• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    DRAKKA: no kdyz si nejaka pipka vyjde s necvycenym psem ven a pusti ho tak to bych strilel tu zenskou...v zime kdyz je snih a sou takovydle mrazy tak tu srnu dokaze uchodit v hlubokym i clovek a kdyz ty srny prohani nejakej pes poli tak zdejchnou na zapal plic....
    TSOH
    TSOH --- ---
    nevim > prostě nepochopim myšlenkovej pochod šlověka, kterej si fotky aranžuje do takoveto podoby....

TSOH
    TSOH --- ---
    někteří lidé mají vskutku zajímavé fotografie z dovolené....

http://picasaweb.google.com/Quaddin/Hunting07#5123818534017446738
    TSOH
    TSOH --- ---
    taky nějakej lidumil...

LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    TSOH: Mam jiste zkusenosti z mist odkud pochazim, mnoho lidi treba zrovna z panelaku(z velkych mest) se chovaji k prirode naprosto tristne, pokud je negdo upozorni, jsou agresivni a debilni a nakonec nejvic kricej na myslivce..Tak proto, ale byl to slovni obrat, nerikam ze vsici z kralikarny jsou kojoti...
    GIO
    GIO --- ---
    DRAKKA: ano, presne...
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    dala jsem to sem mimo jine jako ilustraci toho, ze pes muze proste utect aniz by se jednala o bezprostredni chybu majitele typu dira v plote, neoploceny pozemek nebo pobihani navolno. proste nekdy se to stane a prijde mi ze zakon, ktery umoznuje myslivcum takoveho psa zastrelit fakt nebere v potaz, ze v dnesni dobe ma mnoho lidi ke svemu psovi skutecne vrely vztah...ze to neni jen domaci zvire urcene k hlidani a pobytu v boude...
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    pes byl odchycen mysliveckou strazi a dopraven ke spravci reviru...myslim si ze tohle je presne ta chvili na pokutu...zrejme efektivnejsi a humannejsi nez vyhruzky o zastreleni...a nez blbe rady o venceni psa
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    s dovolenim kopiruju z cz-psa...tohle me docela zaujalo a myslim ze je to tematicke
    šly jsme na prochajdu, na kterou jsem se těšila jak malá. včera jsme se vrátili z dovči, na které jsme neměli moc čas razit na dlouhý prochajdy, takže jsem se fakt těšila, že se projdeme sněhem a na krásným sluníčku. na poli zmerčila Lejďule srny - podle ježíškovy knížky jsme najeli na novou učící metodu - viděti srnu, dostati velikánskou odměnu - tak na ní hvízdnu a druhý konec stopovačky se rozběhl ke mně, nadšená obrovskou mlskou, co dostala. tak jdeme dál. najednou jsem potřebovala šáhnout pro kapesník - no a co čert nechtěl, druhý konec stopky mi sklouznul z ruky, šlápnu na stopku, ale pejsa byla rychlejší a akorát mi krásně stopka projela sněhem pod botou... a pak už jsem si jen mohla řvát a nabízet mlsky, jak jsem chtěla. Lejďulína mizela v dáli... srny sice nikde žádný, ale čumák držela u země a jela... dvakrát, třikrát zakličkovala a byla v pr... letěla jsem sice za ní, ale pes na raketovej pohon se dohonit moc nedá, navíc se mi ztratila v roští. takže další malér na krku, tak jsem se ji šla snad po sté hledat a nenašla. vzala jsem to kolem kámošky, řekla jí, že se opět zdejchla, došla domů pro mobil, informovala zbytek rodiny o útěku, zavolala druhé kámošce... no a v tý době jejímu manželovi volala paní od myslivců z vedlejší vesnice, že má Lejďulínu doma. tak jí volám a dostala jsem sprduňk na první dobu - poslední varování, ještě jednou zdrhne a odstřelí ji... na jednu stranu se jí ani nedivím, Lejďulína prý honila srny o dobré 2-3 km dál, než mi utekla. netuším, jak se tam tak rychle dostala... musela přeběhnout 4 pole a ještě silnici. tak jsem si pro ni jela - je OK, spokojená, vylítaná - já vzteklá... paní myslivkyně už v poho, byla moc příjemná. fakt štěstí, že nás všichni myslivci znají a že hned nestřílejí.
    jo, ještě bych dodala, že mi bylo řečeno, že tím, že s Lejďulínou chodím na stopce, ji podporuju v lovení a stopování zvěře. stejně tak jako tím, že s ní chodím na dvouhodinové procházky. prý ji mám vodit jen na krátkým vodítku a jen po silnici - takže tabu by pro nás měla být louka a pole natož les...

TSOH
    TSOH --- ---

,, vydařený lov kámo - dík ! ve stáří budem mít aspoň na co vzpomínat.... potřes mou pravicí, která nikdy nemine cíl..... ,,
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    CYBERKOTLIK: Vis, nemyslim si, ze ti "spravni myslivci" maji cas a chut travit sve dny nejakym plkanim na stupidnich diskuzich na netu. Nebyt pracujici a momentalne o berlich tak tu taky nejsem :)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    BUXIE: neocekavam konkretni reakce, kazdej at si udela obrazek sam. v tech prvnich asi ctyrech odkazech jsou fora, kde si lze nazory mnohych myslivcu precist a ty reknou o urovni tech lidi docela dost
    GIO
    GIO --- ---
    obnovuji se, ano.
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    GIO: jasne, text schovany pod obrazkem, sorry.
    takhle to je u nas taky, na kopcich, kde by ornice byla splavovana destem je to nezbytne, ale jinak remizku minimum. Normalne to vypada na 80% takto

A je jedno jestli jde o pole, ale ta jsou obrovska, louky totiz nevydelavaji tolik, takze jsou mensi. Ale remizky proste nejsou, ale diky bohu se obnovuji.
    GIO
    GIO --- ---
    to na cem se venci psi, jsou "nase"(sousedciny) vlastni pozemky, tudiz to pole neni.
    GIO
    GIO --- ---
    mam asi i vystiznejsi fotky,a le fakt to asi nema smysl sem davat:-/
    GIO
    GIO --- ---
    BUXIE: ja snad mluvim o tech kopcich za tim ne? tohle prece neni pole , to je presne ono, ctes vzdy napul...
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    GIO: mno, fotka pekna, ale podle porostu spis tipuju ze tam je potok nebo mocal ktery se rozorat neda.....ale jinak pekny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam