J.J. Steel: Jednání v Bernu bylo úspěšné a přátelské!
Nadnárodní společnosti ve velkém přijíždějí do Prahy. Nyní pro vás máme interview s krizovým manažerem korporace U.S. Steel
Pan Jack Steel přijel do Prahy jako jednatel US Steel (podobnost jmen je čistě náhodná). Jeho rodina pracuje v US Steel již od založení firmy v roce 1915 a on sám je konzultantem a manažerem dallaské pobočky. Z města Dallas v americkém státě Texas také pochází, má zde manželku a dvě děti. Jack Steel se do svého rodného města hodlá vrátit hned, jakmile dá řád nově zakládané pobočce v Praze, která bude sloužit jako základna pro obchod ve střední a východní Evropě. Je sem poslán možná právě on, protože Prahu zná. V roce 1993 zde studoval. Sedmatřicetiletý Steel věří, že jednání ohledně obchodu na našem území budou stejně přátelská, jako bylo zasedání korporací, které se konalo ve včerejších večerních hodinách v Bernu a v Bruselu. Jack Jonathan Steel ochotně téměř hned po svém příjezdu poskytl Prague Courieru rozhovor, který si nyní vy, naši čtenáři, můžete přečíst!
Q: Zájem o toto interview byl nejdříve z Vaší strany. Je něco, co byste rád sdělil?
A: Rád bych řekl, že společnost U.S. Steel přijela do Prahy především podnikat, ale také navázat spolupráci se všemi, kteří o ni mají zájem a bude nám potěšení společně se dohodnout a hledat zájmy, které máme společné, a zájmy, které máme různé, ve kterých si například můžeme pomoct.
Q: Vy jste teď nejdůležitější člen U.S. Steel v Praze?
A: Ano, já jsem jednatel, zastupuji zájmy US Steel v Praze a jsem tu nejvýše postavenou osobou. Ale samozřejmě jakékoliv významné návrhy musíme odesílat vedení ke schválení. Já jsem jen článek v řetězu, kterým US Steel je.
Q: Můžete nám říci něco o U.S. Steel?
A: U.S. Steel podniká všude, jak se dozvíte z webových stránek www.ussteel.cz. Náš vliv v Evropě byl zatím slabý, ale vzhledem k pádu železné opony US Stell zvažuje,že by podnikala i zde, a Praha bude začátek
Začali jsme podnikat v roce 1915 v oceli a postupně se naše aktivity rozrůstaly, teď už obchodujeme prakticky se vším, především, podle názvu, stále s těžkým průmyslem. Poté obchodujeme s medicínskou technikou a na tomto poli jsme nedávno učinili značné pokroky, například léky proti všem možným chorobám, které používáme ve 3. světě na pomoc. V 1. světě pak farmaceutika.
Já teď, pod vlivem všech možný zpráv, zdůrazním že obchodujeme pouze s legálními věcmi, a samozřejmě jsme americká společnost, takže naši zákazníci jsou pro nás nejdůležitější. Zabýváme se taky podporou potřebných a znevýhodněných.
Q: Takže charita?
A: Přesně tak
Q: Jakým způsobem pomáháte?
A: Díky sociálnímu zájmu našeho nejvyššího zastupitele, který si nepřeje být jmenován, podporujeme sirotky, podporujeme chudé, podporujeme vzdělanost a to jsou všechno aktivity, které můžeme začít provozovat i v Praze, samozřejmě s posvěcením našeho vedení.
Q: Již v minulém článku náš šéfredaktor Stanislav Blábol uvedl, že pomáháte nemocnici. Můžete nám k tomuto projektu něco více sdělit?
A: Teď pravděpodobně narážíte na naše jednání s nemocnicí Konírna, chystáme se podporovat nadaci, která se zabývá sirotky a sirotčincem. Dále se pak účastníme dalších zdravotně prospěšných činností, jako například kampaň proti prodeji drog v Karlíně a na Žižkově, kde už pouhé zisky prodejců drog dosahují nebetyčných výšek, je to činnost, která nás velice rmoutí, protože U.S. Steel má k drogám velice negativní přístup. Je to tím, že pocházíme z Ameriky, kde proti drogám bojujeme ve spolupráci s vládou.
Q: Máte podrobné informace o drogách a drogových dealerech?
A: Tyto informace zatím sháníme a mapujeme terén.
Q: Co plánujete v nejbližších dnech v Praze?
A: Chceme začít legálně podnikat, v několika čtvrtích aktivně, jednáme o obchodě na Hradčanech, v Michly a ještě v několika dalších čtvrtích. To pak záleží na ochotě obchodníků a na našem přesvědčování.
Q: Co obchodníkům nabízíte?
A: Nabízíme techniku (televizory, radiopřijímače) a poté zprostředkování nákupu, prodeje.
Q: Řekl jste se, že jste právě přiletěl z Bernu. Probíhala tam jednání?
A: V Bernu se jednalo, velice důkladně a zapáleně, dohadovala se možná spolupráce mezi korporacemi, které mají společné záměry. Objevili jsme společnou řeč, uzavřeli jsme dohody a pravděpodobně budeme s těmito společnostmi úzce spolupracovat.
Q: Takže jednání v Bernu můžete označit za úspěšné?
A: Úspěšné a přátelské!
Q: Můžete jmenovat, které další organizace se jednání zúčastnily?
A: Mohu jmenovat Dominium a společnost Battosai, která obchoduje s technikou a podobnými věcmi v Japonsku, a pak další tři korporace, které vysloveně stály o to zůstat v utajení, což budu respektovat.
Q: Máte dojem, že vraždy, které se v současné době v Praze dějí, mají něco společného se současným vývojem situace okolo korporací?
A: Já věřím, že žádná z korporací, které v Praze působí by se k ničemu takovému neuchýlila, ale časová souvislost je více než zarážející. A to je k tomuto tématu všechno.
Q: Zmínil jste legální postupy, nám ale do redakce přišly anonymní zprávy, že rychlý vzestup U.S. Steel byl podpořen průmyslovou špionáží? Jak se na to tváříte? Je pro Vás novinka, že takovéto zvěsti kolují?
A: To pro nás není novinka, to jsou zvěsti, které jsou a budou vždy proti úspěšným společnostem, ale my věříme, že naším vystupováním přesvědčíme naše zákazníky, že to samozřejmě není pravda. Ale vzhledem k tomu, že obvinění jsou neadresná a anonymní, tak to není nic, na co bychom chtěli reagovat. V případě, že by někdo konkrétní vyslovil konkrétní podezření, tak se budeme bránit.
Q: Kolik členů U.S. Steel je v současné době v Praze?
A: Na toto vám nebudu přesně odpovídat, protože konkurence by toho hned zneužila. Je to věc, která bude veřejná v horizontu 14 dní. A zatím je to předběžně asi 9 členů.
Q: Nebojíte se třenic? V současné době se do Prahy stahují různé korporace…
A: My plánujeme bojovat jako obchodníci, tedy obchodem, ale pokud by kdokoliv měl pocit, že s námi chce bojovat silou, my jsme připraveni na to adekvátně reagovat. Čistě v obranném smyslu jsme schopni bojovat. Ale nejdříve hodláme usilovat o dohodu, o to, aby došlo k rozdělení sfér vlivu a potom budeme soutěžit, ale to se vše obejde bez použití násilí. A pokud ne, tak se budeme samozřejmě bránit. Byla by to záležitost nutné sebeobrany.
Q: Nosí v Dallasu lidé zbraně?
A: Je to pravda, souvisí to s americkým liberálním přístupem k nošení zbraní.
Q: Máte zbraň?
A: Já respektuji české zákony.
Q: Myslím obecně, máte doma zbraň?
A: Ano.
Q: Nebojíte se, jako v současné chvíli nejdůležitější člen U.S. Steel na území ČR vycházet bez tělesných strážců, zvlášť když jste zvyklý nosit zbraň?
A: Mít osobního strážce jsou dnes bohužel zákony businessu. Mám k dispozici bodyguarda čtyřiadvacet hodin denně. Vás jsme si prověřovali, než jsem na interview přišel.
Děkujeme za rozhovor a za informace.
A pamatujte – Tady jste to slyšeli jako první!
Justýna Klouzková, Prague Courier