• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AENYEknižní kultura - rukopisy, staré tisky, současná kniha
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    kdyby v tomhle klubu nekdo nekdy hledal, kde sehnat kniharske platno, davam to sem pro achivaci :) -- Ivo Vacke - prodej potřeb pro kutily - Dlouhá 735/25, Praha 1
    RAEL
    RAEL --- ---
    ESTEN: :) Dík
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    RAEL: jsi proste dobra :)
    RAEL
    RAEL --- ---
    EZECHIAS
    EZECHIAS --- ---
    Omlouvám se za OT, ale myslím, že pro budoucí knižní trh je tohle vcelku důležitá informace:

Výzva na obranu knih

Díky za podporu!
    RAEL
    RAEL --- ---
    A jedna nedávno dokončená soukromá záležitost http://rael.cz/kniharina/114/blacksmith
    ELDA
    ELDA --- ---
    RAEL: Nápodobně jako ostatní...
    MAGION
    MAGION --- ---
    RAEL: ty jo, to se fakt povedlo.
    Moc se mi libí ten hřbet.
    RAEL
    RAEL --- ---
    GOBERS: Díky :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    RAEL: Velmi pěkné, gratuluji!!! :)
    RAEL
    RAEL --- ---
    KOUDELKA: Paráda! Jsem naprosto unešená!
    KOUDELKA
    KOUDELKA --- ---
    RAEL: Tady je pár fotek vnitřku http://lege.cz/cigaro.htm

Momentálně dělám na další knížce na téma tabák a kouření. Velikost cca 20x20cm, ručně kolorováno, zatím je vytisknuto 80stran. Silně inspirováno mayskými kodexy. Ten fousáč na loďce je Kolumbus (kdyby to náhodou nešlo přečíst :-)

AENYE
    AENYE --- ---
    :)

tak to jo. já jsem zmlsaná školou, my prostě odevzdáme vzorky a naporoučíme co s nima chceme a finanční otázku řešit nemusíme.

dík za vysvětlení. :)
    RAEL
    RAEL --- ---
    Ten dochovaný je tentýž co byl použitý. Jen jsem ho rozdělila na dvě poloviny abych nahradila chybějící a tudíž musela otočit proužkama na štorc ;)

Koherence vláken... Nebyly finance na testy. Měla jsme dojem, že ta useň je ve stejném stavu jako kdysi useň, která se mi moc ošklivě srazila a tudíž jsem dospěla k závěru, že to nebudu riskovat. Plus už takhle byla sražená a na desky se nevešla.
    AENYE
    AENYE --- ---
    RAEL: pěkné.

proč jsi dávala novou useň? nízký stupeň koherence vláken, nízká teplota smrštění původní usně?

a asi bych použila jednobarevný kapitálek, jako ten dochovaný.
    RAEL
    RAEL --- ---
    Tak další počin, tentokrát rekontrukce vazby. Kdybych tam měla nějaké chyby nebo překlepy, budu ráda za upozornění.

http://rael.cz/restaurovani/110/missale-romanvm-ex-decreto-sacrosancti-concilii-tridentini-restitvtvm
    RAEL
    RAEL --- ---
    KOUDELKA: Vypdá to suprově, skvělej nápad a tu práci na linorytu obdivuju! Nebylo by víc fotek vnitřku?
    KOUDELKA
    KOUDELKA --- ---
    Taky něco nového:

Šito barevnými nitěmi na kožené řemínky; dřevěné nebo papírové desky potažené kůží z bundy nebo textilem z kalhot, nebo plachtovinou z nosítek s vypáleným ornamentem (pájkou); pupky z tužkových baterií; spony z plechovek.
    Velikost oříznutého knižního bloku cca 6x8cm; kolorovaný linoryt, co strana to jeden kus lina; 80 stran; každý exemplář se skládá z 5ti částí textu svázaný pokaždé v jiném pořadí.
    Mělo to být vloženo do krabičky od cigaret (vlastní výroby včetně vlastního kolku) ale pro lenost a nedostatek času krabičky nebudou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam