• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    TSOH
    TSOH --- ---
    KROJC: asi se moc u toho vzrušil a nevydrželo to srdíčko.... budiž mu Země lehká.... a po té Zemi pod kterou leží ať běhá a dupe zvěř...
    KROJC
    KROJC --- ---
    Myslivec zemřel vedle jelena. Přirozená smrt, řekla k příčinám policie – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...-myslivec-zemrel-vedle-jelena-prirozena-smrt-rekla-k-pricinam-policie.html
    KROJC
    KROJC --- ---
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    KROJC: Nemáš tam dost čuňat, já se tady s nima o houby dost přetahuju. Nedráždi s tim ochránce přírody, je to co pamatuju kriticky ohrožená houba, zákonem chráněná :-)
    Jednou už jsem, šinouce se s košíkem z národní rezervace, na ochranáře narazil, jenže bez fízla, takže jejich zájem o kuk do košíku se odehrál jen v platonické formě....
    KROJC
    KROJC --- ---
    Lanýž letní (Tuber aestivum)
    KROJC
    KROJC --- ---
    Tak sem si to šel promyslet do lesa a našel sem starej lanýž.

MANFRED:
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    KROJC: Jo, vypadá to dobře, dopadnout to ale nemusí nutně 1:0 pro psa. Z neoplocenýho trávníkáře by se stal chovatel bulteriéra :-) Čimž se ale stejně melem u toho, že by tam s nim musel bejt.
    KROJC
    KROJC --- ---
    MANFRED: Bulteriér? Legenda na černou zvěř.
    http://www.bulterier.net/view.php?cisloclanku=2005090501
    http://www.myslivost-lovectvi.cz/diskuze/tema/anglicky-bulterier:1915/
    Ve středu sem nasadil komando pavích očkek do zahradní nádrže.Komáří larvy rači volí hrdinskou smrt skokem z leknínu než aby je dostal atlet Brčko s ružovou ploutvičkou.Dzzz..
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    KROJC: Psa bych doporučil s pánem, ne bez něj. Psa nemaj čuňata ráda. Mohl by skončit bledě rozpáraně...
    KROJC
    KROJC --- ---
    PAPRIKA: Psa.Jinak prase se dá jednoduše chytit živý do zšikma zakopaný plastový trubky s návnadou.Pruměr trubky zvolíš podle toho jak velký prase chceš chytit.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    PAPRIKA: Ale jo, na chvíli možná. Pokud se tam choděj nažrat, tak se ale stejně orazí.....
    Jediný, co je opravdu zastaví, je asi puška (v zabydlený oblasti problém). Polejt trávník nějakym sajrajtem by se nelíbilo, skelná vata (ze starejch izolací) asi taky ne, mám z práce zkušenost s dělobuchem (strašná pecka, prasata koukala "Co jako bude dál, bude nějakej vohňostroj?" takže nějaká nástraha co práská asi taky nezabere...
    Nebo počkat, třeba to vymlátí mor....
    PAPRIKA
    PAPRIKA --- ---
    snad jsem tady správně ....
    někdo nějakou radu na kance, aby mi nelezli na neoplocenou zahradu a opakovaně mi nezryli trávník? ....
    jsem opravdu laik, takže se omlouvám za lama dotaz ....

- co jsem si načetl, tak ty přípravky jak to stříká tu pěnu, která je odpuzuje ... je to drahé a neefetkivní, zvyknou si na to ....
    - pak jsem četl, do kadeřnictví a poprosit o vlasy ... ty dát do petky naděrované .... to je prej odpudí ....
    - plot stavět nehodlám ... .

nefunguje třeba provázek a na tom zavěšený CDéčka, prostě něco lesklýho hejbacího co je odradí???

díky za jakoukoliv radu ....
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    KENJIRO: U mne větrný elektrárny.Turisti tam nelezli, technika tam nejezdila, průmysl tam nebyl, baráky se tam nestavěly (dokonce ani překadiště kamionů) , pole ani pastviny se z toho nestaly..tak je dostihly stožáry.
    SLEEPLESS8
    SLEEPLESS8 --- ---
    TRAVIX: ty máš rád lišky? mě to vždycky připadalo, jako bych jedl psa...
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    TRAVIX: tetřívek:

Nádherný pták. Bohužel je náročný na klidné prostředí, a tak ho vytlačilo zemědělství a turistika.
    SABICZECH
    SABICZECH --- ---
    TRAVIX: Dovolím si reakci. Ad 1 - Nevím kde jsi slyšel alarmující zprávy, byl to věrohodný zdroj? Obecně počet držitelů ≠ počet aktivních myslivců, což je i logické vzhledem k věkovému průměru. Ad 2 a 5 - Loví se tak aby byla zvěř držena v udržitelných stavech (jak jedním tak druhým směrem) a věř, že je to potřeba. Za mě je dost alarmující počet ulovené černé zvěře. V knížkách se dočteš jak v 60. letech kdo natrefil na prase byl šťastlivec. Dneska je jejich počet stonásobně vyšší a bude hůř. Zajíci zase neskutečnej úbytek, na vině je hlavně moderní zemědělství, ale určitě i zmíněná prasata a lišky. Ad 3 - to tě nepotěším, protože zelení z EU chtějí aby sika jako nepůvodní druh vymizel, podobně jako daněk. Ad 6 - google asi máš, takže odpověď na otázku: https://cs.wikipedia.org/wiki/Tet%C5%99%C3%ADvek_obecn%C3%BD
    Čísla bažantí zvěře nejsou validní protože se počítají ulovené kusy z bažantnic. Reálně budou mít dost podobnou křivku jako zajíci a tady je hlavní vina na bolševikovi a jeho kolektivizaci :-/
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    SABICZECH: Výstup číslo 1 - alarmující zprávy o ubývání myslivců byly přehnané. Výstup číslo 2 - loví se čím dál víc. Výstup číslo 3 - existuje pojem "sičí zvěř". Výstup číslo 4 - jelen sika u nás není původní, ale celkem se mu daří, děkuji za optání. Výstup číslo 5 - těch zajíců asi fakt ubejvá hele. Výstup číslo 6 - co je to tetřívek? Výstup číslo 7 - lišky nemá nikdo rád. Kromě mě teda.
    SABICZECH
    SABICZECH --- ---
    Teď jsem dodělal teoretickou část kurzu myslivosti (kameny na mou hlavu :-)) a tohle mi přišlo hodně zajímavý. Data jsou z českého statistického úřadu, výstupy už nechám na každém z Vás.

MANFRED
    MANFRED --- ---
    Pokud to nedopadne takhle. Což je teda v pořádku, bylo to auto, to se nepočítá....pokud ho teda neřídil myslivec :-)
    Auto na dálnici D1 srazilo vlka – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/krimi/431976-auto-na-dalnici-d1-srazilo-vlka.html?source=FBS
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam