• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    Excesy české myslivosti - zcela anonymní sběr podnětů
    https://docs.google.com/a/batima.cz/forms/d/1yMP1unH9rs61Tx1RymngUIY9UFcYbnO0N77LrJbitrE/viewform?c=0&w=1
    http://myslivci.blogspot.cz/
    http://zrusmemyslivce.blogspot.cz/

KENJIRO --- --- 15:02:50 14.2.2009
    RUSSIANBLUE: Hm... a když je to obojí? (mimochodem, já jsem na tom stejně - lov je pro mne OK, jinak jsem vegetarián :-) )

KENJIRO --- --- 18:42:55 15.2.2009
    TSOH: Ale já nezabíjím ani pro peníze, ani pro zábavu. Dělám to pro jídlo.

KENJIRO --- --- 13:49:49 16.2.2009
    OK, tak jsme si ujasnili, jak je to se mnou a masem :-) všichni spokojeni? ještě má někdo nějaké připomínky?
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KENJIRO: jiste, to je ale hodnotny prispevek k diskuzi :)

TSOH: no jestli zjistim ze moje decko nekdo uci zachazet se zbrani tak ho zakousnu
    TSOH
    TSOH --- ---
    KENJIRO: a myslíš si, že má někdo cizí právo učit děti jak zacházet se zbraní ? (blíže je s tímto seznamovat ?)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    ANABEL_LEE: No, nikdo určitě nemá právo Ti přikazovat, jak máš vychovávat svoje děti.
    GIO
    GIO --- ---
    presne tak.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ja teda nevim proc by v dnesni dobe nejake dite melo byt pouceno o tom jak se se zbrani zachazi. ma byt pouceno o respektu a opatrnosti a az bude dospele tak at se promezame se zbrani uci, to snad neni gymnastika, aby se v tom musely decka trenovat od tri let... ale pokud se moje dite bude chtit se zbrani ucit tak si nejdriv vyslechne jaky k nim mam ja vztah a pak tipuju to bude radsi tajit .) ale kdyz bude dospele tezko uz s nim neco zmuzu
    TSOH
    TSOH --- ---
    LOJZIKOVO: co jim asi tak může vykládat ? :) obr. č. II
    GIO
    GIO --- ---
    BUXIE: zvraceny je spis tohle.
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    TSOH: a jak muzes vedet co jim ten myslivec vyklada ty chytraku...kenjiro to vystihl asi fakt nejlip...
    TSOH
    TSOH --- ---
    BUXIE: obávám se, že na té fotce o které se zde bavíme ten m!slivec dětem ,nevtiskuje opatrnost a respek vůči zbraním, (viz
    KENJIRO: ), ale vnucuje jim svůj vlastní postoj ... což musím souhlasit jak píšeš - je zvrácené ...
    a jestli Tobě jako matce nevadí, že tvé děti něco podobného v tomto věku musejí absolvovat... tak skutečně smekám klobouk...

BUXIE: ,, zbraň je nástroj jako každý jiný ,, ??? (tedy jedno dítě pošli do houslí a druhé na střelnici... :) ) jedno vím jistě, že tento argumet svému dítěti nikdy neřeknu... pak to na světě vypadá tak jak to vypadá... stačí si jen otevřít noviny...
    a jak zde píše GIO: tak termín ,,odpor ke zbraním,, si myslím je naprosto v pořádku...
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    GIO: Ja mam sve zbrane zabezpecene v souladu se zakonem, o to se neboj.

A ad odpor, prijde mi ze Kenjiro to hezky specifikoval. Navic si myslim, ze vnucovat nekomu svuj vlastni postoj je prinejmensim hodne zvracene. Chudaci tvoje deti....az nejake budou pokud nejsou....

konec
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: Máš-li doma děti a jsi přesvědčena, že zbraně do domácnosti s dětmi nepatří, pak Tě jistě nikdo nemá právo nutit, abys ve svém obydlí nějakou zbraň přechovávala.

Jinak, "vtisknout odpor ke zbraním"... odpor je emocionální přístup, založený na strachu a nevědomosti. Pokud jsi myslela vtisknout jim opatrnost a respekt vůči zbraním, pak naprosto souhlasím. Dítě se se zbraněmi dřív nebo později setká - když je neuvidí u rodičů, tak v akčních filmech a videohrách určitě. Myslím si, že je lepší, když tohle "seznámení se zbraní" získá od rodičů a ne z těchhle kanálů. To znamená si s dítětem sednout a vysvětlit mu, co zbraně jsou, co můžou udělat a co se s nimi nesmí dělat, aby se to nestalo. Kdy dítěti tohle začít vysvětlovat...nu, dle mého skromného názoru: Když kluk po sledování Pokladu na Stříbrném jezeře prohlásí se světýlky v očích "Tatí, já ci taky pušku!", tak je nejvyšší čas.

Jinak, jen pro jistotu - vysvětlení bezpečného zacházení samozřejmě neznamená, že zbraně nemusí být uloženy mimo dosah dětí. Je to doplněk, nikoli substituce.
    GIO
    GIO --- ---
    BUXIE: hlavne ze ty je ukladas jak mas. ja si myslim, ze zbran do domacnosti s ditetem vubec nepatri. a detem se nema ukazovat na co je, ale spis vtiskout odpor k ni. zbrane jsou pro dospele a neivm proc by se ely ukazovat takhle malym detem, jako jsou na fotce.
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    TSOH: co je uboheho na tom, ze se detem vysvetli, ze zbran je nastroj jako kazdy jiny? Vysvetli se k cemu slouzi a rekne se jim ze je to smrtelne nebezpecne ??? By me zajimalo jak vy, kdo tady nejvice pouzivate slova jako dementi, ubozaci, bezmozci atd. uchovavate naprikald ziraviny a podobne veci, aby se k nim deti nedostaly?Asi potomky nemate....Pokud diteti vysvetlite na co vec je a co dokaze nebude ji pak brat do ruky a manipulovat s ni. Obcas mi prijde ze prave takovi lide jako jste vy napachaji vice skod nez uzitku.
    Mimochodem...reznika asi do skolky nepozvou, aby detem rekl, jak zabiji prasatka a telatka a konicky a kuratka....mozna by to bylo velmi poucne.
    TSOH
    TSOH --- ---
    TURBO: pravda - do lidí mají hodně daleko.... ale v téhle diskuzi je potřeba vážit svá slova :) neboť zde máme pár lidí, kteří v dětství zažili vymejvárku jak vidíme na té fotce + ješte od svých rodičů a nyní se dle toho chovají...
    po pravdě řečeno nad tou fotkou člověk skutečně může uronit slzu - protože tohle je do nebe volající ubohost... a nechápu, že je školka vstřícná k návštěvám těchto zelených bezmozků...
    TURBO
    TURBO --- ---
    TSOH: spíš k pláči .... voni sou eště furt ty dementi s flintama hájený a zařazený do kategorie (což nikdy nepochopím) homo sapiens?
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    TSOH: dekuju za vysvtleni:-)
    TSOH
    TSOH --- ---
    a něco k zasmání...
    TSOH
    TSOH --- ---
    LOJZIKOVO:
    KENJIRO:
    vložené příspěvky jsou k věci dané diskuze (narozdíl od vašich)... koneckonců vám tyto informace jen prospějou ...
    co se týká zmiňovaného komplexu tak to chápu jen jako laciný argument z vaší strany když člověk stojí v opozici a nemá slov...
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    LOJZIKOVO: No počkej, neblázni...je to majitel klubu a tenhle klub založil právě proto, aby se měl kde léčit svůj komplex, tak kam jinam by s ním měl chodit? Nebuď na něj zas tak zlý. Jestli Tě prudí, dej si ho do ignorelistu jako já a máš pokoj :-)
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    TSOH:
    TSOH: ano furt dokola...svuj komplex si di lecit jinam;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam