• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEDIQRusko a Transsibiřská magistrála
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    další otázka :) vy kdo jste cestovali v ruských vlacích, v těch nejlevnějších spacích oddílech (na http://pass.rzd.ru označeny jako Compartment (2Т) ) - je lepší si vzít místo nahoře nebo dole? koukám, že zabookovaný jsou většinou místa dole, na druhou stranu, když jsem jezdil v Indii třídou sleeper, tak jsem si oblíbil místo nahoře, kde jsem mohl i přes den polehávat a sledovat cvrkot ve vlaku, číst si případně zase vytuhnout ...
    FILIPANDEL
    FILIPANDEL --- ---
    FLIPPER: Jezdi vlak a je to pekna trasa kopcema, lemovana roubenkama. Je to mnohem malebnejsi, nez magistrala. Ja jsem stanoval u Jeniseje, kousek od Abakhanu v rybarskej usedlosti s dachama a vikendakama z Krasnoyarsku. Z Abakhanu je to 10hodin marshrutkou/ladou do Kyzylu.
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    díky za tipy. vejlet parníkem je v plánu, ale vypadá to spíš na trasu Krasnoyarsk - Abakan. pokud tam něco jezdí ...
    CROSS
    CROSS --- ---
    FLIPPER: z těch větších měst bych dal Jekatěrinburg, Omsk je hnusnej a Ťumeň mě taky moc u srdce nevzala (ovšem krásný holky všude, to zase jo). Kazaň schvaluju. ;-] Vejlet parníkem zní dobře, jestli si to dokážeš na místě zorganizovat.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FLIPPER: co nejaky kratsi vylet parnikem po Obu nebo Irtysi?
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    budu mít pět dní na přesun z Moskvy do Novosibirsku a přemýšlím, kde se cestou zastavit. určitě v Kazani, ale dál nevim. máte někdo nějakej tip?
    JADR
    JADR --- ---
    To ti nepovím, a ceny od 2009 budou úplně jinde.
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    JADR: a nevybavuješ si na kolik vyšla zhruba ta jízdenka z Užhorodu do Moskvy?
    JADR
    JADR --- ---
    my jeli z uzgorodu vlakem, zastavili jsme se na par dnu v karpatech. jizdenku jsme kupovali primo na nadrazi v uzgorode.
    pozvani jsem resil za 800kc pres http://www.olympiatravel.cz/viza.html
    v moskve jsme ale nemohli sehnat jizdenku do novosibirsku, kupte to radsi dopredu pokud chcete vlakem - nakonec jsme totiz leteli do barnaulu, vyslo to lepe nez kupejnyj, ale ta ekologicka stopa...
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    DOOMBRINGER: já bych právě rád dojel z Prahy až do Novosibirsku jen vlakem. lehátko z Prahy do Varšavy za 1k mi přijde ještě přijatelný, ale ten noční vlak z Varšavy do Moskvy stojí lehce pod 4k + člověk musí ještě zaplatit circa 5 stovek za běloruský tranzitní vízum ... tak mě napadlo, jestli neexistuje levnější trasa třeba přes Kyjev. bohužel nejsem moc rozumnej ze stránek ukrajinské železnice ...

+ ještě jeden pennyfucker dotaz - vízum. dá se to vůbec zařídit jinak než přes agenturu? myslim hlavně to pozvání. a uznají mi moje celoroční pojištění (Alpenverein) nebo je potřeba nějaké specielní, ruské? díky!
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    FLIPPER: Nevim jak vlakem, ale muzes jet za 2750Kc autobusem. Nebo tam myslim z Pardubic letaly za rozumne penize (140€) letecke spoje (Transaero).
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    dá se nějak "hacknout" cesta do Moskvy vlakem tak, aby nestála 5k? což je cena, na kterou jsem se dostal po ose Praha - Varšava a Varšava - Moskva. díky!
    FREEDUX
    FREEDUX --- ---
    MAKROUSEK: ok dik!
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FREEDUX: Agentura. Voni uz ti to zaridi, daji ti fejkovej voucher na ubytovani a pojezdku po Moskve.
    FREEDUX
    FREEDUX --- ---
    ahoj,
    mam v planu v srpnu projet trans-sibirskou magistralu z vladivostoku do moskvy a mam v planu zadat o visa, ale neni mi uplne jasny, jak zaridit to samotny pozvani, pokud v podstate celou cestu stravim ve vlaku. co jsem to tu zpetne procital, tak vetsina z vas jela par let zpet (a nevim, jestli se neco za tu dobu zasadne nezmenilo) a na delsi dobu (radove v tydnech, ja to pojedu v podstate na jeden zatah). celou dobu budu ve vlaku, krom par hodin/jednoho dne v vladivostoku a to samy na vystupu v moskve, takze resit pozvani pres hotel pro me asi nepripada v uvahu.
    staci mi v tom pripade o pozvani pozadat skrz jakoukoli turistickou agenturu (at uz treba ten visahouse.com nebo jakoukouli jinou, akreditovanou agenturu) nebo je v tom nejakej zadrhel? co jsem koukal na ruzny priklady tech tourist vouchers a confirmation letters, tak je ve vsech vypsana i adresa hotelu, kterou ja samozrejme nemam, da se v tom pripade pocitat ten vlak jako mobilni hotel?:)
    diky
    PSYLA
    PSYLA --- ---
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    Ahoj, jsem v Moskvě, nevíte, jak najít nějaký psytrance/techno na tenhle pátek? :)
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    FILIPANDEL: Ok ok, díky.
    FILIPANDEL
    FILIPANDEL --- ---
    MAZDA: Zalezi na trase a miste kam chces, podivej se na ten link a u kazdeho spoje mas rozepsano kde stavi a jak dlouho jede z A do B.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    FILIPANDEL: Ok, super. Díky moc. Ty spoje kolem hlavní trasy jsou spíš couráky, nebo třeba něco na úrovni našich rychlíků?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam