asi si mě špatně pochopil, nejsem žádnej vševěd a nechci nikomu radit, odpovědi na nějaké otázky můžu dát pouze, kdy mi to mé skromné znalosti dovolí...
takže vlastně ani nevim, jestli ten tvůj další příspěvek mam brát vážně, navíc bych kecal, kdybych tvrdil, že jsem nějak odborník na garveyismus, ale jestli se mě opravdu ptáš na můj názor, tak budiž...vzhledem k tomu, že nejsem černoch, tak osobu Marcuse Garveyho beru asi stejně jako Martina Luthera Kinga - někoho, koho hluboce respektuju, uznávám a vážím si ho, ale taky někoho, kdo mluví o věcech, které se mě tak dalece netýkají a se kterými asi nic moc neudělám...
no a co se týče těch černochů, tak si myslim, že nějakej dopad je tak maximálně v karibiku (jamajka, trinidad) kde je Garvey znám a uznáván, nejsem sociolog, ale myslím, že ostatní post-otrokářské černošské populace si na svůj způsob života zvykli a hluboce asimilovali (viz americká černošská kultura)
máš-li o tom hlubší znalosti (protože v tomhle směru se doopravdy dokonale neorientuju) rád si je vyslechnu....