• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    Excesy české myslivosti - zcela anonymní sběr podnětů
    https://docs.google.com/a/batima.cz/forms/d/1yMP1unH9rs61Tx1RymngUIY9UFcYbnO0N77LrJbitrE/viewform?c=0&w=1
    http://myslivci.blogspot.cz/
    http://zrusmemyslivce.blogspot.cz/

KENJIRO --- --- 15:02:50 14.2.2009
    RUSSIANBLUE: Hm... a když je to obojí? (mimochodem, já jsem na tom stejně - lov je pro mne OK, jinak jsem vegetarián :-) )

KENJIRO --- --- 18:42:55 15.2.2009
    TSOH: Ale já nezabíjím ani pro peníze, ani pro zábavu. Dělám to pro jídlo.

KENJIRO --- --- 13:49:49 16.2.2009
    OK, tak jsme si ujasnili, jak je to se mnou a masem :-) všichni spokojeni? ještě má někdo nějaké připomínky?
    rozbalit záhlaví
    TSOH
    TSOH --- ---
    CHALHONZA: zabíjet zvířata s láskou... :)
    KENJIRO: a o čem ja asi tento klub ? jasně můzes si neco zalozit, zakazat tam prístup lidem s jiným názorem s se sobě rovnými si ,pochlebovat,... :) klasik.... ale je to fakt no - jiz jednou si psal, ze cokoliv co se týká m!slivosti (lovu) a je nelegálního rázu tě nezajímá a nebudeš se k tomu vyjadřovat...
    pak tedy moc nechápu co na té m!slivosti svou přítomností chceš s tímto přístupem změnit...
    KENJIRO: ze se do tohoto vkládám - nerozumíš snad textu : "nasemu znamemu vystrelil myslivec oko a ma ted prima skleneny"
    nebo lepe receno nechapu tvuj dotaz : ,,cos tím myslel ?,,
    FNUKII: překrucování je známka toho, ze clovek neumí priznat (připustit si) nějakou chybu toho v co věří... tzn. tato diskuze nese své ovoce... :)
    GIO
    GIO --- ---
    CHALHONZA: jestli sis nevsim, vetsina z nas odpurcu zde poukazuje na nesvary, kterymi jsou lide provozujici mysivost obecne dost neblaze prosluli.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    CHALHONZA: Samozřejmě že tento klub nespravuje myslivec. Spravuje ho člověk, který se netají svou, já bych řekl až nepříčetnou, nenávistí k myslivosti. Tenhle klub založil proto, aby to on a jemu podobní měli kde ventilovat.

Mimochodem, založit si klub o myslivosti pro myslivce, to není až tak špatný nápad.

BUXIE: Zešílela jsi? Vzduchovky jsou přece věci vymyšlené k zabíjení lidí! :-D
    CHALHONZA
    CHALHONZA --- ---
    Prosím Vás, co je toto za vlákno?
    Čekal jsem, že si tu budou myslivci navzájem vyměňovat informace a místo toho tu nějací rádoby ochránci zvířat hází špínu na lidi, kteří jsou dle mého názoru velice důležití. Samozřejmě existují magoři, kteří svou práci nezvládají, ale to je ve všech sektorech (i když tady teče krev).
    Minimálně nástěnka je hodně nevhodně zpracovaná. Tento klub má na starosti myslivec? Pokud ne, proč si nezaložíte nové s trochu jinou úrovní?
    Osobně znám několik známých myslivců a podle mne se o svůj revir starají s láskou a ikdyž to bude zním blbě, tak i ty zvířata s tou samou láskou střílejí. Vědí, že pro zachování optimálních podmínek pro život všech druhů, žijících v dané lokalitě, je odstřel prostě nutný.
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    Kdyz uz se to tady probiralo, tak v auditku BAZAR u NYXe - Inzerujte - prodavate, ci kupujete? tak proc ne tady... (2458) nekdo nabizi vzduchovku za 1400.- Tak kdyby jste mel nekdo zajem....;) ( ironie )

LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    PIKSE: he he he, jsev vtipnej, vazne...
    jen tak dal, to muze i do televize... u nas normalne zvirata do koruny stromu nejezdej jak do jednosmerky...

hmm, klaníím se! Tak se mejte
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    PIKSE: věř mi, že to pokrytecké není.Pokud něco chceš změnit, tak plkaním na netu to jistě nebude. Ono to chce věci rozumět a účastnit se -aktivně a taky aktivně věci měnit ( ne sabotáží, ale konstruktivními změnami ). Kolem je spousta kecalů co přesně vědí jak na to, vědomosti nemají, ale taky budou pořád přetřásat svě pravdy na veřejnosti, ale do centra problému nikdy nepůjdou, protože pro ně je to POKRYTECTVÍ.

Navíc, já za sebe žiju heslem, že člověk by měl začínat věci měnit především u sebe, což bývá daleko prospěšnější.

A sabotáže, pak prosím jdi do vlády a tam začni, možá tě lidi budou milovat.....

PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    PIKSE: tak treba ja za sebe si myslim, ze myslivost jako takova, ze sve podstaty, je prospesna a potrebna. Nicmene si samozrejme nedelam iluze, ze vsichni myslivci jsou to delaji presne tak jak by to delat meli a ze na soucasne ceske myslivosti neni co zlepsovat a za to nemuze myslivost sama o sobe.
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    PIKSE: Nee ty si poleno, nesnaz se me napalit na kazdy vete...
    To sem presne cekal, ze kdyz nevypisu KOMPLETNI;) seznam vsech zachrannych cinnosti, ktery hasici delaj tak ze me budes delat lojzu!! ;)) Resili se kocky a spalenej posed. Prosim te podobny vylevy mi posilej rovnou do posty... a na ty tvy kocicky spis otravujte dobrovolne hasice... Z me strany konec tohodle OT.

Ty asi taky lezes na stromy a pak nemuzes dolu co? he he he

zdravi te degen, ty pikselovej magu ;)
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    PTACOPYSK: he he he, proc se to teda tak resilo, kdyz Kenjira anketa je v cajku...;)? Takze anketu nikdo nechce? ;)
    PTACOPYSK: To je rozdil, mas pravdu, ale asi moc nevnimas, protoze jsem psal ze vubec neobhajuji ten cin a ty mi pises jak je to strasne... Hasici maji predevsim hasit ohen. Takze horici posed v lese (na poli, to je jedno) je pro ne podle me mnohem dulezitejsi nez číča-proste nekontrolovatelnej pozar je hlavni napln prace hasicu a pro ne je jedno, jestli ho zalozil idiot, nebo blesk... Je dost mozny ze mnoho vyjezdu je diky-idiotum... Proste chci rict, ze radsi vidim hasice hasit zapalenej pozar (i presto ze ho zapalil trotl), nez kdyz sundavaj nejakou vykastrovanou rozmazlenou píču, teda číču, pardon, ktera vyleze na strom a neumi slezt? Za celej zivot na vesnici jsem nic podobneho nevidel... Jestli podobna kocka zije-musi bejt asi pekne zdegenerovana clovekem. V prirode by proste bud slezla a nekam se treba posunula, anebo by chcipla, ale zadny hasici... Doufam ze lidi co volaj hasice na svoji kocku, maji aspon trochu cerny svedomi a musej za to platit... To i psa sem videl jak leze na strom a sleze dolu...;))
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    LUCKILL: hmm jenze rozdil ja jaksi v tom, ze ta starsi pani tam tu kocku nema schvalne, ze? :) Schvalne cokoli zapalovat je proste neomluvitelny.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    TSOH: kdyz budes na posedu vykurovat, tak ti tam urcite nejaka zver prijde ....
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    LUCKILL: clenem sdruzeni muzes byt klidne i beze zbrane, ja ted taky zadnou nemam
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ad anketa, ja si myslim ze vhodnou anketu uz tu navrhnul nedavno KENJIRO
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    BUXIE: Diky. K tem OT hasicum-chtel jsem jen upozornit ze z meho hlediska ubira hasicum cas nejenom cilena debilita(stale je to pozar!), ale i situace (presne ty co pises a mozna jsou jeste podobne), ktere podle me neprislusi pod profiHZS, prave proto, ze muzou negde strihat auto, bo hasit (a treba i pozar posedu zapalenej debilem) a ne sundavat kocicku starsi pani, nebo hnizda... Jsou i jine profese...
    KENJIRO: To by bylo slusny, ale nic takoveho v planu nemam, ani na to prozatim nemam... Mozna az budu starsi, treba se k myslivcum dam, ale ty by me hnali jak skodnou he he he

Ne, to nedam, jedine jako nejaky clen beze zbrane a hodne kritickej--coz je picovina...
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    BUXIE:

"verim v potrebu podobne organizace, ale dnesni stav se mi nelibi a proto jsem clenem a pracuji na zlepseni. "

pod to se podepíšu :-)
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    LUCKILL: ano jezdi zachranovat kocky a taky sundavaji srsni hnizda. Kazdopadne tu kocku, ani to hnizdo tam nedal nejaky debil a je to 'bohuzel" priroda-ale to je ok.

Ad anketa, nevidim jeji hlubsi vyznam. Mozna by stacilo se vubec nevyjadrovat a ani nehlasovat a to by te tolik nenastvalo. V tom pripade se omlouvam a nech anketu anketou. Jinak mala poznamka, ja bych si vybrala, ale nesouhlasim s tvym pojetim zamerenym proti myslivcum. Me by stacilo napriklad jen : "verim v potrebu podobne organizace, ale dnesni stav se mi nelibi a proto jsem clenem a pracuji na zlepseni " . Ty dovetky a zacatek nejsou pravdive, takze porad sorry.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    FNUKII: Ne, není to vzácnost. Jenom poukazuji na to, že četnost a publicita je v nepřímé úměrnosti - čím vzácnější je určitý jev, tím více se o něm píše. Když se někdo zabije v autě, noviny po tom ani neštěknou, protože to je banalita, která se stává skoro denně. Ale když myslivec nedopatřením někoho zastřelí, tak to žádné noviny nevynechají, protože to se stane jednou do roka.
    FNUKII
    FNUKII --- ---
    KENJIRO: tak to, že myslivci nikoho celý rok nezastřelili, by snad měla být samozřejmost, ne? nebo je to vzácnost o které by se mělo psát?
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    PIKSE:

1. Ano. První "řemeslo" vůbec byli sběrači a LOVCI.

2. Člověk nemusí mít POKAŽDÉ nějaký názor. Dělat si názor na něco, o čem nic nevím, je (slušně řečeno) nemoudré, a já se raději snažím si o věci získat všechny dostupné informace, než si začnu dělat názor. A i pak mám na paměti, že nemusím vědět všechno.

O myslivcích jsou v médiích jen pečlivě vyselektované průšvihy, takže člověk, který si dělá názor jen podle médií, samozřejmě dojde k názoru, že myslivci dělají akorát průšvihy, protože o ničem jiném se z médií nedozví. Viděl jsi snad někdy v novinách titulky "Myslivci krmí strádající zvěř" nebo "110 000 myslivců celý rok nikoho nezastřelilo"?

3. Myslím, že tad se popletly pojmy... "užitečnost" je objektivní a měřitelný údaj, zatímco pojem "v pořádku" mi připadá spíše subjektivní.
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    PIKSE: konecne s tim negdo zkousi konstruktivne pracovat!

-- jsou tradicnim remeslem, nepostradatelni pro dnesni prirodu
    copak je Myslivost nejake remeslo?
    ----> nenasel jsem lepsi synonyma (hnuti, organizace, snaha-nic moc) napada te neco?

-- nezajimaji me, ani jejich prace a cinnost--nesleduji, nemam informace ani nazor
    clovek ma preci pokazde nejaky nazor a konkretene o myslivcich jsou informace kazdou zimu v mediich
    --->to byl pokuz o moznost neutralni odpovedi. Chtelo by to lepsi formulaci, priznavam... Ale pokud mas pokazde na vse svuj nazor za kterym si pevne stojis, jses tedy asi vyjimecna osobnost...;) he he he Osobne na nektere veci nemam jasny nazor-postoj, protoze je tam dost pro a proti...

ale prave proto je lepsi kdyz anketu postavi vice hlav...

-- jsou v poradku a uzitecni-nenachazim na dnesni situaci nic spatneho
    kdyz je neco v poradku tak to znamena, ze je to hned i uzitecne?
    ---> NE. Ale nevim kam tim miris... Spis to chces nekam prekroutit, ta odpoved ja jasna jak facka!

a k cemu by mela ta anketa byt? co s tim?---> a k cemu je anketa o klikani na nyx apod??? Aby se lidi treba neco dozvedeli, v tomto pripade se muzeme dozvedet jaky je asi vetsinovy nazor na myslice urciteho poctu lidi.. Estli te to nezajima-neraguj na to...

bon journo
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    KENJIRO: dekuju, ano marnost se negdy jevi neprekonatelna...;)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    LUCKILL: Promiň, tohle nebylo mířené osobně na Tebe. Jen jsem chtěl poukázat na to, že většina lidí se stejně nebude rozhodovat jinak než podle toho vzorce, co jsem popsal. Oceňuji, že ses snažil udělat anketu nezaujatou (a se špetkou humoru), a principiálně proti ní nic nemám. Vždyť jsem tady taky podobný návrh dával, ale pak jsem se na to vykašlal, vidouce jeho marnost :-/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam