• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SARKADESKOVÉ HRY - nekecáme, hrajeme :)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    NONOBODY: Já bych si chtěl zahrát Temné znamení, který jsme si koupili na loňský vánoce :)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    Co takhle anketa, co si kdo přejete za hru k vánocům a proč?
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    NOIZER: hrala jsem to parkrat, celekem sranda, ale taky bych zato ty prachy nedala...
    AREDHEL
    AREDHEL --- ---
    NOIZER: mají to naši, hrál jsem to možná jednou. Ale moc dobré mi to nepřijde, ty prachy bych za to rozhodně nedal. Je to vzdělávací hra ve stylu Kyiosaki směru finančního vzdělávání.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    mate nekdo zkusenosti s touhle hrou?

Pragma Cashflow Jak vybřednout z Krysího závodu od 1 339 Kč - Heureka.cz
    http://deskove-hry.heureka.cz/...w-jak-vybrednout-z-krysiho-zavodu/?gclid=CL3Kh7iEusICFfTJtAodPyQA5A
    AREDHEL
    AREDHEL --- ---
    ahoj, v neděli se chystáme v Praze hrát 1830:Railways & Robber Barons a chybí nám 1-2 lidi. Kdybyste se někdo chtěli přidat tak mi napište do pošty.
    EUROX
    EUROX --- ---
    Ahoj , chtěl jsem se zeptat jak to tady přesněji funguje.) ,,, je nějaký konkrétní místo , nebo klub , kde se scházíte a hrajete ? ,,, V současné době pracuji na své vlastní deskové hře ze světa Warhammer, a byl bych rád kdybych našel další testery a zapálené hráče ,co by to rádi zkusili, a připadně řekli názor , pomohli najít bugy , ale hlavně si prostě zahráli .)
    YARIN
    YARIN --- ---
    NONOBODY: to je dost dobre mozny:). on to mel byt spis takovy zakladni vhled do sveta deskovek, nez tema pro uz zasvecene. a myslim, ze celkova stopaz 20 minut je naprosto v pohode, kdyz si mezi to prictes par pisnicek, nema to ve vysledku k hodinovymu poradu daleko.
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    no já prostě doufala, že řeknou něco víc... asi hraju víc než moderátor:)
    YARIN
    YARIN --- ---
    NONOBODY: vsak o poradu nebyla rec:)
    NONOBODY
    NONOBODY --- ---
    YARIN: no, ale moc obsáhlej pořad to teda nebyl:)
    YARIN
    YARIN --- ---
    neco k tematu na CRo Radio Wave

Deskové a karetní hry: Úžasný mikrosvět nejen pro geeky a hračičky | Společnost
    http://www.rozhlas.cz/.../deskove-a-karetni-hry-uzasny-mikrosvet-nejen-pro-geeky-a-hracicky--1367058
    CERNAAMODRA
    CERNAAMODRA --- ---
    PHOBOS99: Arkham máme docela ohraný a pořát nás baví. Vůbec mi nepřipadá "mělký" a třeba s BSG bych ho vůbec nesrovnávala, tam je herní mechanismus i příběh někde uplně jinde. Je fakt, že těch komponent je trochu víc, ale když na to má člověk prostor a čas, vůbec nejsou na obtíž. Taky se nám nestává, že by jeden hráč vše řídil a ostatní jen čučeli, ale možná je to tím, že hrajem z 90 % jen kooperačky a jsme zvyklí se všichni zapojovat.

Doporučovala bych začít tím Elder Signem, kde si člověk trochu ohmatá herní názvosloví, postavy a příběh a pak teprv skočit do Arkhamu. Úplně v pohodě hratelnej i bez jakéhokoli rozšíření. Když už, tak doporučuju rozšíření Dunwich horror.

k vánocům jsme si letos pořídili Eldritch horror a nemůžem si ho vynachválit. Rozhodně méně komponentů a stejná porce zábavy.
    VFISA
    VFISA --- ---
    PHOBOS99: Doporučil bych spis začít s Elder Signs, jednodušší, levnější.
    FALCO
    FALCO --- ---
    PHOBOS99: AH je dobra hra ale casove narocna (1 hodina na hrace). Tim ze je dost zamerena na fluff a na pribeh tak cas hrace se natahne nez precte co se deje apod. Atmosferu to ma, ale dobrou (nesouhlasim ze je rovnou lepsi hrat RPG, v AH nemusis nic pripravovat a vymyslet).
    Pokud jeden hrac zna pravidla a vi s cim kde hybat a provadi mechanismy hry tak pro ostatni je hra v zasade pravidlove trivialni.
    Rozhodne tahle hra nema tak silny prvke "alfa hrace" jako jine kooperativky (Pandemic, Forbidden Island, Yggdrasil - ve kterych je jasny vysledek tvych akci). Zde se dost haze kostkou, a hra je vice nepredvidatelna. Pokud se rozhodne pravidlove zdatnejsi hrac tlacit na ostatni a dirigovat tak tomu samozrejmne neni pomoci.
    Pokud se ti zakladni hra zalibi, po nekolika zahranich (6-10) zacne byt prilis jednoducha a chce to sahnout po rozsireni.

Jako pravidlove jednodussi je moznost sahnout po hre Eldritch horror (neni zatim v CZ). Tematicky velice podobna hra, vice "vyladena" a je to takovy cerstvy svezi vitr na poli Arkham Horroru.
    No a z podobneho duchu, jedna z her s nejlepsi atmosferou povazuji Mansions of Madness; to uz ale zacinam byt kousek jinde.
    MAUGLI
    MAUGLI --- ---
    PHOBOS99: Ja to mam rad. Ale jak pisou ostatni, je to fakt na dlouho a je dobre, kdyz hrajou lidi, co znaji pravidla. Co se prekladu tyce, tak ja to mam v cestine a vim, ze u nekterych karet je preklad trochu problematicky. Z kooperativek mam zkusenosti uz jen s Pandemikem a Andorem, takze nemam moc srovnani, ale AH bych doporucil.
    IVIS
    IVIS --- ---
    PHOBOS99: souhlas s REDGUY, nato jak je to opěvovaný tak mě to vyloženě zklamalo. Pokud nejsi zanícený fanoušek Lovercraft univerza tak ruce pryč:) Milión komponent, dlouhé prodlevy, spousta textu. Sklouznutí k nadvládě jednoho alfa-hráče je v podstatě problém většiny kooperativek.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    PHOBOS99: No, znam lidi co AH hrajou a dost je bavi, ja k nim ale nepatrim. Hral jsem ho nekolikrat a muj hlavni problem s nim je, ze na to, jak je to slozita hra (ne pravidlama, ale mechanismem, spoustou komponent, ruznejch karticek a zetonu ktery trva hodinu rozlozit a slozit), je strasne melka a postrada nejakou hlubsi strategii. Navic kdyz hrajou hraci s ruznejma zkusenostma, velmi snadno se sklouze k tomu ze v podstate hraje jen jeden a ostatni jen delaji co jim rekne. Klic je mozna v tom hrat to trochu jako RPG, v tom pripade uz mi ale prijde lepsi hrat rovnou RPG 8)
    Cili, za me nic moc, ale YMMV. Z tehle kooperativnich (nebo skoro kooperativnich) mi treba takova Battlestar Galactica prijde radove lepsi.
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    ahoj, máte někdo zkušenosti s arkham horror? jde mi hlavně o to, jestli je to prostě a jednoduše dobrá hra (nečekaně), a dále, jestli není problém například překlad a jestli je potřeba dokupovat rozšíření, nebo se bez nich pohodlně obejdu.
    FALCO
    FALCO --- ---
    Memoir 44 je fajn vec. Ja vetsinou hraju hry v Tomovych hrach utery/ctvrtky. Kazdopadne nejlepsi rozsireni k Memoiru je Air pack ale hure sehnatelne (myslim ze jsem ho zahlidl v bazaru zatrolenych her).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam