• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE: Vnimej kontext. Je to reakce na prvni nesmyslnou radu na nepouzivani iCloudu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Tak jestli to myslíš vážně, tak si pořiď nějaký cryptočip a počkej, až odstraní základní chybu v šifrování disků. Do té doby stačí dávat zálohu na nějaký kryptovaný image
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PHAILO: Jde o to proc jsi to vubec psal. Tj. mluvil jsem o zpravu drive...
    NELDE
    NELDE --- ---
    PREPRESS: Nematlám. 90% funkcionality iTunes je spojené se storem a obsahem. I vlastní iPhone část toho obsahuje v téhle části hodně. Bohužel jiný nástroj na některé věci Apple nedělá.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    KOC256: Ptal ses jaký je důvod nemít zálohu v cloudu. Tak jsem ti na to odpověděl. Proč jsi psal žen zbytek opravdu nevím..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PHAILO: I kdyby cokoliv co pises platilo, je duvod to vydavat jako duvod nepouzivani iCloudu beznymi neparanoickymi uzivateli?

To je jako rikat ze CUKR je jed a zamlcet ze dany je cukrovkar.

Mysli si co chces, ale kdyz uz pises do auditka tak s jistou mirou rozumu...

Co treba rovnou rict ze i zaloha na iTunes je nebezpecna. Je ji treba sifrovat. A i tak je nebezpecna protoze tam vetsina pouzije nejake proflaknute heslo. A i kdyby ne, tak je nebezpecna bo windows ci bo kdovy jaky maras tam dany BFU ma... key loger atd.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    SH_PANDA: A pro jistotu je tisknou jako backup a skladujou v te nove budove.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SH_PANDA: Pokud umí resetovat heslo k Apple ID, což umí..
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    CROSS: Pokud vím, tak k tomu zatím v ČR nedošlo. Ale 100% to není.
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    PHAILO: jasne, apple ma vsechna apple id hesla ulozena v plaintextu v jednom textaku na win 95 stroji
    CROSS
    CROSS --- ---
    PHAILO: no nemyslim, že to bude tak jednoduchý, že by to Apple vydal i s heslem nebo klíčem, ale je to asi jednodušší prolomit, než to samotný zařízení.

(Nicméně neptal jsem se, abych polemizoval, ptal jsem se čistě ze zájmu, kde vidíš ty rizika jako někdo, kdo to asi prakticky řeší. Zajímalo by mě, jestli se už takovej případ v ČR udál, že by Apple poskytoval data tohoto typu českým úřadům.)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    CROSS: Dobře, ovšem v případě iCloudu bude klíč k záloze heslo k Apple ID, nad kterým má Apple kontrolu. Takže vydat dokáže.
    CROSS
    CROSS --- ---
    PHAILO: Apple tvrdí, že je
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    CROSS: Záloha na iCloudu není šifrovaná. To je jen (volitelně) lokální přes iTunes. Pozná se to podle hesel - zda záloha obsahuje i hesla a přihlášení v aplikacích.
    CROSS
    CROSS --- ---
    PHAILO: měl jsem tím na mysli, že ten konkrétní telefon v tomhle případě jel ještě na starším iOS a ta záloha nebyla šifrovaná. I když myslim, že byla, že tam spíš jde o to, že zálohu si pak může někdo (FBI) prolamovat, jak dlouho bude chtít, což přímo na zařízení nejde.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    VFISA: Ano, proto je tam neukládám, pokud jsou citlivá.

Windows ani Chrome nepoužívám už mnoho let.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ONDRA_99: To je jiný případ.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    CROSS: Ne, to bylo o prolomení telefonu jako takového. Tam to souvisí se Security Enclave, což se iCloudu netýká. Mají to všechny iP od 5S dále. Ty už je velmi obtížné prolomit, ačkoli to teoreticky jde za vynaložení obrovských nákladů a se štěstím..
    VFISA
    VFISA --- ---
    PHAILO: Sorry, bát se a vytahovat nedůvěru v právní stát (issue warrant) v Americe a to z pohledu třetí osoby (z EU) mi přijde v kontextu kvality právního státu v ČR úsměvné.
    Na warrant ti vydá data každá služba, pokud není plné sifrovany tebou před posláním na cloud.

Řešit tu bezpečnost dat u velkých firem je myslím mimo.

Stejně si pak doma bez zaváhání strcis do widli flashku co ti někdo dal na výstavě, nebo si nainstalujes extension do chrome co je keylogger anebo nedej bože používáš ukladac hesel v chrome. Tech děr je milion a pokud někdo bude chtít tvoje data, tak té napadne jinak. A pokud to bude chtít vláda, tak mas problém tak jako tak a s warrantem na tebe dostanou tolik věci okolo, ze té ta záloha fakt trápit nebude. Jestli mas o tohle strach tak pouzivas dumb phone, rozhodne ne smartphone.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam