• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUERGAJsou rodiče našimi přáteli či nepřáteli?aneb rodiče si člověk nevybírá...
    Připravovala ti maminka nenáviděné oblečení do školy? Musel si být doma,když tvoji kámoši ještě popíhali venku? Nutili tě, trávit s nimi víkendy na chatě? Ptají se tě, jestli jsi v nějaké sektě nebo snad bereš nějaké drogy? Myslí si,že tvůj ideální partner má být vlastně jejich ideální partner? Tak to je ideální diskuze pro tebe....ŠUP SEM S PŘÍSPĚVKY:))
    Spřátelené diskuze:
    Klub pokročilých rodičů aneb co všechno vydržíme... psychologická poradna
    rozbalit záhlaví
    KATIA
    KATIA --- ---
    ZLATUSKA88: ono je to nekdy i pro deti tezky pochopit, ze rodice nejsou absolutni autorita a nereprezentuji 'slovo bozi' ;-) uprimne, tolik bych si z toho nedelala...
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    doprdele... to je fakt situace na dvě věci...
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    KATIA: teoreticky ano... Prakticky by to mělo jít taky...
    KATIA
    KATIA --- ---
    ZLATUSKA88: dojizdet nezvladnes?
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    KATIA: ona psycholožku má, chodila k ní i s bráchou, když u nás byl ten idiot co si ho vzala...

mi štve, že potřebuju v praze zůstat kvůli té škole do konce zkouškovýho...
    KATIA
    KATIA --- ---
    ZLATUSKA88: moje strategie by byla moc se s ni nedohadovat, nerozmazavat to, odstehovat se a snazit se o udrzeni vztahu, hlavne s brachou iniciativne, ale i s ni - pozvat ji na navstevu a tak... bud se chytne za hlavu a vzpamatuje nebo je to tak trochu jeji boj - sehnala bych ji cislo na nejakou psycholozku...
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    EDERA: byt máme už vybranej, přítel se do něj nastěhuje o něco dřív, já kvůli škole chci na konci února na začátku března.

Pořád doma nedřepim. Oznámila jsem jí, že se na konci února stěhuju, postavila sem jí před "hotovou věc". Stěhování sem dlouze rozebírat nechtěla. Máma to rozrejpává jak jen to jde...

KATIA: No, zájmy moc nemá, kamarádky nevim, nějaký jo, ale moc se s nima nevídá...
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZLATUSKA88: Hele, já jsem tak akorát na půl cesty mezi vlastním vylétnutím a pozicí matky, co jí děti opouštěj hnízdo, a musím říct, že dcera, co jen řeší, že se odstěhuje, ale pořád dřepí doma, by mě pěkně štvala.:-)) Protože za tím je taky cítit vyhrožování a citové vydírání (když na mě nebude hodní tak, jak si představuju, tak se odstěhuju). Dlouze předem stěhování rozebírat nemá smysl. Jestli se chceš postavit na vlastní nohy a máš za co, tak se seber a běž.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ZLATUSKA88: hele, hlavne bych se nenechala presvedcit, ze delas ty neco spatne, kdyz se chces osamostatnit!! tvoje maminka asi nema moc kamaradky, zajmy nebo tak, co...? ja to chapu tak, ze se boji samoty (ted ty, za par let bracha...), ale to nemuze v zadnym pripade resit tim, ze prinuti tebe, aby si zustala u ni a podrizovala svuj zivot jejim nazorum... je potreba, aby si ona nasla nejakou svou 'seberalizaci' a dokaza te nechat jit a presne, jak pises, naopak to brala jako posileni - spolecny setkani, oslavy, ktery nachystate a budete se na ne tesit, muze za tebou prijet na navstevu atp.......
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    omlouvám se za elaborát...
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    KATIA: ono to teď dostoupilo až tak daleko, že na mě teda neřve, nezkouší brečet nic, jen mě prostě nechce vidět, mluvit se mnou nic. Přijde domu řeknu čau, ona nic, jen přijde a zavře mi dveře do pokoje.

Jako vadí mi to, že se mi snaží organizovat život, ale ještě víc mi vadí, že mi ve 20ti říká s kym smím a s kym nesmim chodit. Řekla sem jí, že mi to vadí, a prostě reje do mého soukromí dost nepříjemně. Co jsem dneska přišla domu tak jen prohlásila "nechci ti rušit soukromí" a zavřela mi dveře do pokoje. Nechce se mnou mluvit, nechce mě vidět, prostě nic.

Mám sto chutí jí říct, že jestli s takovym dětinskym a vyděračskym chováním nepřestane tak se prostě odstěhuju hned. Jsem z toho fakt nešťastná, protože pořád říkala že mi v tom nemůže a ani nebude bránit a když na to došlo, tak se chová takhle. Brácha ten to vzal naprosto v pohodě, dokonce měl radost (ne zlomyslnou nebo tak, ale prostě že za mnou třeba bude jezdit, já za nim pochopitelně taky..) babi, ta byla v pohodě, u ní bych byla po odstěhování stejně často jako do teď, takže tak jednou nebo dvakrát do měsíce... Teta to vzala taky v pohodě...

Jen máma začla s tímhle chováním... Sama nesnášela, když ji citově vydíral její bejvalej manžel, psychopatickej patologickej manipulant, a teď to dělá ona mě a vůbec jí to nepřijde, naopak pořád hustí do bratra jak já jí ubližuju svym chováním, jak jí ubližuju tim, že se chci v podstatě postavit na vlastní nohy, a že nemám cit, nezajímá mě co se stane s ostatníma. Dost mě drží v šachu, a já nevim co s tim dělat, nechci jí ublížit... Jenže ona je prostě takovej fabulant, že si vymyslí svojí verzi čehokoli, vsugeruje si, že prostě ona má pravdu a ona je ta, které se děje bezpráví...

Proč mě tedy celý dětství posílala na tábory, kde sem se učila o sebe se postarat, osamostatnit se, proč do mě celej život hustí, že musim umět být samostatná, když pak chci být samostatná tak mi to odpírá a ještě u toho tvrdí, jak mi v tom přeci nemůže bránit a ani mi v tom bránit nebude...????

Mluvila sem o tom včera a předevčírem s babi, co mi řekla babi o mojí mámě sem fakt nestačila zírat... Já vůl mámě celá ta léta žrala to její jak doma furt strašně moc uklízela, když bydlela s babi, jak musela udělat všechno a babi nic nedělala a tak... Jak studovala hned po matuře, jak šla na vejšku, kecy jak kdyby vynechala jeden rok tak by jí děda vyhodil z bytu...

A teď se dozvim, že máma po matuře dva roky nešla do školy, ale šla makat, pak se najednou rozhodla studovat, že s tátou byla asi měsíc pak se stal takovej omyl - já, chtěla mě potratit, ale když pak zjistila, že to jen tak nepůjde tak v podstatě byla nucena si mě nechat, jak si pak musela vzít tátu a s nim pak už chtěla mít bráchu...
    řeči o tom, že doma pořád hrozně uklízela, že to nebyla pravda, natož kecy s tím, že by jí děda vyhodil... Dokonce se s babi pohádala jednou o tom, že ona ví přeci že ji děda neměl rád, chudák babi.... Děda zemřel v 1999... A máma na ní přijde s timhle, pak taky s tim, jak babi ji špatně vychovávala, že se o ní nezajímala a tak... A že jí pak donutila do svatby s tátou když teda otěhotněla...

Já sem z toho fakt nešťastná... vždyť to že se odstěhuju neznamená zpřetrhání veškerých rodinných vztahů.. Naopak, myslím, že to bude posílení, už jen proto, že když se uvidíme, tak si všichni sebe budem vážít mnohem víc... ALe kvůli tomu se stěhovat nechci...

Chci se odstěhovat, protože prostě se chci už naprosto osamostatnit, nebýt na ní závislá... A ona začne s tim,že přítel je kuchař zishi, nemá maturitu a co má ksakru být, je chytrej, není blbej, mám si s nim o čem povídat. Lepší než mít člověka s vejškou ale člověka, se kterym si nemám co říct.... Nechápu ksakru proč to nedokáže pochopit. Nechci děti teď ve dvaceti jako si ona omylem zadělala na mě. Chci si žít po svym... Stejně tak jako to ona chtěla s tátou.

Doma mám teď takový supr peklo, máma štve bráchu proti mě, pořád mu hustí do hlavy nesmysly o tom, jak se chci odstěhovat že je už nechci vidět, že mi na nich nezáleží... Máma se chová proměnlivě... Ať se snažim cokoli udělat nereaguje, nemluví se mnou, chodí nasraná po bytě, zavírá mě v pokoji...

Nevěřila sem, že se máma takhle dokáže chovat, fakt sem tomu nevěřila, nikdy se tak nechovala... Mě je z toho fakt až do breku.. Já to její citový vydírání vydržim nějakou dobu, ale prostě nejde to vydržet vždycky, a jestli si myslí, že já ubližuju jí tim, že se chci osamostatnit, tak si neuvědomuje, že tim jejím citovym vydíráním ubližuje ještě víc... Výhružky takové, že se měla oběsit, že by mě to bylo jedno, že prej naopak bych byla ráda, a další podobného rázu...

Ksakru to sem fakt tak hrozná, že se takhle začla chovat? já vim, že bych měla hledat nejdřív chybu u sebe a ne hledat ji na jiných.. Ale co dělám špatně..? to že chci být samostatná? že sem připravená vyzkoušet si už žít "sama" bez její pomoci...? nebo se blbě chovám? čím jí tak ubližuju? nevim o ničem špatnym co sem jí mohla říct....
    KATIA
    KATIA --- ---
    ZLATUSKA88: mne osobne prijde tohle chovani absurdni - vetsinu zivota te rodice vychovavaji k tomu, aby si byla dospela, samostatna, rozumna atp atp a pak teda kdyz ta dospelost prijde a chces svuj zivot vzit opravdu do vlastnich rukou, tak se rodicovska smycka okolo krku pevne utahne? co by delala kdyby si treba sla na vysokou nekam jinam... a co teda rodice, jejichz deti jsou od stredni nekde celej tejden na intru.... absurdni, navic mi teda prijde, ze to je takovej 'ceskej' model, ja se s timhle v cizine nikde nesetkala, tam kolikrat opravdu ty deti uz na stredni jsou dost daleko atp.... no nic, jses dospela, podle me potrebujes zivotni zkusenosti a zkusit si, co to obnasi zit sama....... ja osobne odchod na VS v 18 a nutnost fakt se postarat o leccos sama za sebe, povazuju za skvelou skolu zivota. hlavne pak vidim tu druhou stranku treba u kamaradky - jeji sestra si hleda dalsi a dalsi skolu, jenom aby nemusela do prace a mohla bydlet u rodicu a maminka ji pere a vari, aby se s ni nemusela hadat... hrozny...

ona tvoje mama dela zle, ale kdyz se odstehujes a bude v tom zle a hadkach pokracovat, tak ji zrejme rychle dojde, ze bud se vzpamatuje, nebo te bude vidat mene a mene...
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    RYBKA: víš co tady jde o to, že ona na mě zkouší citový vydírání, a docela se jí daří mě tim zvyklat.. Mluvila sem o tom s babi (máminou mamkou) a ta říká, že v pohodě (máma totiž chodí s tim, že babička to neunese, že z toho bude mít infakrt a kdesi cosi.. babi je jedno že přítel je vyučenej kuchař, naopak sama říká, že když si rozumíme tak není co řešit, krom toho máma si hrozně ráda vymýšlí jak všechno dělala když byla mladá, nicméně babi mi říká jak to bylo... )

já tak nějak nevim co si počít, když se odstěhuju tak mi máma bude tropit scény, a asi i hodně dlouho, je schopná se mnou přestat mluvit a na hodně dlouho... když zůstanu tak bude ona spokojená, ale mě to bude rozčilovat... prostě nechci být pod její kontrolou.. a nechci se s ní "rozcházet" ve zlym...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ZLATUSKA88: No a co řešíš? Tak se odstěhuj, ne? Ona bude chvíli prudit, ale pak si na to zvykne - nic jinýho jí nezbyde.
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    OMI: supr
    OMI
    OMI --- ---
    ZLATUSKA88: hele -- ber to takhle: s dětma jsme si užili svoje... tak teď ať si to pěkně užijou děcka s náma!
    OMI
    OMI --- ---
    ZLATUSKA88: jojojojotopoznávám :-))))
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    OMI: tak mě předvádí akorát scény, dneska v noci přišla s tim, že se měla oběsit jako náš kamarád, že bych já byla určitě ráda.
    OMI
    OMI --- ---
    ZLATUSKA88: Já tenkrát řekl matce "neser mě, nebo si najdu hodného strýčínka..." Vzhledem k tomu, že to bylo v době, kdy v Blesku slovníkem dolistovali už k heslu "pedofil" a měli v každém nějaké bombastické odhalení kdo koho kolikrát a zakolik, pochopila to správně, zalapala po dechu a byl zas chvíli klid :-)
    ZLATUSKA88
    ZLATUSKA88 --- ---
    OMI: nj... jenže moje maminka... to je těžký.. dneska sem slyšela jak proti mě v podstatě posílá mladšího bratra... taky to na mě zkouší s tou babičkou pořád...
    OMI
    OMI --- ---
    ZLATUSKA88: Když nezvládá, je o emoční, ne rozumový. Tak to prostě chodí, řikám -- z nikoho se nestala vyzrálá osobnost jenom tím, že někoho porodil... Prostě to bude chtít takt, ohleduplnost, manipulatvnost a neúsupnou asertivitu do zblbnutí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam