• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEDIQRusko a Transsibiřská magistrála
    rozbalit záhlaví
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    KLAARKA: s vlakem ti neporadím, ale co takhle jet autem a přes UA? Zastavíš se v Kyjevě a s jejich cenama benzínu(nafty) se vejdeš do 2000,- za celé auto. Řídil jsem sám s noclehem před Kyjevem a druhý před Moskvou. Čili ve dvou (nebo více) řidičích to dáte za jednu noc cestou, a druhou už v Moskvě.
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    Ahoj, ma nekdo tipy na levne vlakove spoje z Prahy do Moskvy?
    Je mi jasny, ze primou jizdenku poridim mnohem draz nez ty navazujici, mel by nekdo z vas prehled, jaky muze byt rozdil v cenach a kudy je nejlepsi jet (praha-varsava-brest-moskva nebo treba busem do uzhorodu a pak vlakem pres kyjev?)
    Pokud tusim spravne, mohla by se cesta timto zpusobem vejit do 1500 Kc.
    80_PSU
    80_PSU --- ---
    KASUMI: Pro info je v Moskvě "девушка стайл" považovanej za standard i v kultivovanejch into-kruzích.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ale prosim tebe, makro. Jedu tam na normalni dovcu, ne kalit po snobskych klubech. Na to nemam naturu ani prachy :))
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KASUMI: Bez dress codu v Moskve? No, to hodne stesti.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KASUMI: Mantulinskaya street 5, build 7 - dress code zrejme vypadat jako mafo nebo stetka - v ruznych stupnich a odstinech:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    by se mi hodily konkretni tipy s adresou :)
    a neco bez nejakyho dress code.. lodicky si tam fakt neberu :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KASUMI: Sel bych do Imperia Lounge, aby bylo bizzaru ucineno za dost.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KASUMI: Tady si vyber: http://www.afisha.ru/msk/clubs/ . Rika se, ze Propaganda nebo Soljanka stoji za navstevu. Ale problem je, ze scena se tam hrozne meni, co je otevreno jeden tyden, muze byt zavreno druhy tyden.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    mozna jsem trochu ot, ale v patek letime s kamoskou do moskvy.. budeme bydlet v ceskem dome
    nejaky napad, kam jit v patek vecer? :)

a ad ta registrace, co jste tu resili loni..
    letime tam bydlet do soukromi, pozvanky mame od nejaky firmy, co se zabyva vizama, tze tam nic.. kdyz jsme tam 8 kalendardnich dnu, tak se nemusime registrovat nikde, ne?
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    ještě to spamnu sem:

SPAM
    nazdar,
    16. nebo 17. srpna jedeme: Ostrava - Krakow - Lvov - (nocleh asi Žytomyr) - Kyjev - (nocleh někde v hotelu/hostelu cestou) - Moskva. Pár dnů, pak Moskva - Petrohrad. Pár dnů, pak Petrohrad - něco v Pobaltí - Warszawa - Ostrava. Návrat nejpozději 1. 9.

Jedeme jen dva starším vozem, ale po investicích (před nimi byl na prvního máje bez problémů v Kyjevě) a nové STK, máme dvě volné místa, a moc toho nepovezeme, čili v kufru místo bude. Řídím docela dobře, s východem nějaké zkušnosti mám.
    Do Ruska je nutné vízum (ca. 2000czk sakumprásk), na Ukrajinu nikoliv!
    Orientační cena: do Lvova max. 500,- czk, do Kyjeva max. 1000,- czk, do Moskvy max. 1600,-/os.
    Aktivní řidič samozřejmě levněji.

Nejde nám o společný výlet, ale jen o spolujízdu!
    /SPAM
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: Nasel jsem tohle. Tenhle dotaz na google mi, zda se, dava dobre vysledky. Obecne ale nevim co a jak, jen jsem pohledal v internetu.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    nazdar! nebyla by plná moc na řízení cizího auta po Rusku?
    výměnou dám ukrajinskou...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    LYDI: zkus to přes net přímo u ruských drah: http://rzd.ru/

často je ale problém s platební kartou - mojí (MasterCard u ČS) to vloni nebralo... ale znám případy, který s tim neměly problém...
    LYDI
    LYDI --- ---
    ahoj, neznate nekdo nahodou nejakou agenturu, kde by se dali (za rozumnou cenu - backpacker-friendly (: ) koupit vlakove jizdenky pro asii (rusko - mongolsko - cina) ? diky moc
    ESPOO
    ESPOO --- ---
    HANS_NEUMAN: Zvací dopis jsme určitě neměli, přijeli jsme do toho kempu na blind. Celý ten výlet byl zaštítěn jednou cestovkou, i když klasický zájezd to rozhodně nebyl. Měli jsme větší auto, řidiče a hlavně průvodkyni která tyhle věci vyřizovala.
    HANS_NEUMAN
    HANS_NEUMAN --- ---
    ESPOO:
    PINCHE_GRINGO: díky díky za informace
    espoo: a z toho kempu vám poslali i zvací dopis a pak jste tam byli třeba jen dvě noci nebo tak? jinak s tím kempováním na veřejnosti souhlasím, lepší zmizet než se nechat v noci vytáhnout ze stanu a zbít od fízlů :D
    ESPOO
    ESPOO --- ---
    HANS_NEUMAN: Byli jsme takhle autem v Rusku před pár lety a nechali jsme se zaregistrovat v nějakém kempu u Petrohradu. Já osobně jsem to nevyřizovala, ale řekla bych, že potvrzení na delší čas než jsme opravdu tam byli něco stálo. Kempovali jsme porůznu, ale vždycky pokud možno co nejdál od civilizace aby nás někdo neviděl a nenahlásil. Když se tak omylem jednou v Bělorusku stalo, tak jsme se radši sbalili a jeli co nejrychleji pryč.
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    WYMA: Jejda, nedoslo mi, ze se to Hanse tykat nebude. Zmeny se tykaji jen lidi, ktere registrovala firma. To uz ted nejde, clovek se musi registrovat u majitele nemovitosti, kde bydli. No ale pro turisty se nic nemeni, to je fakt
    WYMA
    WYMA --- ---
    PINCHE_GRINGO: co je novýho s registrací?
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    Coz o to, vizum sehnat lze, ale problem bude s registraci, kterou letos v pulce unora pekne zprisnili. Pak taky budou policajti dost nervozni, obecne nemaj radi lidi bez pohybu, ale to mozna plati hlavne o mestech. Co se tyce gangu, tak netusim, nemam zkusenost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam