• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    no treba tomuhle magorovi by to asi zabranilo resit svoji frustraci z toho, ze si ho okoli dost nevazi, se zbrani v ruce
    sance na to, ze myslivci v nasem state skonci, moc asi neni, bohuzel
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    no a zmoudrela jsem v mezicase ve dvou bodech - za prvy, jak jsem se tady rozcilovala, ze se myslivci chovaji jako hovada a imho by to s ohledem na reprezentaci mysliveckeho spolku delat nemeli, tak to dokonce mate (resp. maji) zakotveny ve stanovach cmmj - jenom zacit trestat chovani, ktere jim odporuje, aspon myslim, ze ve stanovach jsem to cetla

a fakt, ze policista se doslova zodpovida z kazde vystrelene kulky je zpusobeny skutecnosti, ze statni policie ma zbran zapujcenou od statu - stejne tak munici - takze nakladeaji se statnim majetkem, coz myslivci ne - ale meli by, stejne tak se zodpovidat z kazde patrony
    porad je srovnavam s pristupem policie, protoze si nedokazu vzpomenout na zadnou jinou partu, ktera by mela zbrane uz ze zakona, na nejaky povolenky atp.
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    BUXIE: no to je prave problem, protoze myslivci jsou imho vedle statni a mestske policie jedinej "spolek" kterej ma takhle organizovane zbran a nemusi to podle trestniho zakona pouzit pouze k nutne obrane (coz treba sekuritaci jo) (ted mi tu recituji ze zakona, to mam z toho, ze ptam :))) coz znamena, ze myslivec neni jako vsichni ostatni, a me celkem nezajima, jak to budou povolani lide resit, nejsem zakonodarce, ale tohle by se stavat nemelo, kdyby meli nejaky psychotesty, tak tohle pako zbran mit nemuze - bez ohledu na to, ze v jeho pripade doslo na dukazni nouzi, nebo si to chudak remeslnik se zalobou rozmyslel
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    PTERA: Ale já jsem nikdy netvrdil, že to není sportovní vyžití - pouze že to není zbytečné, protože to plní i jiné účely než sportovní vyžití. Lov jen kvůli sportu nebo kvůli trofeji také považuji za zbytečný.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    BUXIE: no ja si nemyslim, ze kouskovani lesa do oplocenych ohrad je spravne reseni
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    JULESKAH: podezrely neznamena usvedceny. Kdyby se vsichni podezreli trestali, to by mozna byl lepsi zivot. Kazdy podezrely z tunelovani, tak by se mu zabavil majetek atd...come on

BTW neznamena to, ze s tim souhlasim, ale mesuge se z tebe muze stat ze dne na den
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    dalsi prima vystrelek ... http://www.novinky.cz/clanek/158468-myslivec-se-zabarikadoval-v-byte-zatkla-ho-zasahova-jednotka.html
    tady vidim problem v tom, ze borcovi nevzali zbrane hned kdyz byl podezdrely z toho vydirani a ohrozovani
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    CYBERKOTLIK: vyhnes, udelej si oboru. 50ha dohromady das ne ? Navic vsechno mas za plotem a hafik ti nikam neutece. A co ja osobne vim, tak jeste nikdo nebyl popotahovan za neplneni povinnosti hospodareni v obore, ktera bude mit vsude napisy zakaz vstupu, coz muzes. Tak kde je problem. BTW, pokud mluvs o pozemcich na SK tak pozor na jinou legislativu. No a pokud ti tam preletne bazant, nebo jiny ptak tak s tim sorry nenadelas nic, stejne jako se znicenym plotem kudy ti projdou prasata atd. Ale to je cena za "odlouceni se" .
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    BUXIE: to vim, ale vlivu okolnich "chovu" zvere na muj les se nevyhnu, zvlast pokud se tam budou propadat pravidelny hony jako na tech obrazcich okolo, tak bude logicky vsechna zver prchat do mist, kde se to nedeje

BUXIE
    BUXIE --- ---
    CYBERKOTLIK: v tom pripade to je ale bohuzel uz tvuj problem. Muzes ty pozemky v okoli odkoupit, nebo vymenit se sousedem v souvisle plochy, v tom te nikdo neomezuje. Jak si myslis, ze se to resi ted honebni spolecenstva ? pronajimaji, pak by to bylo reseni i pro tebe.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    BUXIE: no problem je, ze ano (ne tady, na slovensku) a navic jsou rozdeleny na vic pozemku spolu nesousedicich, takze bych musel delat obory obrich rozmeru na vice mistech, coz neni mozny, kdyz kus lesa patri tobe, kus nekomu jinymu a pak hned dalsi kus lesa tobe.
    vyjmuti casti lesa z honitby v tomhle pripade nema smysl, jelikoz to bude pravdu jen kancelarsky ukon bez nejakeho konkretniho dopadu

PTERA
    PTERA --- ---
    KENJIRO: ale jako jist jedno zvire,ktere je k snezeni primo urcene a druhe branit,protoze zije ve volne prirode,cili je zbytecne ho zabijet, to je opravdu pokrytectvi...
    PTERA
    PTERA --- ---
    KENJIRO:

ty povazujes maso z divokeho chovu za uzitecne,protoze se spotrebuje?ja myslim, ze prave tohle uz skoro jde ruku v ruce se sportovnim zabijenim,prave z toho duvodu, ze se spotrebovava maso z velkochovu, maso muze mit kazdy z nas v pohode kazdy vecer na taliri,tudiz neni potreba zabijet divokou zver pro potravu,takze jit do lesa a strelit srnu pro potravu je tak trochu sportovni vyuziti, nemyslis?...a myslim si, ze premnozena zver,v mem pripade vysoka,je umysl myslivcu,aby meli zaminku k lovu a mohli si na svych plesech dopravat gulasek,coz mi prijde taky forma sportovniho vyziti....
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    NOITA: to je mi jasne :)

ano, pak ano, ale limity jsem nikdy pro minimum nevidela...

vzdyt to rikam, pada na tebe brime starosti/ tomu se rika hospodareni. Kazdopadne ciste hypoteticky. Pokud nebudes krmit, tak ti zver utece jinam kde bude mit co jist. Zustanou ti jen prasata, ta si vzdycky neco najdou. A navic, zver, predevsim srnci se nepremistuje z honitby do honitby, pokud tedy nezije u hranic, nebo v zime, kdy se nelovi. Ani kdyz ma lovecky stanovenou dobu ( kdyz na ni nekdo strili ). Zdrzuje se kde se narodila, nebo v okoli nekolika malo kilometru.

Takze muzes na zakon prdet, ale pokud te nekdo uda, tak to bude s pokutou. Ale jeste jsem se s tim nesetkala, jelikoz vsichni krmi, aby nedochazelo ke skodam na stromcich atd.

ANABEL_LEE: ? ? ?

CYBERKOTLIK: ANO presne tak, ale to uz jsem psala, proto jsem taky navrhla udelat si z pozemku oboru, pak je to vse za plotem a mas problem vyreseny. Nebo snad ne ??? Predpokladam, ze nikdo z vas nevlastni 500ha...(no offence )
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    BUXIE: neni to tak jednoduche

rekneme, ze svuj majetek vyvazu s hoiteb, a zalozim si vlastni "honebni spolecenstvo" do tkery najmu pricetny lidi, ktery se budou starat o ten les

jak rikas, musim resit nasledky skod zvere, ktera "nepatri nikomu" - coz by bylo v poradku, pokud ale nebudu mit zv sousedstvi statni honitbu, kde budou pani myslivci premnozovat zver, aby meli co strilet. tak pak bude logicky utikat ke me, a ja budu muset resit problemy, ktery vytvarej oni
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    BUXIE: no vidis ze to nebolelo, sest prispevku bysme si mohli usetrit, kdybys napsal rovnou ze statu
    NOITA
    NOITA --- ---
    BUXIE: Bavím se stále hypoteticky a zkoumám možnosti.

"Minimální stav" je pojem užitý v zákoně.

§ 3
    Zásady chovu
    (2) Držitel honitby a v případě jejího pronájmu nájemce honitby (dále jen "uživatel honitby") je povinen zajišťovat v honitbě chov zvěře v rozmezí mezi minimálním a normovaným stavem zvěře, které jsou určeny v rozhodnutí orgánu státní správy myslivosti o uznání honitby. Minimálním stavem zvěře je stav, při kterém není druh ohrožen na existenci a jeho populační hustota zabezpečuje biologickou reprodukci druhu.

Ani když se stanu uživatelem honitby, nemohu přestat přikrmovat

§ 11
    Povinnosti uživatelů honiteb
    4) Uživatel honitby je povinen provozovat krmelce, zásypy, slaniska a napajedla a v době nouze zvěř řádně přikrmovat. Počty a objemy těchto zařízení se uvádějí v plánu mysliveckého hospodaření a v ročním statistickém výkazu o honitbě.
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    ANABEL_LEE: mam ti sem hazet zakony nebo jak to myslis?
    Ja mam pocit, ze jsem podala jasny prispevek s citacemi a odkazy, kde si vse najdes, tak nechapu na co narazis.

Taky sem muzu hodit link a tapejte si sami....i tak to umim :)
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    NOITA: to neni o monopolu, ale o tom, coz uz zde take padlo. Stat jako vlastnik a majitel a predevsim zpravce honiteb nema jinou moznost nez toto pravo podstoupit myslivcum, nebo majitelum pozemku, kteri na nich budou hospodarit. Jen si predstavte, kde by se braly ty financni porstredky na udrzbu a regulaci, predpokladam, ze z nasich dani. Dodnes plati, ze na pozemcich by mel uradovat clovek, ktery na to ma vzdelani, coz si myslim je vporadku. To jak se to nekde prekrucuje je vec druha. Kazdopadne, ty jako majitelka si klidne zrid vlastni HS, ktere bude mit vlastni stanovy,ale ktere musi byt v souladu se zakonem. Pak se vyhnes tem nechtenym vstupum "paprdu v zelenem" jak s oblibou rikate , ale bohuzel na sebe beres i brime "hospodareni", ktere ti uklada povinnost starat se o honitbu dle zakona.

Nevidim na tom nic nespravedliveho. Moznost mas, nekolik zpusobu jak veci delat jsou, takze je jen na tobe jak se rozhodnes. Problem je, ze ve srovnani s rybari to maji myslivci dlako slozitejsi, ryby ti nikam neodejdou a nic neznici...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    BUXIE: misto toho abys nas nemyslivce poucila rovnou :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam