• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    SIDNAK: jenze ja jsem to citovala kvuli tomu, co tam bylo tucne a co ty jsi pro jistotu ukrojil
    SIDNAK
    SIDNAK --- ---
    JACHYMKO: nebo to muzes pojmout tak jak citovala ptacopysk zde PTACOPYSK: kde ta sazba je trochu jinci.
    co sem tak zkusmo hledal na googlu tak povetsinou se za postreleni dava podminka a zakaz cinnosti. A pan soudce udelal z toho koho zastrelil polehcujici okolnost nebo mi to tak aspon prijde. Coz mi rozhodne neprijde spravne.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    JACHYMKO: na kachny, stejně jako třeba na zajíce a bažanty musíš mít minimálně 3 střelce a odpovídající počet psů (podle počtu střelců). 3 a víc lidí = společný lov
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    v zakone stoji ze myslivecky hospodar je povinnen vykazat podnapile osoby a osoby mladsi 15 let z honu (nicmene nikde jsem nenasla, jak zakon definuje hon, predpokladam ale, ze se tim mysli jakykoli spolecny lov)
    SIDNAK
    SIDNAK --- ---
    JACHYMKO: obzaloba resp. obhahoba funguje tak jak si to pravo "ohnes". Takze vykladu je mozno vice, v tom s tebou souhlasim. Na druhou stranu podobny pripad neni ojedinely.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    JACHYMKO: myslim ze se to vztahuje i na ty kachny
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    SIDNAK: nepripada mi to tak legracni
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    nezni to cele takto?

(3) Kdo z nedbalosti způsobí těžkou újmu na zdraví nebo smrt více osob proto, že hrubě porušil předpisy o ochraně životního prostředí nebo předpisy o bezpečnosti práce nebo dopravy anebo hygienické předpisy, bude potrestán odnětím svobody na tři léta až deset let.
    SIDNAK
    SIDNAK --- ---
    JACHYMKO: jinak si asi jako jedinej kterej uvadi vecny argumetny.
    SIDNAK
    SIDNAK --- ---
    JACHYMKO: mno ale urcite tam bude ze nemas mirit smerem k lidem. neznam okolnosti, ale za nim asi nestala
    SIDNAK
    SIDNAK --- ---
    coz ocividne porusil, ze vzal 12ti lete dite na lov, kdyz tam smi az 15 jak tvdite...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    rekla bych, ze se na to vztahuje ten § 224
    SIDNAK
    SIDNAK --- ---
    JACHYMKO: prostředí nebo předpisy o bezpečnosti práce nebo dopravy anebo hygienické předpisy, bude potrestán odnětím svobody na tři léta až deset let.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    TSOH: no kdyz byl Kenjiro maly, tak mohly byt zakony jine .... kdo vi
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ja si myslim, ze ten dotycny by radsi sedel 20 let v kriminale :(
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ale az to nebude myslivec, ale treba lyzar, co omylem propichne hulkou sve vlastni dite, tak to bude neco uplne jineho, ze?
    SIDNAK
    SIDNAK --- ---
    PTACOPYSK: smeju se fakt, me bavis. skoro jako 4 z peti ctenaru blesku .....

ale to dnesni doba potrebuje, dojemny pribej mrtve holcicky a k tomu velmi smutenho tatinka. emoce se dobre prodavaji. sorry za cynismu, ale proste ...world is going down...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    tak třeba na webu tv nova si podle ankety 90% lidí myslí, že dotyčný byl potrestán už dostatečně
    TSOH
    TSOH --- ---
    jí bylo 12 let .... takže na honu pokud se nepletu vlastně neměla co dělat... (i když třeba Kenjiro chodil s rodiči na hony už od 11 let jak zde psal - takže se tohle asi mezi m!slivci obecně moc nedodržuje...).
    --
    potom teda skutecne nerozumim verdiktu soudce (pokud soudce neni take m!slivec - tam by trocha logiky bylo...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam