• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SARKADESKOVÉ HRY - nekecáme, hrajeme :)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    KYBL: Nikoliv.
    Nejdřív si člověk ze svých vojáčků vybere asi 25 - liší se to podle počtu hráčů (25 je myslím pro 5 hráčů).
    Potom se rozdají kartičky s územíma.
    Pak si každý dá na svoje území vždy jednoho vojáčka, aby se vidělo, kdo co má.
    Potom si všichni rozestaví zbytek z těch 25 vojáčků na území tak, jak se komu chce, ale maximálně 4 vojáčky na 1 území.
    A až je to hotovo, teprve se rozdají úkoly a hraje se.
    KYBL
    KYBL --- ---
    LODBROG: Podle kartiček si dá každý jednoho vojáčka. Potom dává každý dokola vždy jednoho na kterékoliv ze svých území, až se jich rozdá všech těch čtyřicet (čtyřicet?). Což právě vede k tomu, že si je každý rozestaví tak, že velmi rychle vyhraje.
    Je taky pravda, že jsme hráli možná až příliš čestně, mírové dohody se neporušovaly, kolo výpovědní lhůta... Hrát to trochu víc sviňsky by také mohlo být řešení...:)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    KYBL: Jak to myslíš?
    My to rozestavujeme tak, že si rozdáme všechny kartičky se sttama, a potom každý dá až 4 vojáčky na ta území, na jaké se mu rozdaly kartičky.
    A pak teprve se rozdají úkoly.
    KYBL
    KYBL --- ---
    LODBROG: To zní docela zajímavě a ... dlouze:)
    Mě zas napadlo nerozestavovat na začátku do svých území vojáčky libovolně, což nahrává všemožným paktům, ale rovnoměrně do každého území 3 až 4.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    Omlouvám se za chyby - možná má být správně "dobít" ;)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    No, já jsem spíš jednodušší, a jsem rád, když mi mou slaboduchou strategii občas podpoří šťastná náhoda v kostkách ;)

Jinak jsme onehdy zkoušeli Risk s jakýmisi novými pravidly úkolů, a nic moc. Úkolů bylo víc na každého hráče, a byli různě obtížné.
    Jakmile člověk splnil jeden úkol, začal plnit další.
    Kámen úrazu byl v tom, že na sebe úkoly nenavazovaly myšlenkou.
    Dokud bylo cílem "dobýt jakýkoli kontinent", tak to šlo,
    ale jakmile měl člověk dobýt Astrálii a Evropu, a (poté co to dokázal) pak dostal jako úkol dobýt Jižní Ameriku a Afriku, tak to začalo být poměrně náročné
    - nepřekvapí že jsme to nedohráli.
    KYBL
    KYBL --- ---
    Risk mi připadá z obdobných her spíš slabší, jednak tam hraje velkou roli náhoda a jednak jsme s rodinkou ke konci tak překombinovali systém smluv a rozestavění vojáčků, že hra obvykle končila ve druhém a někdy i v prvním kole.
    Naopak skvělá hra na téma mapa světa/Evropy, vojáčci a vyhraj, je Imperial. Tam prvek náhody vůbec není a navíc hra nefunguje na obvyklém principu hráč=národ, ale všichni jsou částeční majitelé všeho (akcie států). Mám tu hru novou a zatím jsem ji hrál jen párkrát a jediný negativní pocit je ten, že samoregulující a zpětnovazebné mechanismy hry jsou tak dokonalé, že je vlastně jedno, co člověk udělá. Ale to je asi jen klamný dojem začátečníka. Každopádně kdyby si někdo tuhle hru chtěl zahrát, budu rád, protože je přeci jen docela dlouhá a složitá a nedaří se mi na ni najít lidi.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    REQUO: V Tescu (tom komplexu na Andělu) v obchodě s hrami.
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    REQUO: v Tescu jsou občas o dost levnější.. třeba Risk tam šel jednu dobu sehat za cca 400,- /a já jsem ho koupila o týden dřív klasicky skoro za dvojnásobek/
    REQUO
    REQUO --- ---
    LODBROG: v Tescu? Tam prodavaji takhle drahe hry?
    NEFERNEFER
    NEFERNEFER --- ---
    LODBROG: ja to mam a imho super, nicmenenemam s kym hrat :( vsichni jsou tak na bang nebo carcaswsone zatimco strcraft vyzaduje strategii a premysleni
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    Hrál jste někdo "Starcraft"?
    Dneska jsem to viděl na Andělu v Tescu v hračkách pro děti...
    SAHIB
    SAHIB --- ---
    jj...právě mi poradil kámoš.... tady je odkaz na web příznivců hry...kdyby se někdo chtěl zůčastnit :-)

http://diplomacie.valka.cz/
    SAHIB
    SAHIB --- ---
    Nevíte někdo, jak se jmenuje desková tahová strategie, kdy proti sobě hrajou evropský státy někdy v letech 1918 (asi)...Jsou k tomu figurky lodi,... a tahy se píšou na listek a následně se čtou....hrál jsem to cca před 14ti lety a nemůžu si vzpomenout na jméno. Díky za jakoukoliv stopu :-)
    HLOH
    HLOH --- ---
    Pokud by jste měl někdo zájem tak zde
    mají docela slušný výběr deskových her (třeba 4. edici talismanu a podobné).
    SHARK_A
    SHARK_A --- ---
    Ahoooooj, nechcete někdo Carcassone všechny rozšíření - uplně nový - cena celá sada celkem 3370, prodám za 2200 - možný i po kusu. Při rychlém jednání možná SLEVA :))

A ještě mám Královské rošády z 370 na 260 kč...

k vyzvednutí Praha...kdyžtak pošta
    NEFERNEFER
    NEFERNEFER --- ---
    ahoj! prosim nevite jestli existuje nejaky smokers club deskovych her v brne? ja mam pocit ze vsude narazim jen na skautske kluby (kouriti nelze, piti s rozumem take ne) a zacinam zoufat zdali budu muset vstoupit do klubu "korektnich" lidi kdyz si chci zahrat
    ENY14
    ENY14 --- ---
    No já bych se klidně přidala, ale bohužel můžu pouze a jedině v úterý. A kdyby bylo na mně, jsem spíš pro čajovnu ;-)
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    Dejvicka cajovna je mozno rezervovat. Z hospod je velmi vhodna napr. Krasny Ztraty v Naprstkove.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam