• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: praveze neda, tk odcervues jen to c jis(ja vim ty treba ne, mluvim za organizaci) jako tohe se samozrejmepochopit da, ale je to proste kokotina a to mi nikdo nevymluvi.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: fajn, tak ale nestrilejte psy za to, ze yt srny treba obcas prozenou:)) jasny?) to tim myslim. nesourode nastavene mantinely toho co je a co neni spravne.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    no ja klidne budu odcervovat celou zemekouli, pokud mi na to nekdo da financni prostredky ... ale asi neda
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: jasny, tak vez, ze srnci je opravdu vyrazne premnozenym druhem, z hlediska celeho uzemi republiky.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: jo vysvetleni to je, ale uznej, ze je to proste pitomost.)cloveci samolibost urcit si koho teda pred parazity branit budem a koho ne.)
    to je jak rath a poplatky skoro.)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: Hele, jak už jsem napsal, žijeme ve svobodné zemi. My odčervujeme srny. Ty si odčervuj co chceš :-)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: ne, statistiku moc neznam, protoze jsem sice myslivec, ale jen par mesicu ... ani ji nepotrebuju znat, protoze kolik ceho se lovi, urcuje hospodar ... samozrejme to neznamena, ze bych se o to nemela zajimat, ale vsechno ma svuj cas, ne?
    GIO
    GIO --- ---
    coz je ale v myslivosti caste, viz treba samotna kategorie skodna, povazovani psa v honitbe za katastrofu, stirleni kocek 200 m od poslednich obydlenych bduov, a tak... to uz sice, ac nerada, micham jabka s hruskama, ale pro priklad je to dobry. ta kocka, kterou myslivec zastreli jako skodnou, je treba jedina kamaradka nejake vesnicke babicky.. proste nic neni cernobile. jako to, ze srnkam odcervovadlo dam a lasici ne, jasnejsi?
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: No vidíš, tak jsem Ti to vysvětlil, a jestli Ti to vysvětlení nestačí, tak to máš prostě smůlu ... protože to zůstane tak.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: pro mne samozrejme lepsi. nelibi se mi na tom to uprednostnovani jednoho pred druhym.
    GIO
    GIO --- ---
    mimochodem, dost blbej priklad, v krusnych horach se vyskytuji casto, tchyne tam dokonce bydli a zver (a myslivce) potkava denne.)) cernou, jeleni, srnci...
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: proboha, ty neznas tu statistiku??? dyt jsi myslivec! nerikam ze na celem uzemi na sebe nevidime pres stada srnek:))
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO:
    GIO: No, ano. A kdyby se tahle výsada zrušila, a na parazity by se nechaly chcípat i srny, bylo by to lepší nebo horší?
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: nesmysl, chov a lov zvere mi voni, zverinu jim, nevoni mi praktikovani myslivosti v mnoha bodech.)

nikdo me nenuti resit proc odcervujete srnky, zatimco jina zvirata na parazity chcipat muzou? to mas pravdu, nenuti.)) ale holt mi to proste prijde sahly, tak to resim.)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ... nebo ta silene premnozena vysoka v Krusnych horach, ja jsem tam ted v zime byla na dvou celodennich nahankach (bylo nas tam asi padesat) a za celou dobu jsme potkali jedinyho koloucha, zadny ohlodany stromy .. tak snad to zas tak strasne kalamitni vsude neni
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: Chceš říct, že není obhajoba, která by Tebe uspokojila. Jistě, když Ti chov a lov zvěře nevoní, je na to ve svobodné zemi jednoduchá odpověď - nikdo tě k tomu nenutí.
    GIO
    GIO --- ---
    jen srny maji vysadu lepsi smrti.) zvlastni proste.)
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: a protoze vsechna ostatni zvirta tu smulu maji a na prazity umiraji.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: odstrelem na parazity taky nechcipnou. proti odstrelu prece nic nenamitam, pokud jde o takto premnozeny druh. necti polovicate.
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: miliony:)
    navic, je mi i docela jedno, kolik je jich u vas, jsou totiz celostatni statistiky, a ja taky bydlim v prirode, zeano.)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam