• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    ANABEL_LEE: to je pak tezky kdyz ani nevis kdo s tim zacal-se na to rovnou vykasli-jestli chces takhle trapne argumentovat. Vubec sem nechtel psat jinej prispevek nez o myslivosti-vlastne puvodne jsem si jen cetl, ale ty nakydany hnoje co psala Gio me donutili-nedokazu mlcet k temhle (pro me) lzim...
    zvlast kdyz se poukazuje na nejaky radikaly a teroristicky-psychopaticky nicitele normalniho zivota a hodnot... ;) ty ja totiz MILUJU
    FNUKII
    FNUKII --- ---
    BUXIE: souhlasim s gio.
    nic strašného z toho nedělám a dávat do ruky dětem nože, praky, luky a pistole mi normální nepřijde.

ano, děti si dokáží ublížit i štětcem, nebo pravítkem. proto jim dáme ještě plynovku.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LUCKILL: ovsem na toto tema co jsi nacal jsou tu jine kluby takze bych se s touto debatou presunula tam a nechala zde myslivost, pojidani zveriny, lov, pusky a tak
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    BUXIE: zbrane jsou problemove, ale primej pristup jak pises mi pripada v poradku: "prijde ti normalni veci radsi skryvat nez deti ucit o jejich nebezpecnosti ? Vis me teda prislo jako diteti vsechno zakazene jako zajimavejsi, proto mi rodice vsehcno vysvetlovali a ukazovali a taky me varovali o nebezpecnosti."

Asi narazej na to ze zbrani je moc a mnohdy zbytecne moc jako nastroj zabavy-navic u deti...
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    GIO: he he he, jses snad spravce? delas jak kdyby vsechny prispevky tady byly vzdy presne o myslivosti, navic tematicke presahy nejsou na skodu-vic informaci-vetsi sance dobrat se pravde a rozsirit si obzory-neboli mit prehled a davat veci do souvislosti. Jenze to ty asi nechces, klickujes jak zajic pri leci, kteryho chteji myslivci (mozna ty) zachranit-zredukovat ;][
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    GIO: vis, tady nejde jen o myslivce, jak rikam, na taborech ti bezne daji do ruky vzduchovku, nebo vz.pistoli. To by jsme pak meli zakazat ale i luk a sipy, prak atd . Me to tedy jako nesmyslny argument neprijde.

GIO: BTW a jak zaridis, aby dite o prestavce nepobodalo jine ? Kdyz na to prijde tak to vyjde nastejno. Nuz, nuzky, kruzitko, trojuhelnik, stetec atd atd.

Mimochodem, prijde ti normalni veci radsi skryvat nez deti ucit o jejich nebezpecnosti ? Vis me teda prislo jako diteti vsechno zakazene jako zajimavejsi, proto mi rodice vsehcno vysvetlovali a ukazovali a taky me varovali o nebezpecnosti. Za coz jim patri dik.

GIO
    GIO --- ---
    LUCKILL: znovu opakuji, ze to do tehle diskuze nepatri. je to jasnejsi?
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    GIO: je to jak 1+1. Pro vyprodukovani 1 kg masa je potreba zhruba 10 kg rostline stravy, kterou lze mnohem rychleji poskytnout jako stravu... nemluve o energii, vode, zamoreni ATD... Tohle je ale totalne proflakla informace-hlavne docela dost logicka a jasna, ale ty jen rada podobne veci odsoudis a pomuzes si slovickem "radikalisticke". Jako bych slysel 50 letou tetu z horni dolni, ktera cte denne AHA, BLESK, ZENA A ZIVOT, a dve kila reklamnich letaku z nejblizsiho svatostanku nasi krasne demokracie...

"...ja jsem docela ekolog" - pro me jses hlavne docela vyhráblá...

P.S. fakt blbe sem se vyspal i vys..l ;) čpěte síru a oheň jak chcete-mě už to nepálí
    GIO
    GIO --- ---
    nuz do ruky ditete take rozhodne nepatri. s nuzkami se uci pracovat ve skole a je to neco jineho, zas argumentujes nesmyslne.
    GIO
    GIO --- ---
    mi to teda taky neprijde normalni. ja strelne zbrane odmalicka eńesnasim a jakekoliv jejich zbytecne(dle meho) seznamovani s nimi je podle me pro deti jen zkusenost navic, k nicemu jim neni,co zbrane dovedou, se jim da vysvetlit i bez nich. mi treba prijde i divne davat malym klukum plstove pistolky na hrani... prici se mi to.

premyslim dost a proste mne osobne to tez vadi. vidim zajimavejsi veci nez pusky, co by myslivci mohli detem ukazovat. treba mestske harantiky naucit poznavt zvirata, vetsinou neumi ani odhadnout o jake zvire se jedna, nedejboze kdyz jde o hospodarsky zvirata, v tom maji hotovy maglajz.
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    FNUKII: no, ja s tebou nesouhlasim. Pokud je dite vedeno spravne, pak chape ze zbran je nebezpecna a smrtici. Ja jsem teda jako dite strilela ze vzduchovky nebo ze vzuchove pistole uplne bezne.

Zase z normalni veci delate neco strasneho. Pak se nedivim ze dite odbouchne nekoho protoze respekt ke zbrani nema a jen to videlo v televizi. Vsichni to znate hlavni hrdina se brani a zapomene na pojistku. Kurnik, kdyby jim to tak nepredhazovali tak by se nic mozna nestalo.

Navic vzduchova puska nebo pistole je k zakoupeni bezne v obchode bez dokladu, navic takova plynovka taky dokaze ublizit a to neluvim o airsoftu.

Trosku premyslejte nez zacnete neco odsuzovat.

Navic sice zbran detem do ruky nepatri, ale to pak zakazte i noze, nuzky, a vsechno co se da pouzit jako zbran...a ze by se toho naslo. Takze az uvidite jak se dite propichlo stetcem pri hodine vytvarne vychovy mozna prehodnotite sve nazory.
    TSOH
    TSOH --- ---
    a Americe třeba aby byl větší počet zájemců hlásících se do armády byla zafinancována počítačová hra - tušim, že se jmenovala amerycan's army ... uspěch se konal... začít se musí od dětí... takže vzduchovky po boku m!slivcu, navstevy skolek atd... jasný jak facka...
    proč třeba do MŠ nechodí fotografové ukazovat fotoaparaty, a sve fotky ? protože koníček jako fotografování nepotřebuje tuto ,,vymejvárnu,, normální člověk si tento koníček najde sám, kdežto k m!slivosti musí být z 95% případů veden...
    FNUKII
    FNUKII --- ---
    PTACOPYSK: z vedení k terorismu vás přece neobvinuju. jen sem názoru, že zbran dětem do ruky nepatří (ikdyž jen vzduchovka).
    GIO
    GIO --- ---
    DISLARA: tak zaprve, nevim jak to souvisi s auditkem o myslivosti, a za druhe, jsou to vsechno zvasty enviromentalistu, nijak pdolozeny to neni. navic neda se to globalne posuzovat, jsou casti zeme,kde je vody nedostatek nezavisle na tom, kolik my tady vyprodukujeme hoveziho..
    ja jsem docela ekolog, ale prici s emi tyhle radikalisticke soudy, ktere navic do tohohle auditka ani rohem nepatri..

ale klidne posli. zajimaly by me oficialni studie americkych vedcu na tema kolik usetrime vody na zalivani kyticek, kdyz ji nevypijou kravicky.)
    DISLARA
    DISLARA --- ---
    GIO: jestli chces, muzu nekde doma vyhrabat studie americkych vedcu a poslat ti to, je toho ale mraky, tak jak chces, ale jinak to snad najdes i na strankach Svobody Zvirat nebo tam napis maila a nekdo ti to posle....na ten kyslik nebudu radsi reagovat, myslim, ze dejchaj vsichni...
    GIO
    GIO --- ---
    a rostliny nam kradou kyslik!!.)
    GIO
    GIO --- ---
    DISLARA: a jéje. to už jsme nekde jinde. ale jak je to prokazano by mne teda zajimalo.)
    DISLARA
    DISLARA --- ---
    KENJIRO: nesnasim velkochovy a lov take neuznavam, jsem proti vrazdeni zvirat celkove a to i proti jejich tyrani...:-)ten ekonomicky prinos bych dost zpochybnila, kdyz si vezmes, kolik dobytek spotrebuje nez ho zavrazdi pro maso...ta voda by se dala pouzit na pestovani rostlin, je dokazane, ze by to nasytilo mnohem vic lidi!!!
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    PTACOPYSK: Si děláš srandu, ale v EU je možný i to :-/
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    RUSSIANBLUE: ne, zadnou takovou organizaci myslivci nemaji. Aspon ne takovou, v ni z by bylo povinne clenstvi (jako treba lekari maji povinne clenstvi v lekarske komore).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam