• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO:
    PTACOPYSK:
    Tak včera jsme dosčítali, srnčí 80 kousků na 1700 ha, jen pro zajímavost pro GIO ... kolik mame normovane stavy nevim, ale myslim ze to bude o neco vic
    jeste se zeptam kamaradky z Komarova, kolik napocitali oni, to je pod OMS Beroun....
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    KENJIRO: kde vlastne delas kurz? (pod kterym OMS)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Jo, to jsme brali v kurzu před týdnem... uřízne se hlava a stáhne se z kůže, pak se vaří, a když je svalstvo doměkka, tak se obere a lebka se vybělí peroxidem.

LOJZIKOVO: Asi slabé nervy :-)
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    TSOH: prubeh upraveni trofeje...co ma bejt? ses taky podrazdenej z kazdy fotky ty citlivko
    TSOH
    TSOH --- ---
    něco pro kenjira...
    TSOH
    TSOH --- ---
    opravdu krásné zátiší ...
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    PIKSE:

1. Normální chov = zvěř žijící a množící se v přirozeném prostředí.

2. Promiň, ale pokud sem nalinkuješ článek, ve kterém jsou nesprávné informace, a pak se navážíš do někoho, kdo je použil, tak to už vůbec není co dodat.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    PIKSE: Někde ano. Taky neříkám, že s tím souhlasím. Ale normální chov zvěře v lese je něco jiného, než brát lvíčata matkám.

Ad 2: zdroj: TVŮJ ČLÁNEK. Ty sis ho ani nepřečet, že jo? Akorát jsi ho zběžně prolétnul, ok, je to nějaká špína na myslivce, tak to bouchnem na nyx. No comment.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    PIKSE: Kenjiro to vysvětlil za mne, nenapsala bych to lépe.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    A ještě bych si rýpnul do těch, co říkají "zakažme to myslivcům a nechme to dělat profesionály" ... kdopak to do tohohle stavu přivedl?

"Oboru, jakožto speciální myslivecké zařízení vedou profesionální a zkušení odborníci v oboru myslivosti"
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    PIKSE: Jestli to bereš stylem peníze=zlo a nevidíš žádný rozdíl mezi "rychleným" množením zvěře v umělých podmínkách za účelem zisku a odstřelem přirozených přebytků a následnou investicí zisku do stavby krmelců a podobných zařízní, tak to asi nemá cenu vysvětlovat.

PIKSE: Jo, idioti. Přesně takhle se chov zvěře provádět nemá. Neříkám to pořád? Lov je pro udržení rovnováhy nezbytný a když se neprovádí, tak to pak dopadá takhle.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    PIKSE: no vsichni vime, ze je rozdil mezi myslivosti jako takovou a komercnim lovem, ze. Nekdo je myslivec, nekdo lovec. Nicmene ma smysl poplatkovy odstrel u zvirat, kde je potreba regulovat jejich mnozstvi, pricemz penize jdou zpet do honitby (na krmeni atd.)
    TSOH
    TSOH --- ---

zde i záznam ,,hrdinského činu,, ... http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article762288.ece
    TSOH
    TSOH --- ---

GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: neverim:)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    TSOH: no to je zajimavy priklad, protoze tuhle vystavu porada scientologicka sekta, ktera psychiatrii z pochopitelneho duvodu rada nema :)
    TSOH
    TSOH --- ---
    KENJIRO: po té co jsem měl možnost vidět tuto výstavu http://www.psychiatrie-info.cz/ se obávám, že jakékoliv články těchto ,,expertů,, nejsou nijak směrodatné...
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    http://www.novinky.cz/clanek/162057-svihovem-se-prohanel-agresivni-byk-zastrelil-ho-myslivec.html

Jak jsem říkal...nikdy nevíte, kdy se hromová hůl může hodit.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    KENJIRO: vidis, kdyz jsi mi pripomel tu psychiatrii, tak ja jsem presne v dobe, kdy jsem mela pred zkouskama z myslivosti, stazovala na psychiatricke klinice a protoze jsem se ucila na ty zkousky, tu mysliveckou ucebnici jsem vlacela vsude s sebou. A myslela jsem si, ze mne budou psychiatri povazovat za blazna a odsuzovat myslivost jako vetsina lidi (a navic kdyz to dela holka), ale vsichni mi to chvalili a ze super konicek atd., tak mne to potesilo :)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    I když tedy ano, pardon, jeden článek od psychiatra pojednávající o držení zbraní jsem našel.

http://www.defendu.com/psycharticle.htm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam