• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ONDRA_99:
    Nemam zatim otestovane zda to vezme i nekoho se zdanlive zavrenyma ocima... treba asiata...
    Pro prst ale takovy argument již neobstojí.

Těch 10 pokusů má každý s firemním telefonem a firmou s nějakým ISO o bezpečnosti... Ale i kdyby ne, pořád to je s blokováním hra na delší dobu...

Je to asi jako ukrást někomu peníze nebo kartu bez pinu...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ONDRA_99: No, to je jedno, po x pokusech to prestane zkoumat face/touch ale zacne chtit heslo. (A tam je od 5S security enclave s rate limitem a exponencialnim zvysovanim doby odezvy.)

A na mrtvoly to nefunguje, ani jedno. :)

Opit je dobrej napad.. :)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOC256: No u FaceID se musi na telefon podivat. Uz vidim, jak mrtvole oteviras a smerujes oci :P :D a btw ne kazdy ma nastavene smazani po 10 spatnych pokusech.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ONDRA_99:
    já mluvil o něčem jiném...

Pokud máš mobil konkrétního člověka (třeba i mrtvého), tak pokud to je starší kousek a neznáš PIN, tak máš 10 pokusů do smazání. pokud to je TouchID, tak použiješ jeho prst. Pokud to je faceID, tak použiješ jeho ksicht.

A aby to nebylo tak morbidní, tak stačí najít ožralce/omdleného na lavičce...

Takto to myslím...
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOC256: Hlavne proste touchd i faceid maji dostatecnou bezpecnost pro bezneho cloveka (jehoz data nemaji cenu, kterou stoji to hackovani. I ta firma uvadi, ze cilem utoku na zaklade toho co odhalili nebudou bezni lide, ale bohaci a lide z korporaci. Takze za me akorat nafoukla kauza, protoze zatimco u Samsungu si vyfotis profilovku z Facebooku a odemknes to, tak tady to ted stoji 150$ (kdyz mas to specificke vybaveni a skills).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak hlavně si myslím, že touchID ani faceID není bezpečné v té rovině, že když natáhneš kopyta nebo tě zavřou, tak budou data v bezpečí... ...leda se ti stihne mobil restartovat, kde je vyžadováno alespoň první PIN.

Jinak otisk udělají i mrtvole nebo ti to namíří na ksicht a máš po bezpečnosti.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: Apple zas dohani samsung no :))
    MUXX
    MUXX --- ---
    MALER: V tom pripade zapomen na android. iMessage je Apple only.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    LBW: Ja to treba u veci ktere si kupuju sam a “potrebuji je” delam tak, ze si davam stranou penize, abych po skonceni zaruky mel na nakup noveho kusu (lednice, pracka, mhd, ...).
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DREEK
    DREEK --- ---
    KASUMI: 'Zvednout to?' pouzivam, zkusenost je takova, ze pri volani se rovnou zobrazuje popisek 'Telemarketing', dale to je videt v historii hovoru. Jinak se mi nestalo, ze by neco proslo filtrem, ani ze by mne nekdo shanel a byl filtrovan. :)
    MALER
    MALER --- ---
    ONDRA_99: Jak sis jiste jako pozorny ctenar vsiml, moje prvni otazka smerovala na to, zda tady neni podobny klubik, zamereny specificky na ty, kdo resi prechod z iOS na Android. A jak sis vsiml, ani nejsem jediny, kdo to resi. Ale neboj, nic konkretniho sem se tady nedozvedel, takze odchazim.
    SPAULDING
    SPAULDING --- ---
    KASUMI: Ne, ale nevolejte vypadá super, už jsem to stáhnul a zapnul :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    mate nekdo pls zkusenost s app "zvednout to?" nebo "nevolejte"? prvni je za 59 kc, druha zdarma..
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    MALER: Hele nic proti, ale co jak rozchodit na Android si bez resit jinam ;)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY:

http://www.bkav.com/...ntent/content/103968/face-id-beaten-by-mask-not-an-effective-security-measure

a jak se rika v NSA "Attacks always get better; they never get worse."
    MALER
    MALER --- ---
    Vec co budu asi resit nejvic jsou SMSky + iMessages. Ma to nekdo rozumne rozchozeny? Znacka ideal je mit vsechno nadale na Macu na iMessages (tzn. psat SMSky z telefonu, dostat iMessage na Android...)
    MALER
    MALER --- ---
    ONDRA_99: Ja tenhle prodal-koupil-prodal typ moc nejsem... Myslim, ze sem vsehovsudy prodal takhle jeden nebo dva telefony. Prvni iPhone (prvni funkcni v CR s ceskou SIMkou ;) mam stale doma, 5sko si taky necham (dobouchane...) jako zalohu. iP7+ sem si blbec nechal ukrast, tak sem za to 5s doma v supliku byl rad. Ted koukam ze mi nejaky redmi note 4 muze docela stacit (minimalne na zkousku to je dobrej pomer cena/vykon). Spis jde o to vyresit veci ktere pouzivam - mam jen Mac OS, takze nejaky propojeni SMS s desktopem, dalkovy ovladani iTunes a tak. Holt si budu chvili hrat a pak uvidim :)
    OT_
    OT_ --- ---
    MALER: Před půl rokem mě to taky přestalo bavit a koupil jsem si Xiaomi (imho jediné telefony, které kromě iPhone jakžtakž vypadají). To jejich UI je dost podobný ios a každý systém na svoje. Fakt teď nedokážu říct, co je lepší. Akorát jsem ušetřil 20 litrů a nabíjím jednou za 2-3 dny. Foťák stojí za prd (nefotím) a taky se se mnou teda nechtějí bavit holky, protože nemám iPhone:)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DREEK: Fail no..ja tam po ty jejich zmrdovosti objednavku zrusil a koupil iphony jinde..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam