• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SARKADESKOVÉ HRY - nekecáme, hrajeme :)
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    ENY14: s tim rozšířenim v cz je to krajně nepravděpodobný;). co se týká her pro holky, viz navara - tzn. budovací hry evr. typu, nebo ještě líp různý pokládačky. neplatí to úplně obecně, ale je pravda, že jen holce může připadat něco špatnýho na tom, když se, řekněmě v carcassonnu, někdo s**e do tvojí lokace apod. ale samozřejmě je ranec výjimek (o tom svědčí už i to, že třeba ty máš ráda řím;)).
    REQUO
    REQUO --- ---
    TANTRICK: zmlati. :(( ale svedu to na to, ze KESI je vyjimka potvrzujici pravidlo. :-D
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    REQUO: za tohle tě kesi nezmlátí? ;-)
    REQUO
    REQUO --- ---
    ENY14: to je idealne takova hra, kde holky vyhrajou - tzn. malo logiky, premysleni, kombinaci a pokud mozno infantilni pribeh. :-D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ENY14: treba nekonfliktni budovatelske hry jsou typicky divci :)
    ENY14
    ENY14 --- ---
    MURPHY: Jak se pozná hra pro holky :-)? Jinak moc děkuju, dneska jsem se ptala v Albi prodejně a ten prodavač říkal, že se možná chystá rozšíření pro osadníky v češtině a že se zkusí zeptat, ta dám třeba vědět.
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    ENY14: v pze to seženeš asi jen v hrasu (pasáž rokoko), stejně jako rozšíření k citadele, to asi i angl., ale taky je tam ten problém s jinejma rubama. jinak holka, která si ujíždí na revolte in rome - fakt čumim (já jen, že je to taková typicky "neženská" hra)
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    TUILE: z abstraktních některá hra z Gipf projektu.. třeba takový Yinsh "přebarvovací piškvorky". ve dvou mě baví i Metro..
    ENY14
    ENY14 --- ---
    MURPHY:Aha, no to neva, a kde se to dá sehnat. Je v praze nějakej kamenej obchod nebo se to dá objednat jen přes internet? Přemýšleja jsem i o rozšíření k Citadele, ale to je snad taky jen v němčině. Měli by tam být nějaké další postavy a budovy.
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    ENY14: bohužel, česky nejsou a asi ani nebudou. s českou verzí jsou navíc kompatibilní jen německý rozšíření, angl. maj jinej rub
    ENY14
    ENY14 --- ---
    MURPHY: Ono je i rozšíření. Sháněla jsem ho asi před dvěma lety a to mi tvrdili, že neexistuje. Je i v češtině?
    MELIBRION
    MELIBRION --- ---
    Nemate nekdo cas, tuhle stredu treba od 19? Dal bych Sabotera + neco dalsiho, misto nevim.
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    ENY14: taky mám radši karetní verzi, ale pokud možno rozšířenou (nejlíp o tu obchodní exp.). jinak ten řím je taky vynikající
    ENY14
    ENY14 --- ---
    NAVARA: Já je mám radši i než ty velký krabicový, ty mi přijdou takový hrozně jednoduchý, trochu jednotvárný, ale možná jsem ještě nenašla jejich kouzlo;-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ENY14: Karetni osadniky sice mam, urcite jsou lepsi pro par nez krabicovi, ale musim rict ze zrovna moc ohrane nejsou...
    ENY14
    ENY14 --- ---
    TUILE: Karetní osadníky mám doma a jsou výborný (nebo já je mám nejraději), mají spoustu karet s rozličnými funkcemi, a tak trvá docela dlouho než se ohrajou. Já je mám už tři roky a zatím se mi neohráli. A jinak hra na podobnym principu se jmenuje Starověký Řím, také pro dva a ta dává snad ještě lepší příležitost pro vymýšlení všemožných strategií, v osadnících je ta možnost trochu menší.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    NAVARA: Obavam se ze pravidla jsou nekompatibilni, aspon ne bez uprav. Kdyz si vymyslis jak, tak samozrejme ano... az na to, ze draci v BattleLore nejsou (zatim, vychazej expanze) 8)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    REDGUY: a muze na scenari hrat soucasne armadni general i velitelka draku? :)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    TUILE: Ja pro dva vsem doporucuju Memoir'44, ale pokud je jeden z cilovejch hracu samicka tak tema WWII nemusi byt uplne nejlakavejsi. Pak je tady ovsem BattleLore, coz je M44 predelanej do fantasy sveta, kterej se mi sice herne prijde o fous slabsi, ale vizualne vypada jeste lepe. Oboje je v podstate vyhradne pro dva hrace, rychle, jednoduche ale ne trivialni, velmi zabavne. Jedna hra trva pul hodinky, takze se klidne stihne nekolik her za sezeni, coz je skvely kdyz si hraci po scenari chteji vymenit strany nebo tak neco.
    Hral jsem ted Galactic Truckers a jsou super, vsem lidem s kterejma jsem to hral se moc libili a myslim ze by mohli dobre fungovat i ve dvou.
    TUILE
    TUILE --- ---
    a karetni osadnici?

jinak moc dekuju za rady a za nabidky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam