• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLEKOTAFPS MOD scene - Half Life a další
    AREX
    AREX --- ---
    Zdravim, mel bych jeden zacatecnicky dotaz. Jakou verzi HL2 potrebuju, aby na tom ty mody fungovaly ? Zkousel jsem zatim akorat Eclipse a Ravenholm, ale ani jeden prakticky nefungoval. Nejdal jsem se dostal v Ravenholmu kdy uz jsem byl v nabidce nova hra se seznamem jednotlivych map, ale pri pokusu o spusteni to akorat v konzoli napsalo, ze to nemuze danou mapu najit a zustalo to v menu. Eclipse neukazalo v tomhle menu nic.

    Priznam se teda, ze mam warezovej HL2, nejakej release z roku 2004. Nechci to parit nijak ve velkym, jen jsem chtel zkusit par single modu a kvuli tomu se mi zrovna moc nechce kupovat. Ale pokud to nepujde jinak, tak Steam uz mam pripravenej.
    BLEKOTA
    BLEKOTA --- ---
    V ramci sve snahy pouzivat pred casem porizenou PS2 na hrani typicky nekonzolovych her jsem k svemu prekvapeni zjistil ze portovany Half-Life obsahuje naprosto exkluzivni split-screen kampan(da se ale hrat take v jednom hraci, stejne jako napr Quadrax), neco takoveho asi maloktereho priznivce tehle serie nechava klidnym. Toho si bylo moc dobre vedomo nekolik lidi a tak zacali prevadet tuhle kampan jako mod do HL(prekvapive :) - http://www.moddb.com/mods/half-life-decay
    BLEKOTA
    BLEKOTA --- ---
    Mala ochutnavka z pripravovaneho modu TNM pro DX
    http://www.veoh.com/videos/v643928966HwdCZ5&source=embedVideo
    No, myslim ze se rozhodne vyplati si jeste chvili pockat :)
    STINGER
    STINGER --- ---
    BLEKOTA: sme to nakonec vyresiily crackem z datadisku ktery jsem naistaloval. Ale i kamos mi rikal, ze jsem tenkrat ten crack me externe...no uz je to par let ty jo....:)
    BLEKOTA
    BLEKOTA --- ---
    STINGER: Na to je kazda rada draha, hodne zalezi na releasu konkretni grupy, da se sehnat hd instalator ktery chce jenom cd-klic. Jinak opravdu nevim, tohle uz nejaky cas (nastesti) nemusim resit ...
    STINGER
    STINGER --- ---
    zdravim ve spolek,mam takovy delikatni dotaz, po par letech jsem se rozhodl zahrat half-life 1, ovsem porad to po me chce vlozit cd do mechaniky kdyz chci hrat. Crack na cd neni, marne patram v pameti jak jsem to tenkrat resil ?Vsechny pokusy o stahnuti cracku byly neuspesne...:( Dekuji vsem za pripadnou radu....
    BLEKOTA
    BLEKOTA --- ---
    Myslim ze je na case to tu trochu ozivit :)

    Tentokrat se strucne zminim o nekolika modech hotovych/ve vyvoji pro DeusEx

    Redsun 2020 http://redsun2020.deusexgaming.com/
    Uz je to nejaky cas co jsem tenhle mod dohral a tak moje vzpominky uz nepatri mezi nejcerstvejsi - Tohle je nejspis doposud nejpropracovanejsi mod pro DX. Disponuje pomerne dlouhou herni dobou, vybornym ozvucenim a s hratelnosti na hrane mezi stredni a tezkou obtiznosti. Skoda snad jen vcelku neuspokojiveho konce a obcasne zmatenosti co delat dal behem pribehu ...

    Zodiac http://www.planetdeusex.com/zodiac/
    Pomerne zajimavy mod zamerujici se spis na stealth stranku hry, bohuzel jsem nejspis kvuli vlastni neohrabanosti/chyby ve skriptu (nebo nejspis obojiho :) nedostal z prvni mise.

    Mody Nekompletni\Ve vyvoji

    Project Cassandra http://www.deusex-machina.com/cassandra-project/comms.asp
    Po vsech strankach moc povedeny mod jak to jen v jeho rozsahu slo. Bohuzel nebyl jeho vyvoj nikdy dokoncen a tak je k dispozici jen HQ vasi organizace a tutorial. Kazdopadne doporucuji, moc povedeny kousek ...

    The Nameless Mod http://thenamelessmod.com/
    Vyhledove asi nejzajimavejsi DX mod vubec. O vsech jeho vlastnostech se da mluvit v superlativech. Vyvoj trval pres 2 roky a pomalu se blizi dokonceni. Je dokonce planovan dabing.

    Project 2027 http://planetdeusex.ru/2027/en/
    Velice zajimave vypadajici mod od vychodnich sousedu s napr prepracovanym systemem augumentaci. Take rozhodne slibny favorit pred dokoncenim, uvidime ...
    HADES
    HADES --- ---
    BLEKOTA: jj, viem, firearms je mrtvy, ale proste ked to vyslo mal som 16rokov ci kolko a uplne sme boli z toho hotovy :D
    BLEKOTA
    BLEKOTA --- ---
    HADES: napsat neco o NS mam taky v planu, jinak FireArms uz se tusim nejaky cas nevyviji ...
    HADES
    HADES --- ---
    No tak svencoop sme dakedy hravali hehe :) To bolo fajne, potom uslo este Natural Selection. Strasne davno to bol aj Fire Arms. :)
    BLEKOTA
    BLEKOTA --- ---
    RUTHAN: Ted jsem si vzpomnel na jeden udajne velice dobry mod ceskeho puvodu do HL2 - "Ravenholm" nebo tak nejak ...
    BLEKOTA
    BLEKOTA --- ---
    Sven Co-op - http://www.svencoop.com/
    Mod zalozeny na kooperativnim kydleni nepratel vseho druhu. Nabizi nekolik novych druhu nepratel, dve nove zbrane. Pomerne velky vyber map, jejich kvalita je ale hodne kolisava. Zvlastnim prvkem je hrat tzv kampane - tedy mapy ktere na sebe navazuji. Existuje pomerne hodne map dodatecne vytvorenych uzivateli. Je mj. k dispozici moznost kooperativne prochazet puvodni dejovou linii HL.

    Syndicate Black Ops - http://ava.nofrag.com/sbo/index.htm
    Pamatujete si na strategickou akci Syndicate od Bullfrogu? Tak prave v tomto modu se muzete stat temi kyberneticky upravenymi muzi (a zenami :) a bok po boku celit hordam nepratel v rozlisnych misich. Ty se deli na 3(?) druhy obtiznosti a je v nich obvykle za ukol nekam se dostat, neco zabit/ochranit atp., vsak to znate :). Od sven co-op se lisi predevsim pestrejsi naplni misi a moznosti se podle potreby vybavit ruznymi implantaty, stity a zbranemi. Vzdy ale jenom jednim typem kazdeho druhu a tak je nutne jine ozelit. Za zabijeni nepratel ziskavate bonus k HP, team killingem naopak ztracite. Mit ze startu 30hp opravdu neni idealni :). Design prostredi a pouzite textury jsou ale spis podprumerne. Ovsem to nic nemeni na tom ze tento mod rozhodne patri k tem zabavnejsim.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    BLEKOTA: No pro HL je jich asi zdaleka nejvic, ale kvalita tam chybí, jednoduše řečeno chybí tomu pořádná vize, většinou je to ve stylu. Koukej světe, sem nejlepší udělal sem mapu a nebo v tom lepším případě, ve stylu vařil pejsek s kočičkou, čili autor umí leccos s technologií, ale nemá tu vizi, kterou sem zmínil na začátku.
    Jinak, jakejkoliv dobrej tip na mapa pro nějakou FPS od českýho autora vítám. Dobrý programátoři či grafici tu svou, ale lidi co dělaj tu buď nejsou a nebo je neznám..
    BLEKOTA
    BLEKOTA --- ---
    RUTHAN: Zajimava stranka, dal jsem na nastenku. Jak rikas - o ceske mod scene neni moc slyset a kdyz o tom tak premyslim tak se mi nevybavim jediny (Half-Life) mod. Treba u OFP/ArmA je situace o neco lepsi ...
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Já se snažim spoluplodit www.ceskemody.cz , kdyby to někomu k něčemu bylo. Mody jsou dneska snad jediná šance, jak dělat trochu slušný pc hry bez 10 mega na rozjezd. Nicméně co se týče těch českejch výtvorů, moc toho neni co by stálo za řeč..
    BLEKOTA
    BLEKOTA --- ---
    The Specialists - http://www.specialistsmod.net/
    Platforma: Half-Life/Multiplayer

    Image Hosted by ImageShack.us

    Jestli je nejaky mod ktery zdima z Half-Life enginu maximum tak jsou to prave The Specialists. Jedna se o rychlou a variabilni akcni rez pravdepodobne nesrovnatelnou s cimkoliv v dane oblasti. A co ji cini tak ojedinelou? Vetsina podobnych modu si vystaci s ~8 zbranemi ale tady jich mate vice nez 25 pricemz prevazna vetsina z nich ma nekolik modu strelby, sekundarni utok a navic je mozne je vylepsit laserovymi miridly, optickym zamerovacem nebo tlumicem. Nekolik zbrani je take k dispozici ve tzv. akimbo verzi, tedy dvou zbranich najednou. Nabizi se myslenka ze je tam mnoho zbrani takrikajic do poctu - nastesti je tam takovych jenom nekolik. Take je tu moznost pouziti bezprostredniho druhu boje - kung-fu, katany nebo treba vrhacich nozu. Zajimavou moznosti je vykopnuti zbrane protivnikovi z rukou. Nutno dodat ze pri spravnem pouziti jsou tyto druhy boje prinejmensim stejne smrtici jako strelne zbrane. S tim souvisi specialni "stunt" mode ktery vam umoznuje pohybove kreace zname z Max Payne. Muzete delat uskoky do stran, v kutalet se v lehu nebo s dostatkem cviku behat po zdech. Je velice uzitecna moznost prepnout si pohled a videt svou postavu z pohledu treti osoby ala Tomb Raider. Mod nabizi nekolik hernich modu mezi kterymi je mj. i Last man standing. Bohuzel jsem tyto mody nikdy nezkusil a tak muzu rict neco jenom o obligatnim Deatchmatch(/Team Deatmatch). Asi jejich nejzabavnejsi obmenou "cash based" verze hry kde ma kazdy urcity startovni kredit a za zabiti ziskava dalsi na nakup zbrani. Hrac ma urcitou nosnost a tak napriklad neni mozne nest tezky kulomet a k tomu jeste nejaky samopal. Mnozstvi nesenych zbrani se odrazi na vasi rychlosti pohybu a tak nehrozi ze byste botovi vybavenem jenom katanou utekli i kdyz mate treba jen akimbo pistole. Dalsi zajimavou inovaci jsou ruzne docasne modifikacni symboly naleznutelne na mape. Muze to byt napriklad nekonecne strelivo po dobu 15 sekund, zvyseni poskozeni pri pouziti kung-fu atp. Jeden modifikator je ale obzvlast uzitecny - je to zpomaleni casu opet zname z MP. Projevuje se globalne v cele mape s trvanim asi 10 sekund. Tresnickou na dortu jsou pomerne chytri boti s nastavitelnym skillem - vzdorovat 20tce botu ve ctyrech lidech je i po delsi dobe velice zabavne. Technicke zpracovani na skvele urovni, prostredi lze omezene demolovat, kulky ve zpomalenem modu zanechavaji stopu atp. Design map je zvladnut na vybornou, jejich mnozsvti je take vice nez dostatecne.

    Poznamka: Nedavno vysla nova verze 3.0 ktera ale oproti predchazejici 2.1 vyzaduje Steam verzi Half-Life. Udajne lze sehnat i non-Steam verze ale zatim se mi to nepovedlo.
    BLEKOTA
    BLEKOTA --- ---
    BLEKOTA: Omlouvam se ale vcera jsem neplanovane usnul, hned to napravim ...
    BLEKOTA
    BLEKOTA --- ---
    Vitam vas v tomto klubu! K veceru prozatimne naplnim nastenku a udelam nekolik minirecenzi. Takze - Stay tuned! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam