• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KENJIRO: jaky uhybani a jaky uz - to je usklebek nad tim, ze v soucasnosti tu ti odbornici taky nejsou, pac to co se tu prohani po lesich melo nejakou odbornost pred stovkama litru borovicky

KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    CYBERKOTLIK: Prosím tě, to tvoje uhýbání už je dost ubohé. Mám pocit, že otázka byla položená celkem jasně: Kde sehnat dostatek odborníků, aby dokázali zvládnout celou ČR?
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KENJIRO: myslis nekoho vhodnejsiho nez treba tenhle? http://sweb.cz/sergej.rynitris/zajc.jpg
    MAKAK
    MAKAK --- ---
    no ... ta fotka z těch vyskládanejch mrtvolek.................
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Já bych měl otázku do pranice: Když se zruší myslivost, kdo se bude o zvěř starat? Jasně, "odborníci", na tom se všichni shodli; ale kde je vezmete? Respektive, kde jich vezmete tolik, aby to stačilo pro celou ČR?
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    JULESKAH: no tak to jsi asi neslysela ani o tech mnoha zabitych zviratech zastrelenych vzduchovkou....a ze jich je

Ad ty neregistrovane zbrane, mno, pokud jsou zbrane znehodnoceny pak nejsou registrovane. POzor na rozdily.

CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    BUXIE: jedine reseni to urcite neni.
    reseni je napriklad zrusit tuhle statni oranizaci, rozrodat lesy, a at si kazdy vlastnik najme svoje profiky

K tem zbranim: problem je v tom, ze kdyz kriminalnik nekoho ohrozuje nelegalne drzenou zbrani, tak jde rped sud a je odsouzen. U myslivce to ale neplati - pro nedostatek dukazu ho pusti, a on za rok ohrozuje dasli lidi, a stesti ze nekoho nezabil.

NAvic co se tyce inteligence a kultivovanosti, tak v zadnym jinym spolku drzitelu zbrani nenajdes tolik trotlu jako mez myslivci, takze sance ze budou zneuzivat svoji ozbrojenost je u nich zkratka vyssi - celej zusob jejich zivota (praskat puskou do zivejch tvoru) je vede k tomu, ze strileni je bezna zalezitost

JACHYMKO: probem je v tom zakonu, protoze umoznuje myslivcum strelit psa a pak tvrdit, ze nebyl pod kontrolou, a vubec zavadejici precedens, ze strelit ciziho psa je v urcitych situacich opravneny
    GIO
    GIO --- ---
    jojo, konecne by se dostali k tomu "pestovani".)
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    jezdeni v autech mi prijde v nekterych pripadech nezbytny, podporovat partu chlapiku, kteri maji radost ze strineni, ne
    kdyby opravdu strileli jen ty nemocny kusy a udrzovali rovnovahu v prirode, musi na nektery reviry stacit jeden clovek, max dva, nebo si muzou jit vypomoct
    prestane se chovat zver, ktera je predem urcena k odstrelu - kluci se misto toho muzou venovat zemedelstvi
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    neco jsem napsala a pak zase smazala, omylem :)
    ale vysledek je, ze kdyz policie nezvlada takovym faux pas zabranit a jak psal bauxie, myslivecky svaz sam u sebe na dodrzovani zakona moc dohlizet nebude, protoze ani nemusi, a mela by to delat policie, tak bych je zrusila - hajne ne, myslivce jo
    misto cele party blbu v zelenym by v kazde vesnici, na kazdy rajon zustla jeden + parta hajnych, kteri by se starali o les a zvirata bez pusky
    GIO
    GIO --- ---
    BUXIE: co to jako je?? to nemyslis vazne.
    GIO
    GIO --- ---
    BUXIE: ja vedela, ze k tomu slovu hajeny mam dat uvoztovky, jsem myslela, ze vam dojde kontext, dost jasny z vety samotne..

prsoimvas. a zvirata se nepestujou. ale chovaji. diky.
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    BUXIE: kdyz nekde pro srandu strili policajt tak ma prave problem, coz u myslivcu plati jenom ve zlomku pripadu, tech, ktery se vetsinou tak provari v mediich, v jinych pripadech pochybuju, ze to na neho jeho kamosi taky-myslici napraskaji - a v papirech a stanovach a buhvicem to muzou mit napsany jak chteji, vim jak to chodi na lontu a pochybuju, ze jinde je to vyrazne jiny

jeste jsem neslysela o sportovnim strelci, kterej by strilel na maly decko na sankach, protoze si myslel, ze je to kanec - zase muj oblibeny pripad ... jak rikam, je mi jedno, jak to kdo udela, ale neco tady asi nehraje

a co se tyce neregistrovanych zbrani, tak neznam myslivce, kterej by nejakou nemel, treba jsou to historicke zbrane a jim se je nechce znehodnocovat a prihlasit je nechteji, protoze z nich nestrileji, takze v mym pripade pako s neregistrovanou zbrani a myslivec se casto kryje (i kdyz ne vzdy) a narozdil od myslivcu, nikdo jinej me se zbrani v ruce jeste nevyhrozoval, takze vzhledem ke svym zkusenostem, ne, nebojim

JACHYMKO: dobre, tak psychotesty ne, a jak bys to resil? mozna se rozchazime v nazoru, ze to resit je potreba, ale dejme tomu, ze bysme se shodli, ze ano, jak bys to udelal?
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    CYBERKOTLIK: ja to taky netvrdim, ale pro vas, kdo mate nazory jake mate a take pozadavky na sve pozemky, jake zde prezentujete mi to prijde jako jedine, ac dost radiklani reseni.

JULESKAH: mno, moc tomu co jsi napsala nerozumim, ale pokusim se to nejak prebrat. Zbran jako takova te zavazuje k respektovani zakona, to je bez debaty.
    Myslivci jsou sice organizovani, ale co treba strelecke kluby, sberatele atd. Pak jsou osoby, ktere nejsou "sdruzovani", ale mohou vlastnit zbran a dokonce s ni mohou chodit i mezi lidi.
    Pak je tu skupina lidi, kteri vlastni zbran nelegalne a ti nejsou nikde evidovani a zadne psychotesty nikdy nedelali. A tehlech se nebojis ?
    To, ze myslivce povysujes, nebo degradujes citaci : myslivec neni jako vsichni ostatni to je pouze tvuj nazor, ale ja nevidim jediny duvod proc to rikas. To by jsi pak mohla aplikovat na kteroukoliv skupinu lidi drzicich zbrane.

Kazdopadne jak uz jsem rekla drive, pokud ti lupne v bedne tak je to vetsinou z minuty na minutu, takze nejake psychotesty jsou stejne nanic. Kolikrat se stalo ze policajti strileli "jen tak pro prcu " , nebo proto ze se opili. To same armada (na ty jsi zapomnela ).

JULESKAH: Zase nazor, vyborne, takze si myslis, ze kdyz na strelnici vystrelim 300 patron, tak budu kazdou evidovat ? Nenapadlo te nekdy ze evidence probiha uz pri zakupovani munice, kde predkladas ZP, Prukaz zbrane a OP ? Ono to neni zase tak jednoduche. Navic na

JACHYMKO: Dekuji za konstruktivni prispevek
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    nejhorsi je, ze s tema kecama, jako "frajere, chyt si toho psa, nebo ho zastrelim!" mas pocit, ze je jen otazkou casu, kdy stejne jebne i vsem ostatnim
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    no treba tomuhle magorovi by to asi zabranilo resit svoji frustraci z toho, ze si ho okoli dost nevazi, se zbrani v ruce
    sance na to, ze myslivci v nasem state skonci, moc asi neni, bohuzel
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    no a zmoudrela jsem v mezicase ve dvou bodech - za prvy, jak jsem se tady rozcilovala, ze se myslivci chovaji jako hovada a imho by to s ohledem na reprezentaci mysliveckeho spolku delat nemeli, tak to dokonce mate (resp. maji) zakotveny ve stanovach cmmj - jenom zacit trestat chovani, ktere jim odporuje, aspon myslim, ze ve stanovach jsem to cetla

a fakt, ze policista se doslova zodpovida z kazde vystrelene kulky je zpusobeny skutecnosti, ze statni policie ma zbran zapujcenou od statu - stejne tak munici - takze nakladeaji se statnim majetkem, coz myslivci ne - ale meli by, stejne tak se zodpovidat z kazde patrony
    porad je srovnavam s pristupem policie, protoze si nedokazu vzpomenout na zadnou jinou partu, ktera by mela zbrane uz ze zakona, na nejaky povolenky atp.
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    BUXIE: no to je prave problem, protoze myslivci jsou imho vedle statni a mestske policie jedinej "spolek" kterej ma takhle organizovane zbran a nemusi to podle trestniho zakona pouzit pouze k nutne obrane (coz treba sekuritaci jo) (ted mi tu recituji ze zakona, to mam z toho, ze ptam :))) coz znamena, ze myslivec neni jako vsichni ostatni, a me celkem nezajima, jak to budou povolani lide resit, nejsem zakonodarce, ale tohle by se stavat nemelo, kdyby meli nejaky psychotesty, tak tohle pako zbran mit nemuze - bez ohledu na to, ze v jeho pripade doslo na dukazni nouzi, nebo si to chudak remeslnik se zalobou rozmyslel
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    PTERA: Ale já jsem nikdy netvrdil, že to není sportovní vyžití - pouze že to není zbytečné, protože to plní i jiné účely než sportovní vyžití. Lov jen kvůli sportu nebo kvůli trofeji také považuji za zbytečný.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    BUXIE: no ja si nemyslim, ze kouskovani lesa do oplocenych ohrad je spravne reseni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam