z fb
---
Když se mi před Vánoci po dlouhých peripetiích vrátila ze servisu fotopast, kterou mi v létě rozbili houbaři, měla jsem radost a nemusela jsem se rozmýšlet dlouho, kam ji umístit - dala jsem si ji ke svému krmelci, abych se mohla těšit ze zimních snímků krmící se zvěře. Co však fotopast zachytila mi vyrazilo dech - myslivec doprovázen svým loveckým psem, mi vybírá krmelec, a to jak seno z jeslí, tak krmení ze žlabu.... pouhé 2 hodiny po něm u krmelce byla zvěř, bohužel již přišla k prázdnému. Sama jsem se začátkem podzimu odstěhovala a mám to teď do revíru trošku dál, přesto se snažím dojíždět pravidelně krmit, kor v období mrazů... když se pak dozvím, že někomu krmím spíš králíky, tak si říkám, kam ten svět spěje...
Postavu osoby na snímcích i videích jsem poznala téměř okamžitě, ale asi jsem nechtěla věřit, že by to mohl být ten, koho jsem podezřívala... Na obojku psa však bylo jasně čitelné jméno psa a začátek telefonního čísla, a tak se začalo pátrat, který že myslivec v našem okolí má NKO tohoto jména... nemusela jsem pátrat dlouho, katalog z hanácké národní výstavy psů posloužil jako důkaz a potvrzení mého podezření.
Takto se chová kolega z našeho honebního společenstva, myslivec, kynolog, rozhodčí z výkonu loveckých psů, vedoucí sekce AC a kdysi můj kamarád Ing. JOSEF SMRŽ, který navíc lhal, když byl dotázán, jak že se jmenuje jeho pes...
Důvody tohoto jednání mi zůstávají dodnes utajeny, snad nějaká osobní msta.... ta by však měla být vykonávána na člověku, nikoli na nevinné zvěři.
A pak, že jsou Vánoce svátky klidu a míru.