• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SARKADESKOVÉ HRY - nekecáme, hrajeme :)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    WUJI: To je ta s tím řetězem na kolo? Na tu jsem koukal :)

Jak se vám dneska hrálo?
    WUJI
    WUJI --- ---
    MYSKAZBRISKA: mame v cajovne bednu a asi 20 her, mozna vic. jsme tam kazdy den, protoze nase unikatne pestre spolecenske zivoty ani jinak nedovoluji :-)
    MALKUS
    MALKUS --- ---
    MYSKAZBRISKA: Ahoj,
    jo pár lidí chodí pravidelně, hraje se to co se donese..

Jinak existují herní kluby v praze:
    http://stoh.su.cvut.cz/ stoh na strahově
    www.paluba.cz/ či paluba na andělu
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak to tu funguje? Z předchozího příspěvku to vypadá,že děláte nějaké pravidelné srazy? Nosíte si vlastní hry (doma jich taky pár mám) anebo je to nějaký herní klub s možností půjčení her? Od kolika se scházíte a mohla bych se přijít taky podívat?
    MALKUS
    MALKUS --- ---
    CERNAAMODRA: jono, já byl jenom jednou. Ale když to vyjde se zase někdy zastavím :-)
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    MALKUS: chodíme, chodíme... už máme ustálenou skupinku a většinou se sejdem:-)
    MALKUS
    MALKUS --- ---
    CERNAAMODRA: ahoj, to rád mrknu, dost her znám a nějaké prostuduji.

Chodíte fakt každej den do nebe pekla ráje?
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    Nějak jsem poslední dobou dostala chuť začít zase psát na svůj starý blog a protože téměř denně hraju deskovky, tak i většina mých příspěvků jsou krátké recenze a shrnutí her, co právě hraju. Zatím je jich tam 12 a tak jednou za dva týdny vždycky nějaká přibude. Tak kdybyste si chtěli počíst a třeba přidat nějaké postřehy: barevna.blogiskuje.cz
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    FALCO: tak pak nahod referenci, přemejšlím, že bych je objednala do klubu...
    FALCO
    FALCO --- ---
    NONOBODY: behem srpna, vidim to tak na tyden/14 dni budou u nas. Mam to predobjednane (nejake tri promo karty jeste)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    FALCO: jo ty vypadaj zajimave:) uz sou i myslim k maní...
    BUDDHA
    BUDDHA --- ---
    Nechce si tu někdo jít zahrát go/baduk (okolo 5k)? Kdyžtak pošta, dík
    FALCO
    FALCO --- ---
    CERNAAMODRA: jestli te bavi hazeni kostkou tak behem srpna u nas bude Quarriors :) 130 kostek + deck(dice)building
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    BLACKDRAGON: Však jo, to říkám celou dobu, mě baví i hry, u kterých hodně záleží na hodu kostkou... a vím, že samozřejmě u všech her záleží i na strategii, inteligenci, znalosti herního principu atd., jen nesouhlasím s tvrzením, že při hodu kostkou jednou vyhraješ a jednou zas prohraješ, takže to ve výsledku není náhoda.

Btw ted zrovna jsem se naučila Ghost Stories a jsou naprosto super, upln+ mám chut o nich něco napsat, ale asi ještě počkám, než si je trochu ohraju.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    CERNAAMODRA: dobre hry su ako zivot :) vela veci je nahoda - kde a komu sa narodis, ake dostanes talenty a akych majetnych mas rodicov, ale vo finale vyhravaju schopni (odvazni, inteligetni, triezvo pragmaticki)

a naspat k spolocenskym hram, uz som vyhral v monopoloch aj osadnikoch tolko hier, kde som z 4-5tich hracov vyzeral brualne na prehru a bol som na poslednom mieste, samozrejme mozes mat aj megasuperbrutalnu smolu, ale taktika a strategia vie celkom dobiehat niektore veci

a dobry hrac nie je ten co vyhra vzdy, ale vacsinou, lebo ma taky pristup k hre, ze si zvysuje pravdepodobnost kym ostatnym sa snizi (i vramci toho keby mu stastie neprialo a im ano)

prvok nahody je super vec! sach je prilis determinovany tahmi, nemusis pocitat s pravdepodobnostou, vsetko je len o tom kto co proti komu hra, no a vojna je zas cela o nahode, kde nemusis zapnut mozog vobec :) a medzi tou determinovastou a uplnou nahodou su aspon pre mna hry, ktore ma aj bavia, lebo musis vytvarat rezervy, alternativy a taktiku pocitajus aj s nahodou!
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    FARIN: ne, ve výsledku jednou chcípneš jako děvka, protože nehodíš vůbec nic a podruhý s přehledem vyhraješ, protože hodíš všechno. To není nenáhodný průměr.
    FARIN
    FARIN --- ---
    CERNAAMODRA: a v tom prave ten problem, tam kde je hodu opravdu hodne je vlivu nahody spis mensi, protoze ve vysledku vsem nakonec dohromady pada prumer. Viz napr Doba Kamenna
    FALCO
    FALCO --- ---
    Komu vadi moc jednoduche hry at si zahraje Die Macher, ja jsem to teda nedal. :D

Z jednoduchych her mohu doborucit 7 wonders, je okolo toho stejny hype jako byl u Dominionu, stavi to na stejnych principech. Vysvetleno za pet minut, odehrano za 20 (klidne i v sedmi) a velice chytlave.

Ted jsem si poridil Tales of Arabian nights a trochu se bal ze je to pro deti, vyborna hra s atmosferou. Takovy gamebook v deskovce :).
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    BLACKDRAGON: agricola celkem slozita, hodne komplexni.. ackoliv mam rad slozity hry, tak agricola me moc nenadchla (hral jsem zaklad a pak zaklad + sedlaci z blat).. hrano tak 5 her s lidma, co uz to maj celkem najety a vecne jsem nevedel, co driv

dominion super jednoducha a rychla hra, da se odehrat za dobu jedny hry agricoly nekolik her dominionu.. je to rychly, svezi, energicky a kdyz to jednou poseres, muzes to dat znova a znova = vic moznosti vyhrat.. kdyz poseres agricolu, tak uz se vezes a je to utrpeni to dohravat

GOT neznam

Osadnici deskovy me nenadchli.. byl jsem unesenej z karetnich pro 2, ta vetsi verze zaklad je celkem o nicem.. strasne velkej podil nahody, kdyz ti to nepada a nikdo nechce menit suroviny, tak te to rychle omrzi...
    TUILE
    TUILE --- ---
    nebo si jit ty hry zahrat do paluby a pak se rozhodnout podle toho.
    me osobne kuryr nebavi, protoze je takovej nezaskodnickej, naopak osadniky si zahraju rada.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam