• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MR3SKARastafari, I-tal, respect, peace,love and unity
    COULEEN
    COULEEN --- ---
    To jsou zase nesmysly. Rastafarai nema zase tolik spolecneho s barvou pleti, nebo zemi puvodu, je to predevsim o schopnosti videt svet svyma ocima a ne jen jako obraz ktery nam nekdo (Babylon) strka pred oci. Pokud chces pochopit Rastafarai tak zacni tim, ze se zamyslis proc si tady....a az najdes odpoved tak jdi svou cestou a nehled na nazory jinych. Pokud bude Tva cesta smerovat k simbioze s prirodou pochopis kdo jsou Rasta's a ze Jah Ti ukazuje cestu ale pokud poslouchas Babylon nidky tu cestu nenajdes. BTW: rozdil mezi Jah a bohem jak ho zname z krestanstvi je treba v tom, ze on nas nekara za "nase hrichy" nechce abychom mu davali obeti ani nam nekaze o moralce a nezada lidi (knezi) aby nam kazali co a jak mame delat(coz je hlavnim ucelem Babylonu). Chce jen abychom zili v miru a lasce One love znamena vice nez jen laska muze a zeny (nebo zena/zena ci muz/muz) ale predevsim k lasce ke vsemu zivemu i nezivemu, protoze jen tak muzeme dosahnout klidu a pohody.
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    MALLORYNOX: Tak si urči kdo vlastně jsi a máš se vracet...Slovan, Kelt, Germán...:-D
    AACHEN: Pravda, uhodil jsi celkem obstojně hřebíček na hlavičku.
    MALLORYNOX
    MALLORYNOX --- ---
    asi tak no... taky se nemame kam vracet:)
    AACHEN
    AACHEN --- ---
    WENOUSH: Nestahuj kalhoty když Miloš Zeman je ještě daleko! Zkrátka seš do rasta věcí zažranej, možná naivní..To přímo vyzývá k reakci..Třeba od lidí, který jsou někde dál. V tom smyslu, že rastafariánství (ani na to nejni pěkný český slovo) neberou jako cestu pro sebe..možná některý jeho prvky. Páč z kůže se nevysvlečem a woe naše kořeny sou někde jinde.
    Prej Zenový mistři Evropanum doporučujou číst nejdřív Augustina a jana od Kříže, dyž sou unešený buddhismem. Nevim co nám doporučujou páni rastamani...
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    a hnedle nová anketa, která asi rozhodne o osudu tohoto klubu, protože zatím jediný jeho přínos byl ten, že jsme se dozvěděli spoustu zajímavých věcí od discipla a jemu podobných...
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    tak anketu už jsem radši uzavřel, výsledky nepříliš překvapivé, ale pozor, máme tu tři rastamany!
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    CHE_GUEVARA: vazne? to je ale holka sikovna...
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    CHE_GUEVARA: ?? pointa?
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    JULISAK: Nevím, ale cituje samotného emperora Wenoushe
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    MAJAK: ?? pointa?
    AKITA
    AKITA --- ---
    imho se staci podivat id Disciple do commentu a je jasny ze jedinej spravnej rasta je jen a pouze on.. s bibli v ruce jiste.
    MAJAK
    MAJAK --- ---
    ,,...spousta rastamanů zdůrazňuje že být rastamanem je hlavně o svobodě, jak své osobní, tak duchovní a tak i svobodě těch druhých...."

to si dejte do záhláví
    :D
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    CHE_GUEVARA:tak jasně že to neni jenom vo svobodě...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ja si evidentne vzdy mylne pod rastafarianstvim predstavoval neco trochu jineho...
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    WENOUSH: Tím pádem jsem rastaman. A znám dost lidí co z téhle definice rastamani jsou. :-D
    Jenže pro každého je svoboda něco jiného a hlavně svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého člověka.
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    CHE_GUEVARA: z toho co jsem slyšel to tak ale je, spousta rastamanů zdůrazňuje že být rastamanem je hlavně o svobodě, jak své osobní, tak duchovní a tak i svobodě těch druhých....
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    COULEEN: A co to bylo za lidi? Abych více docenil větu "Z me zkusenosti to neni mnoho. "
    A nejsem si jist jestli je Rastafariánství o takové svobodě a v podstatě "rebelii ", jak o něm hovoříš...
    COULEEN
    COULEEN --- ---
    To je fakt ulet.....nemelo toto byt o rastafarianstvi??? Hmmm vidim,ze to tady dost lidi nedava. Tak se teda pokusim o me vlastni vyajdreni. Na jamajce jsem sice nebyl a uprimne ani jsem necetl Holy Pibe, zato jsem ale zil s par lidma ktere si troufnu oznacit za Rastafarai. Takze za prve Jah je sice opet jiny nazev pro boha ale v tomto pripade bych ho nesrovnaval z bohem krestanskym. To ze si rastove zakladaji na starem zakone je sice hezke ale vite kolik z nich to opravdu dela?? Z me zkusenosti to neni mnoho. Rastafarianastvi je vice nez vira, jedna se o zivotni styl, ktery vice nez co jine protestuje proti usporadanosti nasich zivotu dle socialnich vzoru kterekoliv zeme. Tedy predevsim Sev. Ameriky a Evropy. Zivot ktery je nam vnucovan stejne vychvanymi rodici, skolou, a pozdeji spotrebni spolecnosti tak ze ztracime veskery (nebo aspon vetsinovy) kontakt s prirodou (jinak tez Jah) a tak i s lidma kolem nas a se sebou samym. Tento proces je budovan po nekolik set let. A jeho dusledkem je fakt, ze vetsina lidi nepremysli nad tim co je dobre protoze to vi - rekli jim to ve skole, v novinach, v praci nebo se to dozvedeli na ulici. Lide zaslepeni socialnimi jistotami ktere jim Babylon (jak rastove oznacuji tento system) dava, nepremysleji nad vlastni existenci a svobodou kterou jim mozna muze dat zivotni zmena.

Vice v pokracovani......
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    omfg, nechte ho bejt. zvlášť u některejch místních znalců jsem si zcela jist, že v dobách, kdy jsem se horko těžko snažil propagovat pořádnej dancehall, tak frčeli cosi jako "sunshine" štýlo a na šturmovo akcích halekali rastafáraj (a mysleli si, že je to jedno slovo;). já sice taky nechápu, proč chtěj bílí usilovat o návrat do afriky, ale nevim, proč bych tu kvůli tomu měl dělat eso
    POA
    POA --- ---
    WENOUSH: jak jde rastafariánství dohromady s tím, že se skrýváš za podivnou maskou?

S kecama, že ikonka nic neznamená, že je dílem náhody běž do mateřské školky nebo na WC, tím mne prosím neobtěžuj...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam