• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SARKADESKOVÉ HRY - nekecáme, hrajeme :)
    FALCO
    FALCO --- ---
    NONOBODY: behem srpna, vidim to tak na tyden/14 dni budou u nas. Mam to predobjednane (nejake tri promo karty jeste)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    FALCO: jo ty vypadaj zajimave:) uz sou i myslim k maní...
    BUDDHA
    BUDDHA --- ---
    Nechce si tu někdo jít zahrát go/baduk (okolo 5k)? Kdyžtak pošta, dík
    FALCO
    FALCO --- ---
    CERNAAMODRA: jestli te bavi hazeni kostkou tak behem srpna u nas bude Quarriors :) 130 kostek + deck(dice)building
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    BLACKDRAGON: Však jo, to říkám celou dobu, mě baví i hry, u kterých hodně záleží na hodu kostkou... a vím, že samozřejmě u všech her záleží i na strategii, inteligenci, znalosti herního principu atd., jen nesouhlasím s tvrzením, že při hodu kostkou jednou vyhraješ a jednou zas prohraješ, takže to ve výsledku není náhoda.

Btw ted zrovna jsem se naučila Ghost Stories a jsou naprosto super, upln+ mám chut o nich něco napsat, ale asi ještě počkám, než si je trochu ohraju.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    CERNAAMODRA: dobre hry su ako zivot :) vela veci je nahoda - kde a komu sa narodis, ake dostanes talenty a akych majetnych mas rodicov, ale vo finale vyhravaju schopni (odvazni, inteligetni, triezvo pragmaticki)

a naspat k spolocenskym hram, uz som vyhral v monopoloch aj osadnikoch tolko hier, kde som z 4-5tich hracov vyzeral brualne na prehru a bol som na poslednom mieste, samozrejme mozes mat aj megasuperbrutalnu smolu, ale taktika a strategia vie celkom dobiehat niektore veci

a dobry hrac nie je ten co vyhra vzdy, ale vacsinou, lebo ma taky pristup k hre, ze si zvysuje pravdepodobnost kym ostatnym sa snizi (i vramci toho keby mu stastie neprialo a im ano)

prvok nahody je super vec! sach je prilis determinovany tahmi, nemusis pocitat s pravdepodobnostou, vsetko je len o tom kto co proti komu hra, no a vojna je zas cela o nahode, kde nemusis zapnut mozog vobec :) a medzi tou determinovastou a uplnou nahodou su aspon pre mna hry, ktore ma aj bavia, lebo musis vytvarat rezervy, alternativy a taktiku pocitajus aj s nahodou!
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    FARIN: ne, ve výsledku jednou chcípneš jako děvka, protože nehodíš vůbec nic a podruhý s přehledem vyhraješ, protože hodíš všechno. To není nenáhodný průměr.
    FARIN
    FARIN --- ---
    CERNAAMODRA: a v tom prave ten problem, tam kde je hodu opravdu hodne je vlivu nahody spis mensi, protoze ve vysledku vsem nakonec dohromady pada prumer. Viz napr Doba Kamenna
    FALCO
    FALCO --- ---
    Komu vadi moc jednoduche hry at si zahraje Die Macher, ja jsem to teda nedal. :D

Z jednoduchych her mohu doborucit 7 wonders, je okolo toho stejny hype jako byl u Dominionu, stavi to na stejnych principech. Vysvetleno za pet minut, odehrano za 20 (klidne i v sedmi) a velice chytlave.

Ted jsem si poridil Tales of Arabian nights a trochu se bal ze je to pro deti, vyborna hra s atmosferou. Takovy gamebook v deskovce :).
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    BLACKDRAGON: agricola celkem slozita, hodne komplexni.. ackoliv mam rad slozity hry, tak agricola me moc nenadchla (hral jsem zaklad a pak zaklad + sedlaci z blat).. hrano tak 5 her s lidma, co uz to maj celkem najety a vecne jsem nevedel, co driv

dominion super jednoducha a rychla hra, da se odehrat za dobu jedny hry agricoly nekolik her dominionu.. je to rychly, svezi, energicky a kdyz to jednou poseres, muzes to dat znova a znova = vic moznosti vyhrat.. kdyz poseres agricolu, tak uz se vezes a je to utrpeni to dohravat

GOT neznam

Osadnici deskovy me nenadchli.. byl jsem unesenej z karetnich pro 2, ta vetsi verze zaklad je celkem o nicem.. strasne velkej podil nahody, kdyz ti to nepada a nikdo nechce menit suroviny, tak te to rychle omrzi...
    TUILE
    TUILE --- ---
    nebo si jit ty hry zahrat do paluby a pak se rozhodnout podle toho.
    me osobne kuryr nebavi, protoze je takovej nezaskodnickej, naopak osadniky si zahraju rada.
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    QZUZKA:
    BLACKDRAGON: jj, budeš se muset asi rozhodnout podle sebe, protože jak vidíš, každej máme jinej názor :-) a až zkusíš sám nějakou hru, uvidíš, že budeš mít názor ještě jinačí :-)
    (btw. kurýr řadím mezi vymakanější, než osadníci, ale je stokrát jednodušší, než puerto rico, agricola apod.)

Fantoma jsem hrála taky mockrát.... a ted je tak málo času na hraní, že když se k tomu konečně dostanu, tak si prostě zahraju něco pořádnýho ;-) tečka.
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    Osadníky taky znám dlouho, hrála jsem leccos (z toho seznamu vše, i když bych neřekla že je puerto rico o tolik novější... nebo Kurýr složitější, spíš naopak) a přesto mě osadníci bavěj - ano, jiné hry jsou komplikovanější, ale to není vždy výhoda.
    Vliv náhody je i v jiných hrách, třeba u napětí jedna náhoda může rozhodnout o výsledku, jen to tak nevypadá na první pohled.. Pokud přímo ukázaná náhoda někoho rozčiluje, tak tonení tím, že jsou osadníci přestárlí, ale jsou prostě mimo jeho oblast, i kdyby vyšli až teď.

A to, že už je jim patnáct pryč není důvod je zahodit - nedávno jsme s kamarády vytáhli starého Fantoma :) a taky bavil
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    CERNAAMODRA: no, myslela jsem to spíš tak, že pokud by osadníci byli pro tebe tou nejsložitější hrou, co jsi kdy hrála, tak pak chápu, že tě tolik pořád baví. Jestliže jsi hrála i promakanější hry - novější, prostě lepší, (v tom smyslu, že prostě všechno se vyvíjí a osadníci byli průkopníci a už jsou dle mne dávno překonáni (1995)), tak to nechápu :-) - ale to je prostě můj názor, neberu ti, že tě můžou bavit, takže je dobře, že baví i po tolika letech dál. (Poprvé jsem je hrála v době, když se u nás ještě neprodávaly ;-) Což už je fakt hafo dávno.
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    PIPLA: Už vím, uplně nejsložitější hra co jsem kdy hrála byl Interspace. Ale tu asi moc lidí nezná, nedá se totiž koupit, musíš si ji vyrobit.
    InterSpace | Board Game | BoardGameGeek
    http://boardgamegeek.com/boardgame/11957/interspace

Ale byla fakt super, dost mě bavila.
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    PIPLA: Hrála jsem agricolu, poštovní kurýr mi přišel trochu nuda a ne uplně složitý... nejsložitější, hm... záleží jestli složité na vysvětlování, nebo na hraní. Ale docela složití mi přijdou Illuminati, Starcraft složitej vysvětlit, pak už pohoda, BSG spíš jednodušší, mám ráda Pandemic (část rozšíření) a Red November, Shadows over Camelot nebo toho Hulka.
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    CERNAAMODRA: a hrálas nějaké novější a složitější hry? Jako je to Puerto rico třeba, Agricola, Poštovní kurýr, Vysoké napětí apod...? nebo "nejnáročnější", "nejsložitější" hra, kterou jsi hrála, jsou osadníci?
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    PIPLA: Hele já je hraju s přestávkama už asi sedm let a ještě se neomrzeli. Na to, jak mají jednoduchá pravidla jsou fakt zábavní.
    Co se týče hodu kostkou... mě třeba baví kretní Hulk a ten je tak 100x víc o hodu kostkou, než osadníci.
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    CERNAAMODRA: jj, klasika, ale dávno překonaná... děsně mne na osadnících štve ten velký prvek náhody - kostka!
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    osadníci super klasika, rozhodně doporučuju!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam