• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COSBYAMD.ATi - Procesory, grafické karty, ovladače, tech. dema, přetaktování...
    HEDIS
    HEDIS --- ---
    LOJZAK: Už jsem to vyřešil. Aktualizoval jsem BIOS a nic a až přeinstal skvělého OS Windows mi to konečně funguje jak má :)
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    Tak jestli tomu trochu rozumis a mas vse dobre nainstalovane a komp ti nepada ,tak bych zacal asi novim biosem desky.Nebo se aspon podivej jestli na tvoji desku nevyskla nejaka zaplata.
    Zkusil bych kartu i v jinem kompu.Zkusil bych novou instalaci operacniho systemu....
    HEDIS
    HEDIS --- ---
    zdravím,

    koupil jsem si R9 270x a po nainstalování karty a ovladačů mi vše běží hodně špatně. v PassMark testu mi to háže 871bodů. v BF4 mám na nízké detaily 25FPS. U mé předchozí grafiky HD 5850 jsem měl podstatně více bodů a FPS.

    Nemáte někdo prosím Vás radu jak dál pokračovat ? děkuju
    LOJZAK
    LOJZAK --- ---
    Karta bere cca 170W v plne zatezi.Tzn 340W jen na grafiku.Pak zalezi jakej mas procak.Pokud ti zere napr 100W,uz jsi na 440W jen u procaku a grafik kdyz ti to pobezi na plny gule.
    Koukni po nejakym 700W a vejs :)

    tedy za rozumnej peniz jeden eurocase
    Eurocase ECO+85, 700W ATX-700WA-14-85 | CZC.cz
    http://www.czc.cz/...41388/produkt?q-category-id=3qosi9trokgjsau5dgu3mu9ko4&q-c-0-f_2027413=r600-780
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    TRAGED: Jo stím to moc nesouvisí, ale scháněl jsem dlouho stejný model HD6850 a ten co mám já má takt na nejvyší frekvenci a ty co prodávali po té se stejným označením od stejného výrobce měli nižší takt takže jsem to zapojit přemostěním nemohl.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    PETRPEDROS: UFF. Jak to souvisi s Cross Firem??
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    TRAGED: no zkoušel jsem přetaktovat graf. kartu Shhapire HD6850 VAPOR-X a začali mi skákat vlnky po monitoru tak jsem to zase vrátil. Na procesor jsem se ještě nedostal protože mám základní chladič. Phenom II X6 1090T
    HEDIS
    HEDIS --- ---
    TRAGED: perfekt, děkuju moc :)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    HEDIS: Ano, na vyrobci nezalezi, melo by byt jedno i kdyby to nebyla 5850, ale musi to byt 5xxxx viz:

    http://sites.amd.com/...es/Public/Graphic_Illustrations/WebBannerJPEG/AMD_CrossfireX_Chart_1618W.jpg
    HEDIS
    HEDIS --- ---
    Zdar, chci se prosím vás zeptat. Když mám grafiku AMD Radeon 5850 a chci k tomu přes Crossfire připojit 5850, ale od Sapphire, bude to vadit nebo jde prostě o ten typ 5850? Díky moc
    DJ_MAUS
    DJ_MAUS --- ---
    Ahoj, pls mám zákl.desku ga-990fxy-ud3 a procesor AMD phenom 2 X6 1100T. Poradíte jakej chladič pořídit? preferuji ticho :)
    CRKOS
    CRKOS --- ---
    Tak sem objednal http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=25914&catid=1&Itemid=57 tuhle kartu. Za tu cenu se mi zdá poměr cena/výkon a potencionál taktování jako jasná volba. Ale dost mě zajímá spotřeba téhle GK, je opravud tak vysoká jak se prohlašuje? bude to popřípadě vidět v jakých řádech za měsíc (při vytížení GPU tak 4 hodiny každý den)?
    CRKOS
    CRKOS --- ---
    No už sem se asi rozloučil, ale přece jenom to péct asi nebudu. Už teď vidim jak by to dopadlo:) Každopádně díky za váš čas.
    ICESUNLAB
    ICESUNLAB --- ---
    tak jestli si to nikdy nedělal, do trouby doma bych ji rozhodně nedával, to jí zrovna můžeš zahodit protože šance že tý kartě spíš víc ublížíš je obrovská :)
    pokud jsi se s ní už ale rozloučil, není co řešit :)
    Jestli ti ale bouchne nějakej kondík v tý troubě, mladá s připravenou bábovkou nebude zrovna nadšená.
    LUDO
    LUDO --- ---
    CRKOS: hlavne to neotacaj suciastkami dole, lebo uz ich naspat nepridas :)
    NELLI
    NELLI --- ---
    CRKOS: no větrák a plastový kryty z toho samosebou musíš před pečením odmontovat, a taky se to tušim musí nějak pokládat (nebo balit) do alobalu. Nikdy jsem to nedělal, takže praktický zkušenosti ti bohužel nepředám, ale youtube je plnej "how-to" videí.
    CRKOS
    CRKOS --- ---
    NELLI: Tak asi bohužel end, přeinstal celého systému nepomohl,3D mark a ostatní testy opět fail jako předtím, jenom se ty artefakty objevujou častěji i ve win při zátěži..ovladače z krabice od karty, otestovaný 2 zdroje, tak už jedině GK nebo deska. Ještě přes noc ten dlouhej memtest a pak začnu přemejšlet o pečení než si do Vánoc udelam radost nejakym dělem. nějaký zkušenosti s tim? tak nějak sem viděl videa, ale ta moje karta vypadá takhle http://www.ixbt.com/video3/images/sapphire-16/sapphire-3850-front.jpg , nezapálim ten plast a větrák když už se do toho budu náhodou pouštět? :-))
    NELLI
    NELLI --- ---
    CRKOS: jakmile začínají artefakty, s přihlédnutím ke stáří karty, bych řekl, že je čas udělat grafárně pápá. Ale ještě ji můžeš nechat propéct v troubě, to by mohlo na pár tejdnů/měsíců pomoct.

    Ale před tím, než se do něčeho takovýho pustíš, by bylo samosebou záhodno tu kartu zkusit v zátěži v jiným kompu, aby jsi vyloučil problém na jiné komponentě.
    CRKOS
    CRKOS --- ---
    zdravim, potreboval bych poradit jestli mam v haji grafiku. Jedna se o ATI HD 3850 do agp slotu, z ničeho nic mi to začíná hazet při hře, zátěži(tudíž už i v menu her) artefakty, různé čáry a tečky, 3D behnchmarky failujuou, vetšinou to končí na začátku už resetováním grafického adaptéru, myslíte, že je v hájí GK?. Přece jenom už je použivaná 4 roky, prakticky v každodenní několikahodinnové zátěži... Ovladače Omega i Catalyst nekolikrat preinstalovany i starší verze jsem zkoušel, ale bohužel bez výsledku...Poslední možnost, jestli by nahodou nepomohl celej reinstall winu ale to až jako posledni možnost...

    (Vím, předpotopní) Sestava : P4 3.2ghz
    Ram 2gb ddr2
    deska: intel la crosse 365glc
    400w zdroj...
    ati radeon hd3850 AGP 8x
    monitor : acer x243hq 23.7
    os: win xp 32bit SP3
    Podotýkám, že artekaty se začali objevovat z ničeho nic, beze změny hw či sw ale zase v 3Dmarku na na rozliseni 1024x768 mi to funguje bez problemu (letadlový test) a artefakty se neobjevují, v 1920x1080 uz bych musel mit placenou verzi takze nevim, ostatní benchmarky resetuji temer hned gpu...díky za rady

    Bios, ovladače čipsetů preinstalovany, zdroj se zdá být ok...

    NELLI
    NELLI --- ---
    PLUG: jaktože ne? Já to tam vidim a sosnout to taky jde.

    Compaq Evo D310v Microtower -  Download drivers and software - HP Business Support Center
    http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=en&cc=us&prodNameId=316611&prodTypeId=12454&prodSeriesId=316609&swLang=13&taskId=135&swEnvOID=1098#11360
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam