• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SARKADESKOVÉ HRY - nekecáme, hrajeme :)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    REQUO: Huh? Proc bych proboha doporucoval M44 kdybych ho nehral?
    REQUO: Jak jsem psal, M44 je v mem zebricku asi nejlepsi hra tohohle druhu co jsem hral. Libi se mi ze ma jednoduchy pravidla ale neni trivialni takze je tam dost mista na premejsleni, jedna partie je kratka, rychle odsejpa, neni prilis abstraktni, je v ni presne to mnozstvi nahody ktery mam ve hre rad, vypada skvele a ostatne i to, ze clovek v ni nema plnou kontrolu nad tim co muze delat (coz je imho zasadni chyba naprosty vetsiny i mnohem slozitejsich a "realistictejsich" valecnejch her).
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    mam i ve ctvrtek prijet navsteva
    ale jestli neprijede, tak se tam asi stavim...
    dam vedet v prubehu ctvrtka odpo
    REQUO
    REQUO --- ---
    MALLORYNOX: to je pravda, upresnim svuj dotaz. :)

REDGUY: jaké máš z M44 dojmy?
    MALLORYNOX
    MALLORYNOX --- ---
    REQUO: kdo by doporucoval hru, kterou nehral?:)
    REQUO
    REQUO --- ---
    REDGUY: díky, podívám se na to. Ty jsi M44 hrál? :)
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    VIK: trilogie tikal, java, mexica, popř. samurai nebo eufrat a tigris. s hrama od days of wonder, co uvádí redguy, lze rozhodně souhlasit (klidně bych mrknul i na další od nich - mystery of the abbey, colloseum...). pokud má (narozdíl ode mě;) rád i abstraktní hry, hodně kvalitní je black box

MELIBRION: psí život je +- rodinná hra, ale mívá to úspěch i v hospodě. snažim se jako první zahrabat určitej počet kostí, který somruju po popelnicích, restauracích atd. poměrně vtipná záležitost je obchcávání lamp, což komplikue život soupeřům. dobrá, jednoduchá hra, kde se nemusí moc přemejšlet.
    dračí deltu jsem hrál kdysi jednou, tam to bylo o přemejšlení víc. hážu lávky přes kameny a snažim se jako první přejít přes vodu, ale už si to skoro napamatuju. pravidla na ser. někde mám, ale ne elektronicky
    MELIBRION
    MELIBRION --- ---
    kdyz uz probirate ty hry:

Mate nekdo zkusenosti s hrami Psí život a nebo Dračí delta?

Jinak take shanim nekoho kde ma hru Serenissima, kvuli pravidlu, nemate?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    REQUO: Jestli chces nezjednodusenou valecnou hru, hraj Advanced Squad Leadera ale smir se s tim, ze pravidla budes cist podstatne dele nez hodinku (jako u M44) a jedna partie bude trvat podstatne dele nez pul hodiny (jako u M44) 8)
    LILY
    LILY --- ---
    Hraje tady nekdo Go?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    VIK: Prodejna her na Vaclavaku v pasazi Rokoko by mela mit vsechno co jsem psal. http://www.hras.cz/inshop/default_flash.asp
    REQUO
    REQUO --- ---
    VIK: Mmoir mám doma, mohu to někdy někam přinést ukázat a mžeme i zkusit hru. Je to dobrá hra, ale na můj vkus až příliš o náhodě, to už mi větší strategie přijde ten Maršá a špion, co jsem zmiňoval dole. Memoir je nádherná hra, taktická, bohužel přítlekyni to neba (je to vojenství), takže jsem neměl moc šanci to vyzkoušet, třeba by mě to ale nadchlo. Blbý na Memoir je, že je to hodně zjednodušené, scénáře jsou zajimavé, ale samotná akce žádná sláva.
    VIK
    VIK --- ---
    díky všem, Robo Rally mně zaujalo :)

jinak k těm hrám jako Shadows over Camelot, Memoir nebo Battle Lore, kde se to dá sehnat? na českejch webech, resp. obchodech o tom není ani zmínka, přitom by mohlo jít o dobré hry.

a jeden takový osobní dotaz. zahlédl jsem hru Dune. znáte? můžete doporučit? má cenu investovat a shánět se s tím až na ostrovech? :)
    PYRO
    PYRO --- ---
    VIK: zelvickyyy :))
    no jen strilim urcite asi neodpovida, ale uzasne chytlava hra :)) a to je to pro deti od 4 let :)
    FARIN
    FARIN --- ---
    REDGUY: tywe roborally, to uz jsme leta nehral, vyborana zalezitost. uplne jsme zamacl slzu kdyz jsme vzpomnel na masakrozni hry 6 lidi na jednom ctverci
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    VIK:
    Vyjimecne zpusobem hry:
    Shadows over Camelot vizualne vypada velmi dobre, hraje se hezky a vyjimecnej je hlavne v tom ze je kooperativni, ne kompetetivni, stejne jako Lord of the Rings (i kdyz ten sice nevypada tak dobre, ale pro zmenu je to zname tema).

Vyjimecne hratelnosti:
    Memoir'44 je fantastickej (moje soukroma nejlepsi hra co znam), vypada moc hezky, ale pouze pro dva a je to trochy jinej styl nez Carcas. nebo Osadnici. BattleLore je fantasy verze Memoir'44, ktera vypada jeste o neco lip nez uz tak skvelej Memoir a je fantasy, coz nekomu muze vyhovovat, imho ale herne je o fous (malej) horsi.

Pokud nic z toho nevyhovuje, tak jeste Roborallye. Nevim jak dobre vypada soucasna edice, ale hra je to moc dobra...
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Za sebe bych doporučil Puerto Rico - výtečná strategie.
    VIK
    VIK --- ---
    koukal jsem na Proroctví, ale nejsem si jistý, jestli je to to pravé. spíš něco taktického. na počítači občas hraje strategie.
    VIK
    VIK --- ---
    vidím, že jste zkušení hráči. můžete mně, prosím, doporučit nějakou skutečeně výjimečnou hru? měl by to být dárek pro člověka, co má rád Carcassonne, Osadníky, ale třeba i Bang. chtělo by to spíš něco chytrýho. předem děkuji za pomoc.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    REQUO: Jestli se to bude kutit, tak se pridam:
    Ostrava. Osadnici (zaklad), Proroctvi (+3 rozsireni, ma offnyx kamarad), Dej sem mozek. jine drobne hry...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    FREAZ: Proroctvi jsem hrali nez jsme postupne dokoupili 3 rozsireni, pak uz se to hrat neda... Cim vic toho je, tim nevyvazenejsi se to stava... bohuzel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam