• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEDIQRusko a Transsibiřská magistrála
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    CYRIL: napada me jen todle...naplanuj si cestu podle techlech stranek...http://www.seat61.com/Trans-Siberian.htm a https://www.realrussia.co.uk/trains/index.php?ts&refp=15 snad ti to pomuze;-)
    CYRIL
    CYRIL --- ---
    ahoj premyslim o ceste vladivostok moskva a na internetu sem nasel jen cenu za vladi do moskva za nakejch 330 ale ja bych si chtel dat par stopoveru v nekolika mestech a nebyl sem shcopen se dopatrat ceny jen za cast magistraly...

nevite nepomuzete?
    dekuji
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Tak jsem udělala kalkulaci a mám dojem, že nás vyšlo Rusko každého na 50 tisíc.
    SYKES
    SYKES --- ---
    JADR: dík za tipy na stránky. Jedeme nalehko, žádné auto. Google jsem podcenil, má omluva a dík :)
    SYKES
    SYKES --- ---
    Mohl bych dotaz trochu mimo TS magistrálu?
    Netušíte někdo, jak je to s cestou přes Černé moře, chtěl bych v létě zakončit cestu po Rusku cestou z ruské Arapy do tureckého Istanbulu. Nějaký tip, jestli je to možné a třebas info o ceně?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LOJZIKOVO: ne, americky viza nebo razitka ma dneska kazdej druhej :) na razitka jsou spis kolem rudeho more
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    LISTICKA: dobrá tedy:-p
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    LOJZIKOVO: jezdí tam i Američani :-)
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    CROSS: no tezko rict zase nevim jak se na to bude tvarit nejakej ilja na bajkale az mi koukne do pasu;-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    LOJZIKOVO: studená válka skončila už před pár lety
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    kdyz mam v pasu americky a kanadsky vizum nebudou se na to rusaci nejak blbe tvarit kdyz budu chtit pozadat o rusky vizum?
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    my platili v hotelu nebo na ubytovně 400 - 600 rublů
    WYMA
    WYMA --- ---
    TYKVE: imho vzhledem k cenám v rusku poměrně realistickej odhad. akorát z mojí zkušenosti je poměrně složitý v odlehlejch končinách sehnat hotel, a když ho seženeš, tak je relativně drahej .... viz. ve vorkutě sme platili nějakejch 1200 rublů.
    TYKVE
    TYKVE --- ---
    jenom jsem trochu zkoumala, kolik by ten výlet mohl stát..

cituji:
    "Měsíc v Rusku mě přišel na 44 000 Kč. Z toho zhruba polovinu (21 500
    Kč) zabraly tři letenky (Praha ==> Moskva, Vladivostok ==> Petrohrad
    a Petrohrad ==> Praha) a zbytek (22 500 Kč) potom ostatní náklady
    (vlak, jídlo, sem tam nějaké ubytování).

Nijak zbytečně jsme neutráceli, ale na druhou stranu jsme ani
    nepraktikovali nějaký extrémní low-budget travelling, takže při
    troše vůle a odříkání by neměl být problém pár tisíc z těch
    ostatních nákladů ušetřit."
    TYKVE
    TYKVE --- ---
    Ahoj, nejel by se se mnou někdo projet po transsibiřské magistrále? Někdo zkušenější (alespon, co se cestování týče)..Pište do pošty:)
    JADR
    JADR --- ---
    my byli tohle leto na altaji a normalne jsem si stahnul topo mapu severocujskyho hrbetu a fachalo to uplne v pohode. A docela presne. Pak jsem mel i mapu cely altaje...to uz bylo trochu horsi, ale da se taky, aspon vis jakym jdes smerem;]
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    JEDLA: v noci vetsinou taky teplotni pohoda, jen treba po desti ci v horach bylo potreba vymenit kratke kalhoty za dlouhe...ale proste normalni letni pocasi, zadne extremy ... alespon letos
    JEDLA
    JEDLA --- ---
    cross: ja totiz tak prave od toho roku 2002 provozuju geocaching a tohle jsem slysel tehda od jednoho z geokolegu, nasvedcoval tomu i ten pocet cachi na ruskem uzemi, ale to je mozna i nezajmem mistnich ke geocachingu

tlachac & listicka: dik za info, jak moc teplota klesa v noci v takovych letnich mesicich?
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    JEDLA: my normálně GPS používali na kamčatce. v pohodě. Jinak v létě bývá na Sibiři dost vedro, souhlas s TLACHAC. Čita a Chabarovsk tak 40 stupňů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam