- který chtěl pro sebe makléř. A bez záměrnýho lhaní zájemcům.