• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    ANABEL_LEE:

Názoru odpůrce myslivosti věnovány tři odstavce.

Názoru myslivce věnovány dvě věty, s dovětkem, že určitě lže.

Prostě seriózní novinařina.
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    TSOH: Děkuji za odpověď.

Já osobně ti můžu říci, že okousané stromy budeš mít klidně i vedle krmelce když máš špatně zakrmeno. Proto se kolikrát vozí ze zahrad po jarním sestřihu větve na místa, kde k nim má zvěř přistup. V době velkého sněhu bylo běžné, že stromy byly okousány ve větších výškách, dle sněhové pokrývky. Tomu se bohužel zabránit nedá. Ale u nových stromů se běžně aplikuje nátěr nebo obalení.

Jasně zvěř se stahuje k silnicím kvůli soli a jelikož potřebují k trávení i vlákninu, tak okusují stromy. Kde jinde by ji v zimě hledali (pokud ne v krmelci ). Především v době tvorby paroží jsou minerály a vláknina třeba.

Jen mě tak napadá, jseš si jistý že stromky jsou okousané, nejsou náhodou zničené od pluhů nebo odletujícího posypu a soli ? Vypadá to velmi obdobně...
    TSOH
    TSOH --- ---
    BUXIE: okolí Středočeského kraje mám vcelku zmapované a můžu jen konstatovat, že takto okousané stromy jsem v jiné lokalitě neviděl... (ani v okolí Mšena, které pokud se nepletu je na hony vyhlášené a stromy tam také nijak chráněné nejsou). Krmelce se z pochopitelných důvodů nedávají k silnicím a tedy jsem z auta žádné neviděl... k dotazu ohledně výskytu zvěře u silnic mě akorát napadá že kvuli soli ale nechám si poradit...
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    TSOH: Mám pár otázek, na které by jsi mi mohl odpovědět v souvislosti s tvým příspěvkem.
    Kolik jsi cestou potkal krmelců ? Jak donutíš zvěř, aby k tomu krmelci šla, když nechce? Není náhodou okus přirozený ? Proč se nezeptáš, proč nejsou stromy obalené nebo natřené proti okusu ? Napadlo tě někdy proč se zvěř zdržuje v zimě a především pak na jaře u silnic ?

Dik předem
    TSOH
    TSOH --- ---
    včera jsem byl v okolí Jesenice a po okolních vesnicích jsem najezdil X km.... evidentně se tam o zvěř dobře starají.... každý strom u krajnice dokonale okousán... mnoho stromů i kolem dokola tzn. konečná...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    TSOH: nedá se to srovnat s knížkou, interpretuje vlastní pocit, který je možná ještě v některých chlapech někde v hloubi zakořeněn, takže nemůžu pochopit, co třeba prožívá nebo ne ... chlap zas nepochopí, proč má žena slastný pocit při nákupu nové kabelky :) a ten výrok neobhajuju, jako takový se mi nelíbí, ale je taky otázka, jestli je to v novinách interpretováno přesně jak to bylo řečeno a myšleno ...
    TSOH
    TSOH --- ---
    PTACOPYSK: obávám se, že nemáš pravdu... když člověk lovil pro přežití tak to bral jako nutnou povinnost... (žádná zábava či náhražka orgasmu viz. pan Kostečka :) ) ale nasytit se musel a tak to činil... ale panu Kostečkovi evidentně dělá neskutečnou radost zabíjet...

dále nechápu, že jako žena to nemůžeš posoudit (jak píšeš)... tomu opravdu nerozumim... když přečteš knížku jejíž autor je muž tak na tu knížku také nemáš žádný názor ?
    mám-li být upřímný tak se opravdu bavim jak zde hájíte jakoukoliv prasárnu, výrok chorého jedince atd. jen proto, že patříte do této ,skupiny, ...

takže abych to schrnul : považuješ pana Kostečku za normálního člověka ? tím jak se prezentuje v tom článku ...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    TSOH: "... vysvětluje, že tenhle způsob prožívání štěstí je nejzákladnější ze všech základních. Byly doby, kdy nebyly supermarkety a člověk musel lovit, aby přežil. Když ulovil, roztřásl se dojetím jako ratlík. Není to tak dávno, a proto ten reflex v nás pořád je, hlavně v chlapech. "

nemůžu posoudit, nejsem chlap :) a navíc nemám zkušenost, protože jsem svoji povolenku na srnce zatím nevyužila
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    TSOH: ja bych z toho asi zas tak vystrikanej nebyl...jo mozna pekny kdyz ho trefim ale zas bych to tak nehrotil vseho s Mirkem:-)
    TSOH
    TSOH --- ---
    zeptal bych se místních myslivců: připadá vám výrok pana Kostečky v pořádku ? ( [ TSOH @ m!slivost v cz i jinde ►♥◄ ] )
    TSOH
    TSOH --- ---
    http://elektrika.cz/data/clanky/na-cekanou-pod-vysoke-napeti/view

,,Pouze útulné místo, nedopalky a bordel kolem naznačoval nedávnou přítomnost neznámého, lačného po krvi zvířete.,,
    TSOH
    TSOH --- ---
    aha tak odpoved je na svete...

,,"Když jsem trefil svého prvního srnce, samým štěstím jsem omdlel a sesul se ke kořenům," vyprávěl mi jednatel Českomoravské myslivecké jednoty Jaroslav Kostečka. Taková šťastná rána je prý lepší než orgasmus, člověk při tom zrychleně dýchá a slastí se mu třesou ruce.,,

http://www.tyden.cz/rubriky/nazory/zapisky-reporteru/stesti-je-horka-puska_159842.html

k tomu skutecne neni už co dodávat...
    TSOH
    TSOH --- ---
    DOUPLE: ten pan Kostečka je jednatel Českomoravské myslivecké jednoty ? ( http://www.reflex.cz/Clanek28341.html / http://test.znojemsko.cz/zajimavosti.php?idi=2254&print=1) nebo je to jen shoda jmen ? nevíte někdo ze zdejších m!slivců ?
    TSOH
    TSOH --- ---
    DOUPLE: a tenhle ,,člověk,, má legálně zbraň...
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    TSOH: pacient no
    TSOH
    TSOH --- ---
    DOUPLE: slušný... to přece nemůže být pravda ne ? (prostřední fotka)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam