• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: omyl, mas myslivecke zkousky a o prirodu se zajimas, tak jiste vis, ze to vymyceni vztekliny neni z lasky k prirode a k liskam uz vubec ne, ale spis jako ochrana ldii pred tou nemoci... popr jinych zvirat...a vseobcena snaha o vymyceni pro cloveka smrtelneho onemocneni.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    TSOH: tak to se asi obklopuje spatnymi lidmi, protoze ja takovych lidi znam hodne a i mezi myslivci :)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: tak odcervuje se hlavne zver, kterou myslivci chovaji, proto ji chteji mit zdravou a krasnou (stejne jako nekdo chova treba na pastvinach kone a nemusi na nich treba ani jezdi, ale taky je neji ze jo), ano dalsi duvod je pochopitelne to, ze se pak da zuzitkovat .... vakcinace lisek je pak ale dost k nicemu ne?
    GIO
    GIO --- ---
    jasne ze policii, strelna zbran je strelna zbran
    TSOH
    TSOH --- ---
    nebuďme najivní... copak člověk udělá jen tak ,,nějaké dobro,, aniž by z toho něco měl ? pravda najdou se i tací jedinci, ale mezi m!slivcema bych je rozhodně nehledal...
    ja si totiz myslim, ze duvodem toho, proc se neodcervuji jezevci, jak pises ty, neni horsi dostupnost, nebo hbibernace, ale to ze ti nejsou pro lidi produkcne zajimavi, jestli mi rozumis. a samzrejme vubec nemam na mysli, abys se veverky a jezevci tez odcervovali, ba naopak.. prijde mi sahly odcervovat divoka zvirata obecne, je to jasnejsi?
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: no protoze my resime, proc odcervovat volne zijici divoka zvirata. jasne, u tech co s nama zijou doma, to samozrejme ma sva opodstatneni, ale u tehle mi to proste prijde sahly... proc odcervovat volne zijici zver, nabizi se vazne jen ta moznost s tim, ze je to pak jedle, tak aby se nenakazili lidi.
    to bychom museli odcervovat celou planetu, chapes..
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: jakto?
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: to s ev tom ale pitvame z blbeho konce.
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: jasne no, ja to nezpochybnuju
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    a třeba ten jezevec většinou v zimě chrápe, v létě má zřejmě potravy dostatek, aby se musel stahovat někam ke krmelci, tudíž technicky by to se to asi taky realizovalo hůř.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: Nemám veterinární vzdělání a nevím přesně, které parazity mají různé druhy volně žijících zvířat a u kterých je technicky možné je účinně odčervit. Otázka taky je, kdo to všechny zaplatí. Pokud mi někdo zasponzoruje odčervovací prostředky pro všechny volně žijící zvířata a poradí mi, jak to technicky zrealizovat, klidně je rozvezu po celý honitbě.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: no to bude asi proto, ze vzteklina uz u nas par let neni, ne? o tomto opatreni nevim, ale bylo by asi logicke ockovat dal v prihranicnich oblastech
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    ANABEL_LEE: Tak, jak píše GIO - zvěřinu jím, jiné maso ne
    GIO
    GIO --- ---
    a mimochodem, letosek je posledni rok, kdy se isky plosne "vakcinuji" proti vztekline.
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: aha a to je vysvetleni toho, proc se ocervujou srnky a ne treba jezevci? ja myslim, ze ne. lisky se taky neodcervujou, u tech se aplikuje jenom navnada s ockovanim proti vztekline. takze asi tak. o odcervovani lisek se pokud vim tak uvazovalo, ale v zavislosti na to, aby nenakazily posleze psa.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ja si myslim ze odcervovat veverky by asi technicky moc neslo
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: dost neobvykla otazka. jńeco jineho je kdyz se zviretem spis v posteli ze ano, a je to skoro tvoje dite, nebo tvuj velmi dobry pritel. srnky jsou DIVOKA ZVIRATA.. proc neodcervujete veverky. ano to je pekny priklad, veverka.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PTACOPYSK: to je trosku demagogicka smec, ne? domaci zvirata si clovek odcervuje proto ze s nimi zije v blizkem kontaktu, tak aby neco nechyt, taky proto, ze mu neni lhostejny jejich komfort a zdravi. proc odcervujete jen -nevim-lisky a prasata a ne treba i veverky, vrabce, kuny? to jsou prece take zvirata ktera parazity trpi. ale pokud vim tak odcervujete jen zvirata, ktera se pak lovi, nebo se pletu?
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: a ty svy zvirata odcervujes? a pokud ano, tak proto, abys je pak mohla sezrat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam