cabas,
posílám vám hymnu :
Bayer , MYSLIVEC
http://www.youtube.com/watch?v=7N86tWwVTTI
Máma dělá 20 let na inspekci ochrany lesa ČIŽP a myslivost podle mě není hlavně o killování (je to ta část co mi smrdí taky). Je o udržitelnosti lesů, řek...
S těma chlapama jsem v kontaktu od dětskejch let a měl jsem štěstí, že krvežíznivejch vymyzanců je tam taky pár a potkal sem je ( hlavně z malejch spolků, takový ty vesnický "lovci), ale já to měl možnost hodnotit i ze strany tý celkový práce pro biotop a faunu.
nevím kolik z lidí, kteří mrdaj myslivce chodí 3x tejdně 5 kiláků metrem sněhu dokrmovat mladý v zimě apod. Kolik znají fíglů a jaký znalosti o provázanosti lesa jako ekosystému mají....
a navíc ten problém je hlubší. lidská činnost změnila poměry zvěře, zmizely některý druhy, zvířata ožírají novej porost apod. + do toho eroze a lidká touha sedět na prdeli a mudrovat místo akce.
Takže :
Chránit stromy, chránit vodu, pěstovat si vlastní jídlo, prudit vládu a inspirovat okolí soucitem, odvahou a argumentama...
Hodně štěstí a mějte se....
když nebudeme tolik těžit, plejtvat zdrojema tak i ty lesy budou vypadat jinak. Zaujímat stanovisko, že myslivci jsou všechno banda kokotů je krátkozraký. kdyby ho někdo měl.......... a chránit zvířata, je hezký, ale tady nám umírají senioři a serem na ně, jsme egocenričtí, afrika hladoví a moji kámoši nosí Carhartt šitej v číně.
.Lidský bytosti mohou dosáhnout realizace a mají drahocený tělo a mysl se kterou mohou pracovat a dál dělat myšlenky a činy pro užitek jinejch bytostí ( i zvěře :))rozhodovat a do budoucńa dělat dobrou karmu..
Až budou vysvobozený, uvidí nejspíš že to že se narodí mysl ve zvířecím těle je důsledek akce a reakce jako všechno ostatní kolem.....
mějte se krásně.