• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    TSOH: to ti reknou na tom urade, ktery jsem zminila, taky
    GIO
    GIO --- ---
    BUXIE: hm, peknej vykuk. samo souhlasim.
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    GIO: Josef Konečný není zrovna "svatoušek". Za pytláctví ho už jednou potrestali. Před čtrnácti lety ještě vlastnil lovecký lístek, jenže protizákonně ulovil jelena. Za pytláctví dostal podmínku a o lístek přišel.

Kazdopadne podminka za pytlactvi ho nepripravila o zbrojni prukaz....ackoliv v jeho pripade, kdy si sestavil zbran z kusu ukradenych ve Zbrojovce kde pracoval , je to asi jedno......

Kazdopadne ja bych takovymhle zabavila zbrane a sebrala zbrojak. Nema narok
    GIO
    GIO --- ---
    TSOH: uz se to tu resilo asi desetkrat.)
    TSOH
    TSOH --- ---
    a da se na zadost vlastnika pozemek z toho jejich rajónu vyjmout ?
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: nojo, ale TSOH je přesvědčen, že se mu tam nedostane plnohodnotné odpovědi :)
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    GIO: spolek je 100% jasny, maji mapy a zakresleni. Ja bych to taky udelala. Ale na urad staci zavolat a oni te navedou. Navic maji zaznamy take. Alespon u nas. Ale verim ze nekde to tak neni :)
    GIO
    GIO --- ---
    to asi jok, ale vetsinou ten spolek mas bliz,pokud jde teda o malou vesnici v jejimz katastru pozemek lezi, jako u nas treba
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    a nema to na starosti nejaky ten mestsky urad s rozsirenou pusobnosti? Oddělení zemědělství, lesnictví, myslivosti nebo jak se to jmenuje ....
    GIO
    GIO --- ---
    BUXIE: no a jaktoze mel lovecky listek?
    GIO
    GIO --- ---
    BUXIE: nestaci, teda u nas ne:))
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    TSOH: staci zajit na obecni urad
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    Tak jsem dneska narazila na toto, nejvetsi pripad pytlactvi v CR. Zde bych rada upozornila na fakt, ze cituji : Na střelné zbraně neměl povolení, některé byly upraveny tak, že by se s nimi dalo pohodlně pytlačit. , byl odsouzeny za napadeni nelegalne drzenou zbrani, za pytlactvi mu byl odebran lovecky listek jiz na zacatku. Zvlastni je, ze podle clanku soudni znalec a mezi myslivci uznavany J.Hromas Sám žasnul nad sbírkou velkou jako třetina exponátů na zámku Konopiště. Konečný by podle něj za dvanáct let, kdy měl podle obžaloby pytlačit, takový počet zvěře sám nalovit teoreticky mohl, "jen chodil a střílel". Tedy to, že by Konečný všechny kusy upytlačil sám, vyloučil. Podle Hromase je nemožné, aby Konečný tolik zvířat postřílel za dvanáct let na deseti tisících hektarech šesti honiteb v okolí Ořechova, aniž by si toho místní myslivci všimli. Jenze me osobne prijde tohle prohlaseni zvlastni, protoze tolik trofejove zvere nemusel ulvoit pouze v okoli Orechova. Nikdo nerika, ze mohl jezdit do obor po cele CR, kde je koncentrace trofejove zvere nejvyssi a nikdo by si toho nemusel ani vsimnout. Skutecne nechapu, ze se to uzavrelo tak, jak se to uzavrelo. Navic takovyhle lide jsou vysoce nebzpecni kazdemu, kdo by je nedejbuh videl pri cinu. A to je mpzna jen spicka ledovce. Kolika takovych lidi muze behat bez povsimnuti .....

http://www.denik.cz/z_domova/pytlactvi_trofeje20081107.html
    http://www.silvarium.cz/content/view/14316/
    http://www.lidovky.cz/udajny-nejvetsiho-pytlaka-je-volny-d6p-/ln_domov.asp?c=A090119_121608_ln_domov_glu
    TSOH
    TSOH --- ---
    GIO: dik
    to neexistujou nejake verejnosti pristupne mapy ? nebo aspon oznaceni co je honebni a co ne... ( by si pak clovek zbytek dohledal http://nahlizenidokn.cuzk.cz/Mapa.aspx?typ=CR&id=0 ). Zeptat se clovek muze to jo, ale pochybuju ze se me dostane plnohodnotne odpovedi.....
    pokud by tam pozemek patril tak by me zajimalo jestli ho jeho vlastnik nejak z honebnich pozemku muze dostat...
    GIO
    GIO --- ---
    TSOH: zjisti si nejblizsi spolek a zeptej se jich
    TSOH
    TSOH --- ---
    zeptal bych se ... (snad to bude lehčí než pátrat na netu) mam kus louky (orne půdy) >> kde mohu nejjednodušeji zjistit zda to patří do honebních pozemků ? ... je to v Kokořínsku v klidném údoli a v okolí se m!slivců na podzim pohybovalo tolik, že se mě až točila hlava...
    a zvířat je tam mnoho podle ťápot...
    mám tam maringotku na klidne vejkendy a říkal jsem si že by bylo fajn pohodit kus soli nebo jine dobroty a dívat se na zvířata... nerad bych však byl aby toho využil nějaký ,,zelený nenasyta,, ... (již jednou jsem zde psal příběh kdy m!slivci vystříleli zvěř co byla v zimě naučená chodit k oknum hospody Na Tokáni v Českosaském...pro kousek chleba... vystříleli vše z oken teto hospody... )
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    BUXIE: ja akorat cetla Setona :)
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    ANABEL_LEE: uff, diky :) skutecne priznavam ze jen usuzuji jak to je s mladymi, skutecne jsem nemela tu cest rysa nebo vlka videt ve volne prirode.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    BUXIE: no ja mam podobny pocit, ale ted konkretne jsem se ptala, protoze me to zajimalo, ne ze bych chtela srovnavat.
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    ANABEL_LEE: vetsinou ti nepujde po dospelem kusu, to te nenapadlo ? Osobne jsem tedy v prirode ani jednoho nevidela, natoz jak lovi jejich mladata. Ale predpokladam, ze vetsinou se to uci na mladych kusech. Srnce, zajic, pernata, selata. Je to snadne je ulovit. kazdopadne si myslim, ze jim matka prinese neco poloziveho , coz je jejich prvni kontakt a to si dodelaji. navic mam pocit, ze ani jeden z techto druhu nelovi pokud najde nejake mrtve zvire, napriklad u silnic. Ale klidne je mozne ze se mylim. Jak jsem rekla, ziveho rysa ani vlka jsem u nas nevidela.

navic stene ti lovit nebude, kdyz bude mit misku se zradlem a mamu nablizku.

Porad mi prijde ze srovnavas neco co srovnat proste nejde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam