CERNAAMODRA: dobre hry su ako zivot :) vela veci je nahoda - kde a komu sa narodis, ake dostanes talenty a akych majetnych mas rodicov, ale vo finale vyhravaju schopni (odvazni, inteligetni, triezvo pragmaticki)
a naspat k spolocenskym hram, uz som vyhral v monopoloch aj osadnikoch tolko hier, kde som z 4-5tich hracov vyzeral brualne na prehru a bol som na poslednom mieste, samozrejme mozes mat aj megasuperbrutalnu smolu, ale taktika a strategia vie celkom dobiehat niektore veci
a dobry hrac nie je ten co vyhra vzdy, ale vacsinou, lebo ma taky pristup k hre, ze si zvysuje pravdepodobnost kym ostatnym sa snizi (i vramci toho keby mu stastie neprialo a im ano)
prvok nahody je super vec! sach je prilis determinovany tahmi, nemusis pocitat s pravdepodobnostou, vsetko je len o tom kto co proti komu hra, no a vojna je zas cela o nahode, kde nemusis zapnut mozog vobec :) a medzi tou determinovastou a uplnou nahodou su aspon pre mna hry, ktore ma aj bavia, lebo musis vytvarat rezervy, alternativy a taktiku pocitajus aj s nahodou!