• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    TSOH
    TSOH --- ---
    KENJIRO: a asi je ti i dost cizí komunikovat - dávat si lidi do ignor listu jak pises v diskuzi je poněkud zvláštní...
    ----
    nikdo po tobe nechce abys odpovídal když nechces, ale myslim si ze je prinejmensim slusnost si alepon precist jednotlive prispevky v diskuzi... pak treba nedojde k tomu ze obhajujes debatu která se zde vede na základe fotografie, kterou jsi ani nevidel.... popravdě řečeno trochu uvažuju, že s tímhle prístupem si zde jednotlive prispevky budes moci jenom číst.... říkáš si o to sám...

(přepošlete mu to nekdo prosim...)
    GIO
    GIO --- ---
    moment, jako kriminolog/kriminalista bys toho prave z obrazku mel odhalit docela hodne! minimalne to, ze do pritomnosti takhle malych deti takova zbran nepatri, za druhe vystavka trofejnich predmetu jiste neni vhodna jako osvetova latka a nazorna ukazka vyuky biologie ci zoologie, atd atd atd...

(ale jinak to leccos vysvetluje)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    ANABEL_LEE: Zmínil jsem to jako možnost. Nikde jsem neřekl, že to tak určitě bylo - řekl jsem, že pokud by to tak bylo, tak bych to považoval za správné. Studuji kriminologii, což je vědní obor. Způsob uvažování typu "vidím obrázek=mám názor, a dokud mi to někdo nevyvrátí, tak mám pravdu" je mi cizí.

DOUPLE: Na obecné obvinění z absurdity, bez specifikace a zdůvodnění, v čem absurdita spočívá, nelze nic odpovědět.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KENJIRO: no ja jsem proste skepticka vuci tomu, ze nejakej myslivec dela prednasku stylem bacha zbrane, spis si myslim, ze vykladaji ze timhle se strlil a co se tim strili a proc... ale tak treba nekdo najde video ktere muj predsudek vyvraci :)
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    KENJIRO: to ses v tom obhajovani myslivosti dostal do slusnejch absurdit ..
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    ANABEL_LEE: Hmmm. Byl bych přísahal, že jsem tam napsal "pokud se nenajde někdo, kdo by jim vysvětlil, že k tomuhle flinty nejsou". Ale je možné, že jsem se spletl a napsal "pokud se nenajde někdo, kdo jejich puškofilství přikrmí přednáškou o střílení lišek". Omlouvám se.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KENJIRO: chlapeccky nepredals... z ceho to ti chlapecci asi tak maji? z toho ze se jim tohle cpe, ze tohle vidi, nejen v kovbojkach, prave proto nevidim duvod jejich puskofilstvi jeste prikrmovat prednaskou o strileni lisek
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    ANABEL_LEE: já vím, že tsoh dokáže z obrázku odečíst, co jim ten myslivec říká, ale já takové schopnosti nemám, proto jsem napsal "JESTLI jim říká něco typu..."

A chlapečky prostě nepředěláš, po jediné kovbojce budou ještě měsíc střílet imaginární LIDI ... pokud se nenajde někdo, kdo by jim vysvětlil, že k tomuhle flinty nejsou.
    GIO
    GIO --- ---
    pesne, ale ono to keńjirovi je docela jedno, jak rikam, on resi spis technickou vybavenost myslivosti, nez kategorizaci skodne, a to je skoda.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KENJIRO: ano, jak rika tsoh, myslivec jim urcite rika presne tohle. navic zname chlapecky, ty bohuzel pusky fascinujou, je mi uplne jasny, ze po takovehle prednasce budou doma jeste mesic strilet imaginarni listicky. nejhorsi na tom mi skutecne prijde to, ze se detem vtlouka do hlavy, deti tohle je skodna a na tu strilet je spravne!
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: myslim, ze tohle je hodne naivni, ale samozrejme, takhle by to melo vypadat, i kdyz vime, jak deti reaguji na "zakazy" zejo.
    TSOH
    TSOH --- ---
    KENJIRO: ano m!slivec říká : "děti, na tyhle věci nikdy nesahejte, jsou nebezpečné, nejsou to hračky" prosim tě jdi tam a poslechni si to... :)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: Možná Ti to přijde zvláštní, ale mně nepřipadá věk jako nějaký důležitý faktor...podle mne je podstatné, CO jim říká, ne kdy. Jestli jim říká něco typu "děti, na tyhle věci nikdy nesahejte, jsou nebezpečné, nejsou to hračky", tak na to snad není nikdy brzo. Hmm, tu přednášku bych si docela poslechl.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: ano, ale podstatny je, jake deti o tech zbranich informuje, nemyslis? podle me tohle je opravdu brzo a nepovazuji to vubec za rozumne.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: Jo, klidně. Ale diskusi jsem vedl k otázce informování dětí o zbraních, ne k fotce.
    GIO
    GIO --- ---
    jo, a dle linku je to tak jak jsem rikala, predskolni deti. to povazuji opravdu za zhuverile..

GIO
    GIO --- ---
    heled, me bavi, zes tu fotku ani nevidel, a jsi ochoten o tom vest takove dlouhosahle diskuze,) ja ti ji sem hodim, chces? aspon zpetne.)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: stacilo by mi kdyby neslo. resp. ja bych ho tam nejspis i pustila, kdyby samo chtelo, (coz se s detmi bezne stava, protoze catso vyznavaji stadovy efekt), ale s tim, ze doma bych mu to pak osvetlila, jak to vidim ja. ale myslim, že s propagandou, kterou ja a me okoli na zbrane obecne vedeme, bude myslim me dite mit dost podobny nazor jako ja, prinejmensim do puberty, a pak uz s tim stejne neudelam nic, zejo.) jedno vim jiste, pokud nebude valka, a nepujde o kejhak, zadnou zbran doma mit nebudu.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KENJIRO: řeším to že ne každý rodič si může jít na přednášku sednout, to bys smysl meho sdělení. ad tvoje otazka gio - mi by stačilo, že tam dítě nejde, zakazovat nikomu nic nemůžu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam