• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    AILAS
    AILAS --- ---
    TIGU: SE má tuším vnitřnosti 6s.
    TIGU
    TIGU --- ---
    ICARUS: Pokud chceš nový, varianty jsou SE (nejmenší, ověřený léty, stejný vnitřnosti jako 6, jen menší rozlišení = rychlejší - dá se koupit pod 10k), pak je tu 6, ale osobně bych do ni nešel. Vím, že tímhle spustím vlnu kritiky, ale fakt je, že to byl nový formfactor a je trošku méně odolný. Při pádu může odejít digitizér na desce a ačkoliv to zatím Apple mění se slevou, může se to změnit. Pak je tu 6S, které je vylepšené jak pevnostně, tak přemístěním problematického IC z desky na display = mnohem odolnější. Je také trošku odolnější vůči vodě (ač to není deklarováno a není to úplně na ponoření telefonu). Další alternativa je pak sedmička - dost je teď zlevnili a mají dobrý poměr cena/výkon.jsou navíc odolné vůči polití. - samozřejmě se s tím vždy posunuje i doba, za kterou to zastará (přestane dostávat aktualizace). Volba je na tobě. Nový je nový - má delší záruku a víš, že to někomu netřísklo na zem, že to nemá vyměněný display od čonga, že by tam mělo fungovat utěsnění proti vodě, etc. U bazarových bereš na sebe nejen opotřebení, ale i riziko problémů s reklamací - zvlášť, pokud je na účtě jméno. Musíš zvážit, zda ti to za to stojí.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Novej iP6 je teď v Alze za 10 a novej 7 je v Alze za nějakejch 15-16 myslím
    NELDE
    NELDE --- ---
    ICARUS: IOS7 je docela starý, to běželo i na 4
    U iPhonů se na poměr cena/výkon nehledí - to by sis ho vůbec nemohl koupit (-;
    Jinak těch 10k je spíše minimum za nový.
    Starší (z druhé ruky) budou mít asi problém s malou výdrží baterky. Zkusil bych když tak repasované.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    ICARUS: Novej iPhone 7? Je to jen rok stary model, cena by mela byt dobra, velikost idealni kdyz nechces velkej.
    VFISA
    VFISA --- ---
    Šel bych minimálně do 6S, takže pritlac.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Z technologickych duvodu potrebuju prejit z Androidu na iPhone co podporuje iOS 7+. Doted jsem pouzival noname 5' android, snesl bych i 5'5, vic uz asi ne. Telefon budu pouzivat ciste na internet a komunikaci, foceni jen minimalne. Ocenil bych vydrz baterie cely den pri nonstop zapnutem bluetooth, nekolika hodinach surfovani na netu a sem tam pusteneho hotspotu. Pamet me taky nezajima, doted jsem si v pohode vystacil s 4 GB.

Nepotrebuju mit bleeding edge v podobe X a v iPhonech se obecne vubec nevyznam - ktery model ma nejlepsi pomer cena/vykon? Je lepsi koupit novy se zarukou, nebo zkusit sahnout po necem zachovalem z druhe ruky? Na co si v takovem pripade davat pozor? Cenovy rozpocet do 10k by byl fajn, vys bych sel jen nerad. Koukal jsem po 6, ale bojim se, jestli uz neni z hlediska apple ekosystemu prilis stara.
    SPAULDING
    SPAULDING --- ---
    BOD1E: Nedá, co si pamatuju, bylo to vždy ~ 3 týdny. Rozhodně bych s downgradem neotálel.
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    Dá se někde zjistit, kdy Apple přestane podepisovat ios 10.3.3? Nerad bych to prošvihl.
    VACA
    VACA --- ---
    ARMADILLO: Jediny co me napadlo, jestli se ti nenafoukla baterka, ta by to asi svedla. Ale je to celkem mladej telefon...
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    ahoj, netusite nekdo, zda se necha v Praze vymenit pouze praskly sklo u IP 5C nejak levne?
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    Ahoj, na 7 Plus mi prasklo LCD - je to prasklina vevnitř, sklo je neporušené. Telefon nespadl, maximálně změna teplot.. setkali jste se s tím?
    CROSS
    CROSS --- ---
    AILAS: jenom snad z novějšího železa, iP7/+ a novější a poslední Pro iPady, aspoň mi to hlásily Photos, že mám upgradnout na High Sierru (timing... ;-])
    KOC256
    KOC256 --- ---
    AILAS:
    zdálo se mi, že jsem to někde zaslechl...
    AILAS
    AILAS --- ---
    KOC256: iOS 11 ukládá fotky v jiném formátu než do teď.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BINARY_PARANOIC:
    No je to tak jak píšeš...
    1. mě mrzí, že se toho člověk nikde rozumně nedohledá
    2. do teďka to nějak fungovalo a bylo to uloženo v EXIFu, takže mi úplně nepřišlo, že bylo třeba změny. leda se mi tak nějak honí hlavou, že měnili formát komprese? Nebo ne?

BTW: Mě ser to jen tak BTW náramně hodí. Jen se dozvědět jak to funguje je tak pokus omyl... :(

ještě jednou díky za vypátrání principu...
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    KOC256: buď je tam bug (a stahuje to naopak), nebo údaje o poloze iPhone neuchovává jako GPS v EXIFu, ale nějak jinak (přiznávám, nechce se mi to teď dohledávat) :) Jen jsem si teď zkusil stáhnout z iCloud webu stejný snímek v obou podobách a při volbě „nejkompatibilnější“ GPS v EXIFu bylo, při „nezměněném originálu“ nikoliv :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BINARY_PARANOIC: No ja to videl ale logika veci mi velela presny opak. Ze by v tom “nekompatibilnim” bylo vice nez v tom “kompatibilnim”?

Jeste juknu teda. Diky...
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    KOC256: stačí z iCloud (webu) stahovat s volbou „Nejkompatibilnější“.

KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    CROSS:
    Tak toto to není.
    Tak to vypadá, že to prostě export z iPhone zahazuje bez možnosti volby...
    CROSS
    CROSS --- ---
    KOC256: tak jsem tě asi mystifikoval, to nastavení je pouze ve Photos na Macu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam