• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ERVIN: Ja teda nevim jak tohle muze v dnesni dobe jeste resit. Chces bejt na posledni verzi, protoze ve starsich ti kdokoliv hackne cokoliv vcetne banky a kreditek co z mobilu pouzivas..

Tohle jsou jen veci opravene mezi 11.2.4 a 11.2.5. Obsahujou cely retezec od browseru k plnemu ovladnuti telefonu..

About the security content of iOS 11.2.5 - Apple Support
    https://support.apple.com/en-us/HT208463

PS jsem na 5S a nejak silene pomaly to neni -jako byl tusim 6.X a vic na iphone 4s, to byla tragedie.
    GGG
    GGG --- ---
    nevedel by nekdo prosim jak zprovoznit soundcloud na iPad I?
    nejede mi to ani pres prohlizec, appka samozrejme nejde nainstalovat
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    PEJR: Ja to testoval podľe neake app a vypnuti BT tehda pridalo asi 20 minut vydrze. A to sou ty chipy porad lepsi.
    BOXY
    BOXY --- ---
    PEJR:
    AILAS: Jak se to vezme - ano i ne :-D. Teoreticky ano. Když tel. hledá jakoukoliv síť, něco to žere. Jenže BT i wifi moduly jsou celkem nenáročné na energii, takže při vypnutí by ti to na baterce myslím přidalo něco v řádech jednotek procent. Takže prakticky ne. Na rozdíl od toho, kdy tel. hledá GSM síť a průběžně se snaží přepínat mezi vysílačema. Cesta vlakem mezi Prahou a Brnem dokáže s baterkou udělat divy :-).
    AILAS
    AILAS --- ---
    PEJR: ne :-)
    PEJR
    PEJR --- ---
    A jak je to teda s WIFI / BT a baterkou? Kdyz jsem nekde bez GSM signalu a mobil se snazi stale hledat site, tak to vycucne baterku rychlejs nez kdyz je nonstop pripojenej. Nebo se mi to jen zda?

Nemelo by to teda bejt stejne i s WIFI a BT?
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    FLLIP: zalezi, jestli maji filtr na infracervene zareni. Jestli maji, fungovat nebude. Jestli uz bryle mas, tak to bez zkusit do prodejny. Jestli nemas, tak kupuj bryle, co ten filtr nemaji.
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    Používáte někdo iPhone X a zrcadlové sluneční brýle (ideálně Ray ban)? Zajimamo by mě, jak s nimi funguje face ID. Případně uměl by někdo sehnat 64gb za nějakou lepší cenu?
    MUXX
    MUXX --- ---
    ERVIN: Updatnul jsem mesic zpatky a jsem spokojenej.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Iphone SE, v současnosti na 10.3.3. Updatovat na 11 nebo ještě vyčkat? Trochu mě to furt znervózňuje. Teď to lítá (oproti pětce, ze který jsem přešel) jak vítr...
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    KINGRICHARD: Dobrá, rozdíl mezi zapnutým a vypnutým wifi asi nebude tak radikální. Ale za tím, že jsou mobily zářiče, který nejsou pro člověka neškodný si stojím. (Ano, ve volných chvílích nosím alobalovou čepičku) Mobil je vysílačka, se kterou je většina lidí v přímém kontaktu většinu dne a "paranoidních" vědců (a studií) poukazujících na jejich škodlivost začíná být čím dál víc. Samozřejmě, můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom klidně i vést spory, ale to je asi tak všechno, co se proti tomu dá dělat.
    Kouření taky nebylo vždycky škodlivý...
    "The truth about mobile phone and wireless radiation" -- Dr Devra Davis
    https://www.youtube.com/watch?v=BwyDCHf5iCY
    AILAS
    AILAS --- ---
    KINGRICHARD: jasný. Spíš jsem to chtěl jen doplnit že když řeknu A tak řeknu i B :-)
    KINGRICHARD
    KINGRICHARD --- ---
    AILAS: Ale gsm máš stejně u hlavy ve stejným přístroji a i tam je rozdíl v počtu nul v celkové hodnotě
    AILAS
    AILAS --- ---
    KINGRICHARD: souhlasím s tebou (vypínat BT a Wi-Fi je nesmysl) ale opomenul jsi jednu věc a tou je vzdálenost těla od zdrojů záření. K vodičům v metru si neleháš a po kabelech vysokého napětí taky nelezeš 24 hodin denně. Jinak samozřejmě je kolem nás hodně jak námi vytvořeného tak i přírodního záření. Ale nestojíme vedle zdroje.
    KINGRICHARD
    KINGRICHARD --- ---
    TLUSTEI: Inýd píčovina. Výkony BT a Wifi maji jiný řády než GSM
    BT v3 1mW (BTv1(100mW)
    WIFI 100mW
    GSM max 2W = 2000mW

tzn pokud omezím WIFI a BT snížím při nejhorším scénáři vyzařování do hlavy z 2200mW na 2000mW, typicky už to není o řád ale i tak z 600mW na 500mW

Pokud by byl čověk tak náchylnej na projevy elektormagentickýho záření, už bysme byli tuhý protože jsme vystavení i jinejm formám jonizujícího záření a to tady s náma není 20 let jak říká ten paranoik, ale je tady od té doby co je planeta planetou.

Jen tak mimochodem. Světlo je taky elektomagentický záření a indukovaný elektomagetický pole vedle silovejch vodičů je taky elektromagnetický záření, takže jestli jezdíš metrem nebo tramvají a jsi citlivej na bluetooth, tak jsi v píči.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    ONDRA_99: LOL, indeed! Troubo, však si počkej.
    Wireless wake-up call | Jeromy Johnson | TEDxBerkeley
    https://www.youtube.com/watch?v=F0NEaPTu9oI
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    TLUSTEI: Lol, zarit min :D Zasivas si aspon do obleceni alobal?
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    ONDRA_99: Ok, je to holt tak. Jinak já třeba jenom nechci, aby mi telefon v kapse zářil víc než je v té dané chvíli potřeba. Když chci wifi, zapnu si jí, když jí nepotřebuju, tak jí zase vypnu. Data i bluetooth to samý. Nejsem z lidí, kteří potřebují být neustále online a synchronizovat. Na nás nemoderní primitivy, co si chtějí sami určovat co a kdy bude jejich zařízení dělat, je myšleno čím dál méně, zdá se. Ale to není o Applu nebo ajfounech, trend "usnadňování" je všeobecný.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    VFISA
    VFISA --- ---
    ze settings nebo quick access to vypnes.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam