• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    GIO
    GIO --- ---
    pozor, ono dost veci , co prorokuji, vychazi, nepreju ti pomalou a boletsivou smrt, to ani nahodou, ale mohlo by se ti treba koncne rozsvitit.))
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: Děkuji, dobrá vílo :-D
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: strel se do prdele, to ti preju.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    ANABEL_LEE: no zejména hláškami jako "aby si jelen nevšiml lovce v oranžové vestě, to by musel bejt barvoslepej" nebo "a to vám jako vrány žerou zajíčky?" a podobně. Znáš to, takový ten vnitřní hlásek, co říká "když se nebudeš učit, budeš jako oni" :-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KENJIRO: v cim jsme te my vsichni tak inspirovali?
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Mimochodem, byl jsem teď týden v Krkonoších na dovolené, kterou jsem pojal jako přípravu na myslivecké zkoušky - rád bych vám všem poděkoval za neutuchající motivaci, kterou mi poskytujete :-)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    ANABEL_LEE: Milá Anabel, už jsem tady párkrát psal, že "pokus to zkusit" bych uvítal - mít svoji honitbu, velice rád bych vám ji dal na pokusy, samozřejmě oproti podpisu absolutní odpovědnosti za následky.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    GIO: Vůbec. :) Já si narozdíl od otce nemyslím, že les by měl být především bezpečným relaxačním prostředím pro lidi, a uvítal bych v naší přírodě mnohem víc šelem včetně vlků a medvědů. Jednoho méďu jsem slyšel kdysi v Beskydech a byl to docela adrenalin.
    GIO
    GIO --- ---
    nemas s ni nekale umysly ze?.)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    GIO: a máš nějaké zaručené metody, jak na lišku natrefit? Třeba podle denní doby, jaká místa vyhledávají apod.? Tedy, nerad bych ale, aby to pomohlo nějakému zdejšímu myslivci, tak kdyžtak do pošty :)
    GIO
    GIO --- ---
    ECLECTICA: no u nas je lisek docela dost a vidame i mamy s mladyma, tkaze myslivci nastesti nestihaji povrazdit vsechny..jinak je to jak ria anabel skodna, co uz... mocna parlamentni myslivecka lobby stale neni zazehnana..
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ECLECTICA: äno, ale lisky nejsou zvirata, jsou tzv skodna
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    GIO: díky. Nedávno jsem narazila na projekt vixey.cz a docela mě šokovala např. skutečnost, že se většina lišek ani nedožije dospělosti.

ANABEL_LEE: příroda to dokázala bez nás velmi dlouho a pokud jsme my lidé něco poškodili, mei bychom se snažit o náprav, nikoli o udržení umělého stavu.

K tomu (zaplaťpámbu nekontaktnímu) norování: ono není tresné vystavovat zvíře zcela zbytečnému stresu, navíc opakovaně?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ECLECTICA: vitej do klubu, ted jen pockame, kdo nam prvni vysvetli, ze zivot v lese se sam regulovat nemuze, neumi, nejde to a kdyby se to nahodou chtelo zkusit, tak to proste nejde a basta. kam bysme taky prisli zejo? :)
    TSOH
    TSOH --- ---
    LAMPICZKA: předpokládám, že si děláš srandu...
    GIO
    GIO --- ---
    ECLECTICA: co konkretne myslis? jestli nacvik norovani treba, tak to maji bohuzel zakonem povolene. ochranou lisek se az dostuduju, budu zabyvat ja, chci mit zachranou stanici pro male selmy a dravce.
    jinak ochrnanu divokych zvirat resi vice organizaci zkus zapatrat ve svem okoli, jakykoliv spolek ochrancu zvirat ci zachranna stanice..
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Existuje prosím nějaká společnost, která by se zabývala ochranou lišek? TO, co s nimi myslivci provádějí mi připaá trestuhodné. (Jsem mj. toho názoru, že život v lese by se měl regulovat co nejvíce sám).
    GIO
    GIO --- ---
    LAMPICZKA: no to jsi tu vylozene na miste. strcila bych do te nory tebe.)
    LAMPICZKA
    LAMPICZKA --- ---
    Nevíte náhodou někdo o umělé noře v okolí Prahy? Jezdím ke Kladnu, ale chtěla bych zkusit i jiné místo. díky
    TSOH
    TSOH --- ---
    Myslivec zastřelil brokovnicí roční štěně – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/krimi/206970-myslivec-zastrelil-brokovnici-rocni-stene.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam