• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    TSOH
    TSOH --- ---
    v detstvi jsem travil dost casu na Berounce na chate a vim ze 2 vrstevnici ze sousedstvi meli doma vzduchovku... a myslite ze si strileli na terc (jak jim říkali rodice..) ? letajici labute, sem tam kachny, slunici se ryby atd... asi to bylo zabavnejsi... jeden z nich dnes dela policajta...
    FNUKII
    FNUKII --- ---
    JACHYMKO: ...nástrojem určeným k nácviku zabíjení...?
    FNUKII
    FNUKII --- ---
    JACHYMKO: dobře, nože dětem do ruky patří pod dohledem. ale pořád vidim rozdíl mezi nástrojem určeným přednostně k řezání chleba a nástrojem určeným k zabíjení.
    TSOH
    TSOH --- ---
    JACHYMKO: škoda, že se bráníš realitě v podobě fotek...vim je to nechutné... také mě nebaví se na to moc koukat... ale co se da dělat... je to tak...
    a tim tvym ukvapenym zaverem davas jasně najevo že sis v teto diskuzi asi moc nepočetl...
    TSOH
    TSOH --- ---
    JACHYMKO: tady jeste neco pro tebe - fsehochut na dobrou noc... a dej si pod polstar pistolku...

ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    JACHYMKO: nemluvila bych za zvire :) kdyz ho nekdo blbe streli tak je to asi horsi nez kdyz mu predator prokousne krk, tam jde vedomi taky pryc rychle

JACHYMKO: no, zname chlapecky, ti si radi hrajou na vojacky, jako nerada deti podcenuju a nesnasim kdzy se s nima nekdo bavi jako s blbcema, ale pres tohle u me proste vlak nejede, pistolky detem do ruky nepatri
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    JACHYMKO: ale notak, to uz je lidska jesitnost a alibismus, my jsme vlastne jeste milosrdni, ze je strilime
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    JACHYMKO: akorat ze u noze nestaci zmacknout spoust, vis. ale tohle je asi debata na houby, tobe prijdou pistolky uplne normalni, mi vubec
    TSOH
    TSOH --- ---
    JACHYMKO: ano ten uprostřed je velice schopny... asi tak jako jeho taťulda.... dost se ho snaží napodobit a hošík toho má evidentně ještě mnoho předsebou... co se usmrcených zvířat jen tak pro radost týká... vždyť táta to dělá také... a on je jeho vzor...

čemu se na této fotce ten chlápek asi směje ? že by něčemu do čeho se synátor právě trefil ?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    schopne pochopit zavaznost sveho konani, tam ma byt
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    myslim, ze strelna zbran do rukou detem nepatri predevsim proto, ze ony jeste nemusi byt schopne zavaznost sveho konani a muzou tak zpusobit pekny maler sobe i okoli... a ani pod dohledem bych to neriskovala, proste stat se muze cokoli, klidne se muzou se takovyma zbranema naucit zachazet az z toho budou mit poradny rozum a budou schopni domyslet do dusledku co by se mohlo stat, a budou patricne opatrni... jako taky jsem byla skautka a pracovali jsme s nozem, sekerkou, pilou, tahali jsme susky z lesa, strileli z luku, ale to je neco uplne jineho nez se zaobirat pistolkama
    TSOH
    TSOH --- ---
    TSOH
    TSOH --- ---
    PIKSE: no nestačim zírat...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    JACHYMKO: nuz je snad neco jineho nez puska, ne, to se muzes naucit i v patnacti, myslim, ze neni treba to deckam ukazovat nijak zasadne driv, spis naopak, v 15 uz muzou mit rozum a vedet co to umi
    GIO
    GIO --- ---
    LUCKILL: s hnojem jsi tady zacal jenom ty.)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    TSOH: kdyby ses prisel podivat na nas den deti, dost mozna bys ani nepoznal, ze ho poradaji myslivci :) tolik k te propagande
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    ANABEL_LEE: to je pak tezky kdyz ani nevis kdo s tim zacal-se na to rovnou vykasli-jestli chces takhle trapne argumentovat. Vubec sem nechtel psat jinej prispevek nez o myslivosti-vlastne puvodne jsem si jen cetl, ale ty nakydany hnoje co psala Gio me donutili-nedokazu mlcet k temhle (pro me) lzim...
    zvlast kdyz se poukazuje na nejaky radikaly a teroristicky-psychopaticky nicitele normalniho zivota a hodnot... ;) ty ja totiz MILUJU
    FNUKII
    FNUKII --- ---
    BUXIE: souhlasim s gio.
    nic strašného z toho nedělám a dávat do ruky dětem nože, praky, luky a pistole mi normální nepřijde.

ano, děti si dokáží ublížit i štětcem, nebo pravítkem. proto jim dáme ještě plynovku.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LUCKILL: ovsem na toto tema co jsi nacal jsou tu jine kluby takze bych se s touto debatou presunula tam a nechala zde myslivost, pojidani zveriny, lov, pusky a tak
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    BUXIE: zbrane jsou problemove, ale primej pristup jak pises mi pripada v poradku: "prijde ti normalni veci radsi skryvat nez deti ucit o jejich nebezpecnosti ? Vis me teda prislo jako diteti vsechno zakazene jako zajimavejsi, proto mi rodice vsehcno vysvetlovali a ukazovali a taky me varovali o nebezpecnosti."

Asi narazej na to ze zbrani je moc a mnohdy zbytecne moc jako nastroj zabavy-navic u deti...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam